Dobrý deň kúpil som nove hydraulické brzdy Shimano Deore model 596 a bovdeny sú dlhé tak by som ich rad skrátil, ale neviem presný postup.
Kde presne treba bovden odstrihnúť hore pri páke alebo dole... či je to úplne jedno.
Musím predtým nejako zaistiť brzdi či niečo také...
Načo sú tam tie súčiastky, zlatý okrušok,kolík...
Odsrobujes pri packe tu matku, skratis hadicku o kolko potrebujes. Ten "kolik" natlcies do hadicky a ten "o kruzok" ktory sa vola olivka nasadis na koniec a cele to naspet dotiahnes tou matkou. Nakoniec odvzdusnis celu brzdu.
No nakoniec som to spravil prednú som robil ako prvú tak mi to trochu trvalo, ale zadnú už v pohode. Len sa chcem opýtať či je nutne ešte odvzdušniť brzdi lebo hamú celkom OK. A ešte mi tiež vrzgajú keď prihamem brzdami, a pohibujem bicyklom dopredu alebo dozadu ( podotýkam nesedím na bicykli). I predná brzda hame trochu horšie ako zadná môže to biť tím že mi pri montáži mi vtieklo trocha viac minerálneho oleja, alebo len treba zabehnúť brzdy sú čisto nové.
Hama bolo krasne mesto v Syrii.. malo by sa tu zalozit tienove forum do ktoreho budu automaticky presmerovani ti ktori pisu ako z ineho sveta (nejaky robot by to kontroloval) a tam by sa tento ich supertrupermegapokec styl vyuzil, medzi sebou by si nadherne rozumeli a pismenkovali
No nakoniec som to spravil prednú som robil ako prvú tak mi to trochu trvalo, ale zadnú už v pohode. Len sa chcem opýtať či je nutne ešte odvzdušniť brzdi lebo hamú celkom OK. A ešte mi tiež vrzgajú keď prihamem brzdami, a pohibujem bicyklom dopredu alebo dozadu ( podotýkam nesedím na bicykli). I predná brzda hame trochu horšie ako zadná môže to biť tím že mi pri montáži mi vtieklo trocha viac minerálneho oleja, alebo len treba zabehnúť brzdy sú čisto nové.
mal si po namontovani otvorit nadobku na kvapalinu a stlacat paku, ak tam nas trochu vzduchu vytlaci ho von..
potom treba samozrejme brzdy zabehnut na nejakom kopci asfaltovom.. stale slabsie brzdi aby sa prehriali a kotuce prebrusili, platnicky si sadnu a budu hamu poriadne .
Pre jedno slovo ste ma tu ale zajazdili, nabudúce už použijem slovo brzdia.
Takže stačí mi teraz otvoriť nádobku par krát stlačiť páku a bude to ok. A zistil som tiež že predne platničky neprekryjú celi kotúč. Kotúč je asi 2mm pod vrchným okrajom platničiek. Mal už niekto taky problém a ako ho riešil.
arny281: Co sa tyka kotuca a platniciek, mal som rovnaky problem na prednej brzde, prehod podlozky (daj ich pod hlavu skrutiek) a platnicky budu sediet ako maju.
musím tiež povedať že bez špeciálneho nádradia a bez odvzdušnenia som teraz skracoval nové SLXká... a idú bez znakov zavzdušnenia- to len tak keby sa toho dakto ďalší bál
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
inac navody najdes na Ivelo.cz-servis
Detailnejsi postup ako zihadlo spominal je tu http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/odvzdusneni-hydraulickych-brzd-zkraceni-hadicky/
"Hamú" je však blbosť. Skoro ako "niaký". Keď už, tak "hamujú".
Ale v konečnom dôsledku aj ja som za to, aby sa tu písalo po slovensky. A hlavne zrozumiteľne.
mal si po namontovani otvorit nadobku na kvapalinu a stlacat paku, ak tam nas trochu vzduchu vytlaci ho von..
potom treba samozrejme brzdy zabehnut na nejakom kopci asfaltovom.. stale slabsie brzdi aby sa prehriali a kotuce prebrusili, platnicky si sadnu a budu hamu poriadne .
Takže stačí mi teraz otvoriť nádobku par krát stlačiť páku a bude to ok. A zistil som tiež že predne platničky neprekryjú celi kotúč. Kotúč je asi 2mm pod vrchným okrajom platničiek. Mal už niekto taky problém a ako ho riešil.
Vyzerá to tak