sorry, ak niečo takéto už bolo rozoberané na mtbiker.sk, ale nechce sa mi prehľadávať celé fórum s touto témou...
Vždy som bikoval len 4-5 mesiacov //máj, jún, jul, august, sept.
No, pred týždňom som bol len tak čosik do mesta narychlo vybnaviť a šiel som bikom - pekne svietilo slnko, teplota cca 14stup., stromy krásne sfarbené a celé to SUPER! Tak mi anpadlo, že by nebolo zlé, keby som si všetky trasy, čo jazdím cez moju "sezónu"-leto, prešiel cez jeseň..no mám pár nejasností s kt. potrebujem helfnuť..
Chcem sa popýtať, ako sa treba pripraviť na bikovanie okolo 10-15stupnov.
Čo si obliecť? Na špeciálne dresy nemám oblečenie, tak bolo by fajn, keby ste napísali, aké alternatívy používate..
Nie je problém s pľúcami? Keď si predstavím ako hulákam do seba ten chladný vzduch, tak sa bojím, aby to nemalo zlý dopad na zdravie..
V sekcii tréning som si všimol, že sú borci, čo jazdia celoročne pomaly, takže zopár rád by mohli takisto sem šuchnúť..
Najviac mi problémov spôsobuje oblečenie - oblečiem sa teplejšie, prejdem 10km, spotím sa, dám si pauzu, zostane mi zima..atd, atd.. Viem že nohy sú v poho - tie sa zahrejú, ale čom dýchanie? Chcel som ísť čisto len cez nos, ale nedá sa - podvedome dýcham hubou, takže nejaké ohriatie vzduchu na teplotu tela je asi nereálne..
Ako to riešite?
Dík moc
ByE
PeeT
BTW batro...ty si tu non-stop?
muhehe
nemala si v gágoríku nejakú nálevku, cez ktorú prúdilo vysokooktánové palivčo, napr. absintík, tesne predtým, ako sa ti takto pomotali prsty?
inak btw:
http://hawkey.fns.uniba.sk/
Network Error (tcp_error)
A communication error occurred: "No route to host"
The Web Server may be down, too busy, or experiencing other problems preventing it from responding to requests. You may wish to try again at a later time.
For assistance, contact your network support team.
PaliG: no ak by som bol profesor, dýchalo by sa mi lepšejšie, zatiaľ riešim, ako byť ASAP docent
kým makáš - kúriš, keď zastaneš - mrzneš, preto prihadzuješ, keď zapotíš - prezliekaš, oblečenie je proste dynamický proces
pamatam aj pri -15, len tohto roku je nastastie zasa slaba zima
nohavice dlhe windstoper + termo klimatex elvar + kratky dres = toto mi staci tak do +5,
do -15 + flisovka bez membrany. samozrejme sa jedna o jazdu na rovine resp. do kopca bez silneho vetra.
Zjazd dolu = to iste + plastentka windstopper + vymena cyklo rukavic za lyziarske + sal + celenka windstopper + caj s rumom ak je to mozne.
Obuv: normalne trekove boty (tretry aj s navlekmi su o nicom)+ tenke + hrube termo ponozky, ale aj tak proste palce na nohach dostatocne nezohrehejes. ale da so vydrzat