Vela otazok. Tak idem postupne.
a. - nie len ze divne ale podla mna aj nespravne, urcite som za tu cyklotrasu, ale zaroven nie som za to, aby to ostalo pre BVS (co sa mozno bude privatizovat).
b. - PSL sa tyka najma topolov, na topole mozes zo zakona robit holorub.
c. - nie je to komplet odstranenie.
zhrnutie abc - som striktne proti tym vyrubom, ani nejdem urcite obhajovat lesy sr, len ma zaujimalo nieco odbornejsie na tu pitnu vodu. Pre zaujimavost, rad sa naucim nieco nove. Nie ze tomu neverim, skor zo zaujmavosti ake dopady a prepojenia na pitnu vodu tam su - tym sa da argumentovat aj pri inych vyruboch.
Ono to nie je az tak zrazu, je to podla PSL, PSL su tabulky. Typ porastu, vek, atd. Ak tabulky povedia rubny vek, ide sa rubat. To ze tam mozu byt dalsia bocne umysli, nie je problem uverit po tom co sa v BA a okoli deje. Ale oni maji Okresnym uradom schvaleny plan na prvy rok PSL (decenia). Schvalil to OU, musi to byt v sulade so zakonom o lesoch a ochrane prirody a krajiny a zaroven to vypracovala ina certifikovana firma (prepodkladam ze LH projekt co robi aj ostatne Lesne celky). Cize problem je v tom ze napriklad mesto Bratislava nevzniesli pripomienky pri tvorbe PSL a teraz sa zobudili (neskoro).
Netvrdim ze Sihot je to iste ako MLB, kvoli vode samozrejme nie, inak si myslim ze z inych mimoprodukcnych funkcii ma porovnatelnu hodnotu. A ako si spravne dal do uvodzoviek, ochranar nie som

Nechcem zastavit tazbu v lesoparku (toto si zle pochopil, zastavit som myslel na zverstva (nie na celu tazbu) - tj pasove clonne ruby, tazbu na singletrailoch a podobne co sa planuje na nasledujucich 10 rokov v Malych Karpatoch

, osobne si myslim ze lesy treba vychovavat dalej. Cast by som nechal na bezzasahove uzemia, najma NPR a FSC plochy. Mne ide o to, aby ked sa tazi, tazilo sa setrne k rekreacii a sportu. BTW Kde sa tazi v rezervacii za BK?
Malovat znacky na stromy bez povolenia je riadna kravina. Ak narazas na vyznacenu "rezervaciu vydrica" tak strielas uplne ale uplne vedla, nemam s tym nic spolocne, nepaci sa mi to a kritizoval som to. Bola to forma rebelie isteho zdruzenia (moj odhad). Ale zase nerobim z toho dramu, vyznacenim sme neprisli ani o jeden strom, co sa o tazbe povedat neda. Napad rezervacie Vydrica sa mi ale paci, kedze priamo od VLKa a ochranarov co pred x rokmi s tym projektom prisli viem, ze tam nechcu nijako obmedzovat turistov, bikerov. Tato fama, ze chcu nieco obmedzovat vznikla zlou komunikaciou, co je velka skoda a verim ze sa relevantne subjekty posadia este za jeden stol. Granada je len smutny dosledok toho co spominas, ze tu ludia nedrzia pokope, pricom ciel maju ak nie rovnaky, tak velmi podobny. Granadu riesime s uradmi stale... tam sa tazilo hlava nehlava, a su tam podozrenia na porusovanie zakona o lesoch. Podanie uz bolo dane... Smreky su fajn, ale tie nepovodne Borovice cierne statna ochrana pridody MK tusim moc nemusi.
Snad som zodpovedal vsetko