Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tretina: Jak se jezdi do nebe - nemate niekto na predaj? Alebo aspon pozicat?
Zobraziť komentár 12.01.2017 - 20:33:52
00
chalani volodaj lapaloma LukeBikerider tie knihy padlých ako idu za sebou, nadvazuje to na seba, pozeram na Martinuse a knihy idu nejak tralala za sebou,roky nesedia: ma to vôbec zmysel citat hocijako?
Zobraziť komentár 12.01.2017 - 21:03:36
00
arrow_leftpista napísal:
Tretina: Jak se jezdi do nebe - nemate niekto na predaj? Alebo aspon pozicat?

Nepredám a keďže si trochu ďaleko, tak ani nepožičiam!
Zobraziť komentár 12.01.2017 - 21:23:45
00
Nestačilo proste nereagovať?
Zobraziť komentár 12.01.2017 - 21:56:20
02
JoKo Dobre mi tak. Mal som preplneny priestor a patricne rocniky Cykloturistiky som rozdal :-( Ale pisem si ta, mozno skusim korupcne postupy. :-)
Zobraziť komentár 12.01.2017 - 22:06:50
00
canopus Nadväzujú len voľne. Napr. maš knihu kde je hlavná postava a potom ďalšie dve knihy sa venujú inej postave, aby sa v tretej zase vrátili k tej predtým. Je to dosť zložité na čítanie, lebo je veľa postáv a udalosti. Nevraviac o počte strán. Budem si to musieť prečítať ešte raz, aby som poriadne pochopil aj ostatné súvislosti, po prvom ráze som ostal trochu zmätený.
Zobraziť komentár 13.01.2017 - 07:10:50
02
idu tak ako su zoradene http://www.martinus.sk/seria/pribeh-z-malazske-knihy-padlych/?gclid=CIPhvMHZvtECFUJmGwodCQsKCA 1. az 7. ,mesacne zahrady - chromy buh ,dej skace ako pise volodaj ...

ak by si chcel niekto vybrat nejaku seriu ,mozno pomoze v rozhodovani ;)
http://www.legie.info/serie/top/200

EDIT: prvy krat som prehliadol : takto
[1] Měsíční zahrady
[2] Dům mrtvých
[3] Vzpomínky ledu
[4] Dóm řetězů
[5] Půlnoční vlny
[6] Lovci kostí
[7] Vichr smrti
[8] Daň pro ohaře
[9] Prach snů
[10] Chromý bůh

Naposledy upravil kvakob dňa 13.01.2017 - 13:31:25, celkovo upravené 2 krát.

Zobraziť komentár 13.01.2017 - 09:28:51
01
niektoré nadväzujú voľne niektoré vysvetľujú čo sa udialo v predchádzajúcich niektoré motajú čo bolo predtým jasné, treba to pekne v poradí a mám pocit, že to pochopí človek až pri druhom prečítaní
Zobraziť komentár 13.01.2017 - 13:20:45
02
veru musim to znova preluskat , chvilku som rozmyslal ci mam doma vsetky knihy :lol: ,niektore nazvy mi uplne vypadli z pamate ...
Zobraziť komentár 13.01.2017 - 13:42:02
01
arrow_leftcanopus napísal:
chalani volodaj lapaloma LukeBikerider tie knihy padlých ako idu za sebou, nadvazuje to na seba, pozeram na Martinuse a knihy idu nejak tralala za sebou,roky nesedia: ma to vôbec zmysel citat hocijako?

Ak sa pýtaš na poradie kníh, tak je to séria o 10 knihách ako napísal kvakob

Čo sa týka deja samotného je to ako píše volodaj a lapaloma.

V každej časti je obrovské množstvo postáv, niektoré do deja zasiahnu iba minimálne, no nebránilo to autorovi vychutnať si ich filozofický opis do morku kostí... Ten príbeh nemá nejakým spôsobom lineárny dej, raz si hlboko v minulosti pred mnoho-stotisíc rokmi, kedy sa udiala nejaká vec, ktorá sa vysvetlí až v posledných častiach, na ďalšej kapitole už na úplne inom kontinente s úplne inou zápletkou... Nie je to zrovna ľahké čítanie, prelúskal som to celé vlastne za rok - vzhľadom na objem strán niektoré skutočnosti človeku ľahko ujdú... Posledné dve časti by sa dali označiť ako jedna kniha, ktorú vzhľadom na objem strán nebolo možné vydať ako jeden zväzok... no jedine tieto dve časti na seba plynulo nadväzujú - kde končí Prach snů tam sa začína Chromý bůh - samozrejme postavy pribudnú aj tu ešte na poslednú chvíľku... Celkovo tá séria pôsobí ako akási kostra na ktorú nadväzujú, resp. budú nadväzovať kratšie série noviel, napríklad o osudoch istého bojovníka, jednej dávnej rasy a pod, pretože niektoré zdanlivo dôležité linky sa vôbec nejakým spôsobom neuzavreli. Takže čítania tak na tri životy... :-D

A určite to bude vyžadovať druhé alebo aj X-té čítanie.

EDIT: Ak hľadáš niečo jednoduchšie tak ak si ešte nečítal, tak môžem zatiaľ odporučiť Kroniku Kráľovraha (Rothfuss). Tu dej pekne odsýpa zatiaľ poporiadku... Som asi v polovici prvej časti, ale musím sa krotiť aby som to nezhltol na jeden šup.
Zobraziť komentár 13.01.2017 - 17:41:03
01
Posledne precitane:
Marcel Proust - Swannova laska
Patricia Highsmithova - Talent pana Ripleyho
a momentalne Hermann Hesse - Damian

Ripleyho som len tak zhltol.Po Proustovi,kde som na konci vety,uz nevedel ako zacala,to bolo super easy citanie.
Zobraziť komentár 14.01.2017 - 10:21:32
00
https://www.megaknihy.cz/satira/9366-krome-snatku-uvazim-cokoli.html prijemne odpocinkove citanie
Zobraziť komentár 14.01.2017 - 13:34:53
00
arrow_leftLukeBikerider napísal:
Ak sa pýtaš na poradie kníh, tak je to séria o 10 knihách ako napísal kvakob

EDIT: Ak hľadáš niečo jednoduchšie tak ak si ešte nečítal, tak môžem zatiaľ odporučiť Kroniku Kráľovraha (Rothfuss). Tu dej pekne odsýpa zatiaľ poporiadku... Som asi v polovici prvej časti, ale musím sa krotiť aby som to nezhltol na jeden šup.

Kronika Kráľovraha je parádna, len sa neviem dočkať tretieho dielu. Mal som si počkať kým to bude vonku celé :D
Zobraziť komentár 17.01.2017 - 07:05:05
00
Tiez som na tom podobne, ale s mojou mizernou pamatou to dam cele este raz od prvej knihy a aj tak zabudnem na to dlhe cakanie. :(
Zobraziť komentár 17.01.2017 - 20:32:21
01
arrow_leftHosť napísal:
Kronika Kráľovraha je parádna, len sa neviem dočkať tretieho dielu. Mal som si počkať kým to bude vonku celé :D

Po tom ako ma ujo GRRM vytáča, som si aj ja povedal, že kupujem už len dopísané série... No akútny nedostatok čítaníčka v tomto krbovom období ma dohnal ku kúpe Kroniky Kráľovraha a k tomu aj Sandersonovho Archívu Bouřnej Záře - aktuálne 2/10 epických kníh, už tieto dve knihy vážia skoro 3kg a v bežnej edícií s mapkami a obrázkami bol must-have... Ale u Sandersona je aspoň záruka, že čo si dá do schedulu aj dodrží, dokonca na stránke pravidelne aktualizuje status-bar v akom štádiu je ktorá tá kniha... Aktuálne 3. časť je už dopísaná a bude vydaná 11/2017... aj tak... najbližších 20 rokov vystarané kým dopíše :-D
Zobraziť komentár 18.01.2017 - 18:54:36
01
keyboard_arrow_up