Lokalizácia
Formulár sa odosiela
debili sa najdu vzdy a vsade....bohuzial :roll:
clanok aspon utvrdil moj odpor voci jazdeniu po tich nasich slavnych cestach...t. j. cesty vyuzivat len na rychle presuny z lesa a vyhybat sa im co najviac ako sa len da
tiez sa cudujem preco je teraz v mode prechadzat z MTBcka na ziletku...hmm, dychat smrad, bezohladni vodici a este aj stupidni delikventi...:?
chlapy ziletkari, vy ste fakt odvazny :!: :!:

kdez to v hore pohoda klidek, obcas nejaka zver....odhliadnuc od nasich lomidrevov a panov na motorovych tatosoch :roll:
no vzdy je to v akej takej znesitelnej forme

PS: ziletkari, dufam ze ma teraz neukamenujete :lol: :lol:
Zobraziť komentár 21.04.2008 - 20:50:03
00
A jazdiť po lese a stretávať sa v zjazdoch so zatvorenými závorami, alebo s kmeňmi stromov voľne pohodenými krížom cez chodník? A z času na čas sa proti tebe vyrúti motorka alebo štvorkolka?
O takýchto prípadoch je na tomto webe hodne tém. Len treba hľadať. Ale o napadnutí cyklistu vodičom na ceste som sa dočítal prvý raz. A raz sa tu niečo písalo, keď banda cigáňov prepadla na ceste nejakých gumkáčov z Prešova.
Zobraziť komentár 21.04.2008 - 21:00:54
00
Práve preto nejazdím po veľmi frekventovaných cestách. Radšej si jazdím po Tatrách, kde toľko magorov nie je, a ani ma tam už teraz veľmi neohrozujú kamióny. To sa nedá povedať o ceste z KK do PP. Ísť touto cestou, to je masaker. :(
Zobraziť komentár 21.04.2008 - 21:13:20
00
asi som z inej planety, ale zatial som sa so ziadnymi zavretymi zavorami a BEZOHLADNYMI motorkarmi nestretol...dufam, ze sa ani nestretnem
ano, pripady ako tento sa na cestach nestavaju kazdy den, ale kamiony a bezohladni vodici mne osobne stacia na to, aby som sa im zdaleka vyhybal
Zobraziť komentár 21.04.2008 - 21:24:44
00
Zaklincujem to? :-)
Po cestách sa dá jazdiť pri dodržaní istých pravidiel. Ako píše jezus, netreba ísť napravo, ale naľavo od čiary. Treba byť na všetko prichystaný, trochu vnímať zvuky a správať sa podľa nich. Treba mať zlaté nervy, nenechať sa rozhádzať, byť stále v strehu a zachovať pokoj. Ono častokrát to vyzerá beznádejne keď ide auto v protismere, ale stačí len jemne uhnúť a nie sa hneď hádzať do trávy. Ďalej treba predvídať, sledovať autá z bočných ciest, ľudí skáčucich do cesty a buď sa správať stále ako na vedľajšej ceste alebo skúsiť po meste opačnú taktiku a teda si vynucovať prednosť aj tam kde ju nemám.

Ak ide skupinka, som zástancom jazdy vedľa seba. Vodiča to rozčuľuje, ale zas sa nemôže s čistým svedomím pustiť do riskantného manévru a musí vyčkať kým má voľnú protismer. Riziko tu je, viď článok na začiatku.
Zobraziť komentár 21.04.2008 - 21:38:27
00
giro: tebou popisany sposob jazdy po cestach povazujem za adrenalin, ktory niekomu chyba a preto ho aj vyhladava. A vsetci ti, co jazdia cestu takpovediac odmalicka, su na vsetky tebou popisane uskalia pripraveni.
Skryty kamen v listi alebo mokry sikmy koren som schopny zdolat aj s bikom na chrbte, ale jazdu pod podvozkom ci na kapote auta zvladnut neviem. Ja by som o svojom byti ci nebiti v sedle rozhodoval najradsej sam. Nerad by som svoj osud zveroval kamionistovi lenivemu bribrzdit.
Zobraziť komentár 21.04.2008 - 21:49:10
00
Asi tak ako píšeš, niekomu chutí rastlinná džungľa a bojuje s nástrahami lesa, inému plechenná a tiež mu nie je neprirodzené buchnúť niekomu do späťáku, prípadne kopnúť tretrou do dverí v zápale boja o miesto na ceste ...
Zobraziť komentár 21.04.2008 - 21:53:30
00
to kopnutie tretrou poznam...taktiez hadzanie plneho bidonu po dilinkovi v bielej Fabii...jaaaaj, este teraz to mam pred ocami :D

...rozne discipliny sa deju na cestach...cyklistika, pretlacanie, hody/vrhy, zapasy vo volnom style...no a potom pride debil ktory to cele pokazi sportovou strelbou :(
Zobraziť komentár 21.04.2008 - 22:35:05
00
Zhrnut to mozeme asi tak, ze Slovensko je sportova krajina a na slovenske cesty sa dostava coraz viac druhov sportu. :)

A inak suhlas s girom - ked sa presuvam na biku v ramci BA tych par metrov z domu do prace po frekventovanych tahoch, tak si priestor vynucujem natvrdo a funguje to o dost lepsie a je to neporovnatelne bezpecnejsie, nez keby som sa uhybal uplne ku kraju a tvaril sa ako zranitelny cyklista, ktoremu netreba dat prednost. Ti vodici proste vycitia urcite "sebavedomie" abo ako to nazvat a potom cyklistu na ceste respektuju a nechavaju priestor. Samozrejme to ale neznamena, ze netreba sledovat a predvidat, vzdy sa najde magor, co si mysli, ze on to z vedlajsej stihne skor ako ten "vlecuci sa" cyklista a samozrejme, ze nema spravny odhad...
Zobraziť komentár 21.04.2008 - 22:43:43
00
Co sa tyka jazdy po ceste tak som zastancom menej agresivnej strategie ako giro, pretoze staci jeden "debo" co nezabrzdi a dalej nechcem ani pomysliet. Inak, v poslednom case mam celkom dobre skusenosti (klop, klop) a to ako s autobusakmi, tak aj kamionistami. Vzdy ked je uzka cesta a cakaju kym je volno, tak im za to podakujem...kyvnem rukou alebo zamavam :) Ale vzdy sa samozrejme najde vynimka...ale aby som niekomu potom nieco ukazoval alebo snad kopal to nie. Nikdy neviem ci na krajnici potom nezastavi a nevyjde z auta daka vyholena hlava s palicou a pod. :evil: A co sa tyka jazdy vedla seba na ceste, tak je to pekna somarina, potom sa ani necudujem, ze su nasraty a nervozny (to neznamena ze schvalujem ako sa spraval ten idiot, ale asi mal nejaky dovod a nieco ho nastvalo...)
Zobraziť komentár 21.04.2008 - 23:41:42
00
imroman...v zivote ( a na ceste ) uz musis vediet do koho si "mozes kopnut" alebo ho pozdravit jednym prstom ;)
Zobraziť komentár 21.04.2008 - 23:51:37
00
Imro, skús ešte na tej ceste najskôr najazdiť trochu viac kilometrov a potom mi tu napíš ako si spokojný s autobusákmi a ako sa treba každému uhýbať ;-)
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 08:52:04
00
Imro, skús ešte na tej ceste najskôr najazdiť trochu viac kilometrov a potom mi tu napíš ako si spokojný s autobusákmi a ako sa treba každému uhýbať ;-)

dovol aby som sa zasmial :lol: Nemusim predsa jazdit po ceste 10 rokov aby som vedel ako to je...jasne ze sa najde kopec volov, ale moja skusenost je taka, ze zatial je viacej tych "dobrych". Mozno keby sa aj cyklisti obcas na ceste spravali menej arogantne (a nechodili vedla seba :roll: ) tak by to bolo este lepsie :idea:
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 10:29:17
00
Nemusim predsa jazdit po ceste 10 rokov aby som vedel ako to je...

ale musíš :!:
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 10:37:37
00
ako deti ;-] faktom ostava ze poniektori "pretekari" sa spravaju na ceste ako keby bola zauvreta len a len pre nich ... aj ked to nie je ospravedlnenie pre vytiahnutie pistole
Zobraziť komentár 22.04.2008 - 10:53:35
00
keyboard_arrow_up