Včera som si s partiou dal taký "alpský výjazd" - Javorina, Kľačianska Magura a Krížava, no a cestou z Krížavy do Turia pri zjazde sme sa stali svedkami tohto tu - českí bratia na Land Roveroch Discovery, plná výbava, asi príprava na nejakú Adventure Raid. Proste bike do NP nepatrí ale auto smie všade. Zo singletracku sa zrazu stala pekná dvojstopá zvažnička. Len tak ďalej, už sa teším keď mi tam nejaký strážca bude chcieť dať pokutu.
Nechcem to nejako zľahčovať, ale takéto jazdy sa z rozličných dôvodov v nár. parkoch robia. Ťažko by si dnes niekto dovolil načierno si hodiť niečo takéto na krk. Okrem toho Landrover nezdevastuje okrem ľahnutej trávy prakticky nič. Oveľa horšia je v tomto smere motorka alebo LKT.
Súhlasím však, treba mailovať na správu nár. parku, pýtať sa a dať im najavo, že ich sledujeme.
Tak mi prišlo vyjadrenie od kompetentných a čo som sa nedozvedel:
Vážený pán Katko odpovedáme Vám na Váš mail ohľadom pohybu vozidiel po území Malej Fatry, ktorý nám bol odstúpený zo Správy NP Malá Fatra.
Dotknuté územie Lúčanskej Malej Fatry nie je národným parkom, ale voľnou krajinou, kde podľa zákona 543/2002 o ochrane prírody a krajiny platí prvý stupeň ochrany a nie ju zakázaný pohyb motorovým vozidlom. Autá sa tu však môžu pohybovať jedine so súhlasom vlastníka pozemku. Navyše predpokladáme, že jazdili bez povolenia príslušného lesného úradu, ako aj pozemkového fondu a tým porušili lesný zákon, ako aj zákon o ochrane poľnohospodárskeho pôdneho fondu. V prípade, že aj v budúcnosti budete svedkom takejto udalosti, prosili by sme Vás, keby ste vozidlá odfotili vo väčšej blízkosti, aby boli identifikovateľné poznávacie značky. My ich potom postúpime na prešetrenie. Správa NP Veľká Fatra vykonáva príležitostné kontrol aj na území Martinských holí, ale vzhľadom na obmedzené personálne a technické kapacity nemôže tomuto územiu venovať prioritnú pozornosť. Posúdime však poškodenie pôdneho krytu v danej lokalite a vec budeme riešiť aj s vlastníkom pozemkov.
S pozdravom Mgr. Vantara
Správa NP Veľká Fatra
Čachovský rad č. 7,
038 61 Vrútky
tel: 043/4284 503
To je sila kur*y ceske nech si jazdia na svojich prekyslenych Krkonosiach smradi zasrani, takyto ma seru najviac
Este cosi ja mam pocit ze tychto istych typkov som raz stretol pod chatou Magura na tej takej zakrutke kde sa uz iba prudko slape ku chate. Su to ***** secie co jazdia v takychto autach v horach po chodnikoch a nie cestach, na tej ceste by mi to az tak nevadilo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nafúknuť síce dokážu, ale teraz sotva zistia kto to tam vlastne bol. Leda že by aspoň vypátrali, kto má na zodpovednosti to, že im tam povolil vstup.
A potom by ho ti pe***** presli dzipom po bruchu a zas by mala JOJka senzaciu, ze Kubani lezi s roztrhnutym bachorom v nemocnici
presne, to vraviva aj moja babka 21 rokov co zijem
ale vazne, malo by sa to riesit a ked nie tak aspon zmedializovat.., ved toto neni mozne....
blbi cesi..kery kkt im dal kluc od zavory??
Súhlasím však, treba mailovať na správu nár. parku, pýtať sa a dať im najavo, že ich sledujeme.
Kde sa to v nas berie? Narazis na vola a hned su blbi vsetci cesi. To teraz anglicania si maju rozpravat o slovenskych kanibaloch?
Na teda. A nech si davaju bacha, lebo ich zozereme seckych
Nejakeho by si mal cvicne uhryznut do nohy, nech vedia ze to myslis vazne
LOOOL ROFL
Kde sa to v nas berie? Narazis na vola a hned su blbi vsetci cesi. To teraz anglicania si maju rozpravat o slovenskych kanibaloch?
sorry zle som sa vyjadril..ale mal som na mysli tych konkretnych..co si spravili ten "vyjazd"..
to nebolo mierene voci celemu naradu..
Vážený pán Katko
Dotknuté územie Lúčanskej Malej Fatry nie je národným parkom, ale voľnou krajinou, kde podľa zákona 543/2002 o ochrane prírody a krajiny platí prvý stupeň ochrany a nie ju zakázaný pohyb motorovým vozidlom. Autá sa tu však môžu pohybovať jedine so súhlasom vlastníka pozemku. Navyše predpokladáme, že jazdili bez povolenia príslušného lesného úradu, ako aj pozemkového fondu a tým porušili lesný zákon, ako aj zákon o ochrane poľnohospodárskeho pôdneho fondu. V prípade, že aj v budúcnosti budete svedkom takejto udalosti, prosili by sme Vás, keby ste vozidlá odfotili vo väčšej blízkosti, aby boli identifikovateľné poznávacie značky. My ich potom postúpime na prešetrenie. Správa NP Veľká Fatra vykonáva príležitostné kontrol aj na území Martinských holí, ale vzhľadom na obmedzené personálne a technické kapacity nemôže tomuto územiu venovať prioritnú pozornosť. Posúdime však poškodenie pôdneho krytu v danej lokalite a vec budeme riešiť aj s vlastníkom pozemkov.
S pozdravom Mgr. Vantara
Správa NP Veľká Fatra
Čachovský rad č. 7,
038 61 Vrútky
tel: 043/4284 503
ja teraz riesim s jazykovednym ustavom luda stura
zaujima ma ake Y al. I sa pise v slove VY/IRY
pretoze:
lesny vyr spadol do vodneho viru a obaja VY/IRY zmyzli...
a este stale mi neodpisali.... musim sa tomu pozriet na klb
ja teraz riesim s jazykovednym ustavom luda stura
zaujima ma ake Y al. I sa pise v slove VY/IRY
pretoze:
lesny vyr spadol do vodneho viru a obaja VY/IRY zmyzli...
a este stale mi neodpisali.... musim sa tomu pozriet na klb
quidoo vieš že sa im ani nedivím!!!!
Este cosi ja mam pocit ze tychto istych typkov som raz stretol pod chatou Magura na tej takej zakrutke kde sa uz iba prudko slape ku chate. Su to ***** secie co jazdia v takychto autach v horach po chodnikoch a nie cestach, na tej ceste by mi to az tak nevadilo
nenadavaj! (PaliG)