Ako si v chladnejsom pocasi chranite zdravie a zvysujete obranyschopnost organizmu?, pretoze taka nadcha alebo prechladnutie nie je bohvie co, a ako sa da co najskor zbavit takeho prechladnutia alebo nadchy, pripadne kasla....atd.. mate niake osvedcene metody, napoje,pripravky alebo neviemcoeste?
jednoznacne je len to ked ma chyti nadcha tak v ziadnom pripade netlacim do hlavy ziadne lieky akurat tak vitaminy a najradsej priamo v ovoci co najmenej umele.
ked choroba nieje velmi silna tak pijem caje a popripade to vymakam cvicenim
ked je silna a uz sa nevladzem ani pohnut tak potom navstivim aj lekara ale antibiotika len v krajnom pripade.
Sauna určite áno, chodím tak jeseň - zima, vlastne som už zacal a môžem povedať že nejaké dva roky nič vazne, a to milujem jazdu pomedzi lyžiarov. A nejaká tá nádcha ťa nemôže predsa rozhádzať. Ako príde tak odíde.
Mne sa osvedcila (zatial) metoda vyplachovania nosovych dutin... ja viem znie to ako dost hardcore , ale ked si clovek zvykne tak je to v pohode. Je to technika z jogy, a ide o to si preventivne cistit nosove dutiny preplachovanim slanou vodou. Proste si lejes slanu vodu do jednej nosovej dierky a vychadza ti to von z druhej spolu s vsetkym bordelom co tam je... Ja to robim rano a vecer (zhruba vtedy ked si cistim zuby). Predtym som bol velmi nachylny na prechladnutie (smrkal som takmer furt) a posledneho pol roka co to robim, tak som bol akurat jeden krat kratko nachladnuty, okrem toho uplne bez problemov. Takze mozem len odporucit - vygoogli si jala neti (tak sa ta technika vola). Akurat ze treba ratat s tym ze to posobi len preventivne, cize ked uz soplis tak ti to moc nepomoze.
(samozrejme antibiotika len v najnutnejsom pripade a len pri virusoch...)
pri virusoch ti antibiotika moc nepomozu. teda vobec. ale asi vsetci chapu co si myslel. ja mam len osvedcene ze hned po vyjazde horuci caj s medom - najlepsie sipkovy normalne z nazbieranych sipok a nie sackov. a ked je moc zima tak aj taky horuci kupel padne vhod.
pri bakterialnych infekciach - antibiotika, pri virusovych - virostatika, to uz je na lekarovi aby spravne posudil diagnozu (BTW niekedy to moze byt dost hazard u nasich lekarov, ale musis doverovat. ja som k nim doveru stratil, ked som dostal predpisane lieky na brusnu chripku a mal som zapal slepeho creva, ktory vyvrcholil jeho prasknutim). Ale pokial sa da, tak sa treba liekom vyhnut.
Ja uzivam preventivne pripravky zalozene na prirodnej baze. nijak nezatazuju organizmus, pretoze tzv. "chemia" (ktorej su obycajne lieky plne) je u tychto zastupena len asi z 1%, a to z toho ucelu, aby tieto prirodne vytazky drzali pokope v tabletke. Ci to pomaha alebo nie - otazne. teraz mam lahku nadchu, ale mozno keby ich neuzivam tak uz lezim K.O. v posteli. A mozno nie.
Take veci ako jest vela zeleniny a ovocia (okrem vitaminov obsahuju antioxidanty) a mat pohyb nemusim pripominat (koniec koncov mi bikeri sa na pohyb nemusime stazovat). A mat pozitivny pohlad na svet, snazit sa riesit veci usmevom a byt optimista, pretoze psyche ma dokazatelny vplyv na fyzicke zdravie a aj boj s chorobou. Takze KEEP SMILING a bude dobre
Bicyklujem. A vhodne sa obliekam. Nejazdím za mokra. V zime nejazdím ťažké prevody, skôr sa vykmihám pri nízkych pulzoch, aby som sa moc nezadýchal. Pri teplote pod nulou stačí pojazdiť 1,5, maximálne 2 hodiny.
Strážim si nohy a hlavu. Na hlavu dobrý neprefúknuteľný klobúk (fleecová lyžiarska čiapka) a na nohy dve-tri-štyri vrstvy (moira - teplejšie ponožky - windstoperové ponožky) + návleky na tretry. Na nohy stačia dlhé gate, vo väčších zimách sa primažem červenou Emsponou. Na vrch ide moira a letný dres (pri väčších zimách aj návleky na ruky - rukávky) - taký smešny teplý dres, ktorý by som sĺo na seba neobliekol a neprefúkavá vesta (mám dve - jednu tenkú na jesen, druhú hrubšiu na zimu). Pri teplote blížiacej sa k nule vytiahnem cyklo bundu, podľa teploty zhodím niektoré vrstvy. Na ruky mi stačia windstoperové rukavice, pri teplotách okolo nuly a nižších prípadne pod ne natiahnem tenké bavlnené chirurgické rukavičky.
Po dojazde teplá sprcha a potom čaj s červeným vínom, občas s rumom. Pivo vynechávam, zo studeného bolí hrdlo a teplé nie je dobré. Niekedy vynechám aj čaj, ostanem len pri tom crnom vine. Dve-tri hodiny po jazde chodím po byte lepšie oblečený, aby ma neofúklo z otvoreného okna.
Zvyčajne cez zimu prekonám jedno nachladnutie, miernejšiu virózu. Každý druhý rok sa nechávam očkovať proti chrípke.
billes: len si treba niekedy aj umyt zuby po tom cesnaku.
/nebolo to myslene ako hruba urazka, len mi to pripomenulo jedneho mojho spoluziaka zo skoly, respo by vedel rozpravat, ze rešpó/
no tak kapusta kysla to je fakt no.1 na prechladnutie. preventvivne si ju nedavam ale ked citim ze na mna ide choroba tak hej a uz velakrat mi pomohla. len sa treba prekonat (aspon ja sa musim lebo mi to az tak nechuti surove) a zjest ju surovu vytiahnutu zo suda a nie varit s klobasou lebo vitamin C je velmi citlivy na teplotu a po prevareni sa tam uz takmer vobec nenachadza.
pri bakterialnych infekciach - antibiotika, pri virusovych - virostatika, to uz je na lekarovi aby spravne posudil diagnozu
respo, dakujem za upresnenie, tak som to myslel, zial casto sa stretavam, ze bezni lekari nerozlisuju medzi infekciami a decka odmalicka cpu antibiotikami, ktore vobec nezaberaju...
mam pre vas jeden zazracny recept : naloz do uzatvaratelnej flasticky vlasske orechy (vylupane) a strucky cesnaku, zalej medom a nechaj odstat. Kazdy vecer pred spanim jednu lyzicku, zapi mliekom alebo zajedz jablkom (proti cesnakovemu zapachu)...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
teraz vazne, skus sa otuzovat...
aj mna to trapi, lebo hned ked je chladnejsie vonku , chyti ma nadcha
otuzovanie som nikdy neskusal
ja viem, ze to znie otrepane, ale studena sprcha, sauna, k tomu cibula, cesnak, nakladane orechy v mede, citronovy caj... atd
bez paralenov, antibiotik, umelych vitaminov a inych reklamnych blabolov
(samozrejme antibiotika len v najnutnejsom pripade a len pri virusoch...)
ked choroba nieje velmi silna tak pijem caje a popripade to vymakam cvicenim
ked je silna a uz sa nevladzem ani pohnut tak potom navstivim aj lekara ale antibiotika len v krajnom pripade.
pri virusoch ti antibiotika moc nepomozu. teda vobec. ale asi vsetci chapu co si myslel. ja mam len osvedcene ze hned po vyjazde horuci caj s medom - najlepsie sipkovy normalne z nazbieranych sipok a nie sackov. a ked je moc zima tak aj taky horuci kupel padne vhod.
Ja uzivam preventivne pripravky zalozene na prirodnej baze. nijak nezatazuju organizmus, pretoze tzv. "chemia" (ktorej su obycajne lieky plne) je u tychto zastupena len asi z 1%, a to z toho ucelu, aby tieto prirodne vytazky drzali pokope v tabletke. Ci to pomaha alebo nie - otazne. teraz mam lahku nadchu, ale mozno keby ich neuzivam tak uz lezim K.O. v posteli. A mozno nie.
Take veci ako jest vela zeleniny a ovocia (okrem vitaminov obsahuju antioxidanty) a mat pohyb nemusim pripominat (koniec koncov mi bikeri sa na pohyb nemusime stazovat). A mat pozitivny pohlad na svet, snazit sa riesit veci usmevom a byt optimista, pretoze psyche ma dokazatelny vplyv na fyzicke zdravie a aj boj s chorobou. Takze KEEP SMILING a bude dobre
Strážim si nohy a hlavu. Na hlavu dobrý neprefúknuteľný klobúk (fleecová lyžiarska čiapka) a na nohy dve-tri-štyri vrstvy (moira - teplejšie ponožky - windstoperové ponožky) + návleky na tretry. Na nohy stačia dlhé gate, vo väčších zimách sa primažem červenou Emsponou. Na vrch ide moira a letný dres (pri väčších zimách aj návleky na ruky - rukávky) - taký smešny teplý dres, ktorý by som sĺo na seba neobliekol a neprefúkavá vesta (mám dve - jednu tenkú na jesen, druhú hrubšiu na zimu). Pri teplote blížiacej sa k nule vytiahnem cyklo bundu, podľa teploty zhodím niektoré vrstvy. Na ruky mi stačia windstoperové rukavice, pri teplotách okolo nuly a nižších prípadne pod ne natiahnem tenké bavlnené chirurgické rukavičky.
Po dojazde teplá sprcha a potom čaj s červeným vínom, občas s rumom. Pivo vynechávam, zo studeného bolí hrdlo a teplé nie je dobré. Niekedy vynechám aj čaj, ostanem len pri tom crnom vine. Dve-tri hodiny po jazde chodím po byte lepšie oblečený, aby ma neofúklo z otvoreného okna.
Zvyčajne cez zimu prekonám jedno nachladnutie, miernejšiu virózu. Každý druhý rok sa nechávam očkovať proti chrípke.
Ale preboha nie naraz
/nebolo to myslene ako hruba urazka, len mi to pripomenulo jedneho mojho spoluziaka zo skoly, respo by vedel rozpravat, ze rešpó/
respo, dakujem za upresnenie, tak som to myslel, zial casto sa stretavam, ze bezni lekari nerozlisuju medzi infekciami a decka odmalicka cpu antibiotikami, ktore vobec nezaberaju...
mam pre vas jeden zazracny recept