Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Problem nie je ani tak mozno cena. Ale to, ze za tu cenu tie bicykle uz pomaly nic nevydrzia.
Jazdim masinu za povodnych 1200 euro, vyse 500 euro uz zozrala na dieloch nutnych na vymenu, neratam spotrebak, ktory vychadza na dalsie (2) stovky rocne a to jazdim doslova rekreacne. Plus neratam servis, kedze si 95% veci urobim doma v garazi.
Ked pozriem do demolacii, ako praska snad kazdy jeden ram. Ako retaz drzi 500km, kazeta 1000 a pedale su vhodne na vyhodenie po 2 sezonach. A ceny nahor tlacia aj vsetky tie konstrukcne atypy, specialne naradie a :kozmicke: technologie, ktore 90% ludi vobec nepotrebuje, ale trh ich pretlaci. Preco je ram na 27plus tak nehorazne drahy, ked je len o kusok sirsi ako obycajna 27ka? Preco je (bol) vlastne plast na 27ku o tolko drahsi, ako na 26ku? O cene materialu nech mi nikto nehovori. Na auto kupim pneumatiku za 80 eur a vazi niekolko kil.
Zobraziť komentár 08.09.2016 - 13:34:29
01
Preto ma zaujíma, či niekto nemá Durango, oni sa hrdia tvrdením, že vyrábajú rámy vo vlastnej fabrike a majú certifikovaný každý zvar či trubku. Základom ich propagácie je, že robia doživotné rámy a ešte aj do čapov dávajú ložiská, ktorých výmena stojí málo. Bohužiaľ, nevidel som, že by sa dali ich bajky niekde v okolí vyskúšať.
Zobraziť komentár 08.09.2016 - 13:46:54
00
Axel ja prasknuty ram nemam :P ... spotrebak rocne cca 45euro ...
retaz+kazeta=jazdis asi velmi silovo,zmen to a hotovo+ kup 3 retaze a men ich castejsie: kazeta musi vydrzat 2-3 sezony

myslis asi mtb,ale to je jedno predsa
Zobraziť komentár 08.09.2016 - 15:27:47
00
2 sady plastov, zo 5 dusi, 2-3 retaze, kazeta, prevodnik aspon stredny, gufera a tesnenia do vidly raz za rok. 3-4 sady brzdovych dosticiek. Blbosti ako mazanie, bowdeny po zime, brzdova kvapalina. A to nemam fulla, takze odpada udrzba tlmica a loziska do capov, ktore nevydrzia nic a kvoli atypickemu rozmeru stoja vacsinou majland.
Zobraziť komentár 08.09.2016 - 15:42:29
00
len tak, ako často meníš brzdovú kvapalinu? .. a 3/4 sady brzdových doštičiek? nuž kto veľa jazdí ten viac potrebuje ... ale prepočítaj si to na km
Zobraziť komentár 08.09.2016 - 15:46:55
00
Porovnavat motorku a bike je strasna blbost, je to proste nieco uplne ine, ale nehovorim ze sa mi nove biky tiez nezdaju byt dost predrazene. Proste vyrobcovia vyuzivaju skutocnost ze clovek je ochotny na hobby minut viacej ako na nutnosti. Nemyslim si ze tento trend sa coskoro zmeni pretoze pre vacsinu bikerov (kanada, usa, zapadna europa) nieje az taka palka dat 2000 za bike.a
Zobraziť komentár 08.09.2016 - 17:47:21
02
arrow_leftAxel napísal:
2 sady plastov, zo 5 dusi, 2-3 retaze, kazeta, prevodnik ......

preco radsej nemenis bike kazdu sezonu?
Zobraziť komentár 08.09.2016 - 18:06:40
01
Tak ked najazdi cez 5000km na xc tak je to skoro adekvatne
Zobraziť komentár 08.09.2016 - 18:08:39
00
arrow_leftandrej25 napísal:
preco radsej nemenis bike kazdu sezonu?

Lebo novy stoji tak 1200 eur a viac... A dlhsie by nevydrzal, co sa opotrebenia tyka. Ale to sme uz mimo temu, lebo jedne vec je cena a druha vydrz. Jedno stupa a druhe klesa. Vyrobcovia sa tesia, marketingove oddelenie prezera katalog dovoleniek na seycheloch.
Zobraziť komentár 08.09.2016 - 19:45:05
01
Axel: ako pozeram na zoznam bajkov, tak zachvilu budes mat moznost hrat divadlo Gogoľove Mŕtve duše :D
Zobraziť komentár 08.09.2016 - 19:48:00
00
No mozno sa mi to len zda, ale biky do roku 2010 vydrzali omnoho viac ako tie dnesne asi za to mohli robustnejsie ale aj tazsie ramy
Zobraziť komentár 08.09.2016 - 19:48:40
00
To kvoli gramareniu, co dnes predava. Nielen ramy, ale aj pneumatiky, brzdy,atd ... vezmi si taky klasicky priklad ako Kristina a marecej. Staci 10g rozdielu a ani okom o komponent nezavadia :lol: /nutne poznamentat, ze tymto som trpel aj ja a ciastocne trpim stale :rofl:/
Zobraziť komentár 08.09.2016 - 19:54:48
00
Takze koli gramareniu predavaju niekedy priesvitne ramy ako haibike
Zobraziť komentár 08.09.2016 - 19:58:41
00
Zaruka je 2 roky a firmy pocitaju, ze na tom clovek najazdi v lahkom terene tak 2 tisic za rok. Mozno aj menej. Tak podla toho si nastavia procesy, naklady na vyroby, zakalkuluju reklamacie od toho 1% zbytku, co ma odvahu jazdit viac a vyrabaju. Proste biznys plan :) Ak by si zacal vyrabat ramy, tak tiez takto zacnes rozmyslat, ak nechces robit ramy pre kamosov, alebo nechces prerobit aj trenky. Zaplatia to samozrejme hobby jazdci. A to nehovorim o tom, ako predavaju oznacenia a nalepky typu Enduro a pod :lol:
A tie drahsie firmy si najmu jazdcov, vyrobia formy na palenie karbonu, porobia pekne designove upravy, vydaju clanok o rokoch pripravy a voala .. mame karbonovy ram od sneznych muzikov, svatych kriziakov na poli, rozrypanych vtakov na strome alebo pripadne inych exotov za ludovych 3000 az 4000e .. vsak co by si kupychtivy bajker nedoprial :)

edit: tento prispevok je bez zaruky a nie je mozne uplatnovat nan akekolvek zlavy.
Zobraziť komentár 08.09.2016 - 20:02:43
05
arrow_leftlto napísal:
To kvoli gramareniu, co dnes predava. Nielen ramy, ale aj pneumatiky, brzdy,atd ... vezmi si taky klasicky priklad ako Kristina a marecej. Staci 10g rozdielu a ani okom o komponent nezavadia :lol: /nutne poznamentat, ze tymto som trpel aj ja a ciastocne trpim stale :rofl:/

kekecina, vsetko je dnes tazsie ako pred 8 rokmi ked som staval ellswortha
XC je dnes uplne inde a lahsie komponenty na retro XC este nezacali vyrabat

dlhsie ramy
vacsie kolesa sirsie osky
sirsie gumy
sirsie rajdy
milionzubove kazety ...
Zobraziť komentár 08.09.2016 - 21:29:12
04

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle)
keyboard_arrow_up