Zdravim... Chcel by som sa spýtať že či by mi niekto nevedel poradiť s bunny hopom... Problém mi robí dvihnutie toho zadného kolesa a stále neviem ako na to... Viem že pedále alebo teda ***** majú byť ako keby na šikmo alebo mierne dole (dúfam že ma chápete ?) a proste skúšam to a nejde to... Tak že či by ste mi nevedeli nejak poradiť nejakú fintu ako sa to naučiť ?
clxno1 ten timing sa dá dobre naučiť asi keď si zoberieš nejaké drievko a že sa budeš odrážať od neho a nejak sa naučíš ako alebo asi kedy približne to máš dvihnúť... A ja cez zimu sa to neučim lebo nemám kde a v tej zime by sa to robilo na 2 veci😅
Preco by sa to v zime malo zle robit? Ako nejdem nikoho do nicoho nutit, ale prave v zime je ovela menej rutinneho jazdenia a ovela viac blbnutia (skakanie na kickeri par metrov od domu, pokusy o manual, jazda na zadnom, bunny hop, endo, pumptrackovanie, ...).
Lebo je zima za mňa keď poviem, tiež ma to vôbec neláka, radšej idem do posilky lebo dosť trpím na kríže a v zime by som sa týždeň nepostavila keby sa spotím/zachladnem vonku pri takejto námahe pre mňa náročnej na chrbát, že hop sem hop tam. V zime vôbec netúžim po tom ísť sa niekde zabávať týmto štýlom, práve naopak, radšej mám také "plynulé" neinvazívne aktivity ako turistika, skialp a ak bike, tak radšej sa ísť normálne previezť. Ja to musím skúšať pekne na slniečku ale to mám teda vek asi krát dva od chlapca
Vsak pise ze nema kde. Na zapade sa bikuje nonstop, pritom ja tu este teraz kazdy den aspon jeden usek beham po snehu. Cez zimu je tu sneh, ziadna hala, ziadny pumptrack, parkoviska plne a ak su odhrabane tak su pokryte ladom. Ano da sa najst miesto, hodinu ho odpratavat a postrazit si ze tam nezaparkuje auto ale ze by to niekto robil koli uceniu sa bunnyhopu ked moze lyzovat kusok na kopci ... co ja viem.
Pre predstavu moj beh minulu nedelu, nizsie je uz ale travicka s blatkom, uz sa da i bikovat.
jeej, tema okolo prace s bikom, prijemne osviezenie medzi vsetkymi tymi -ingami, watmi , vyskovymi, dlzkovymi. mozno sa tu raz objavi aj nieco ako "fahrtechnik" ako na bikemarkt fore. drzim palce, ako vsetky ostatne skills, je to o treningu a kolko casu tomu venujes, a stym spojenou muscle-memory. niekto je pohybovy talent a uci sa lahsie, inym to trva mesiace. zaklad je vydrzat a trenovat pravidelne, zima je na to ideal. odporuca sa investovat do stretka s nejakym miestnym trenerom alebo aspon s niekym kto skratka vie a je schopny vysvetlit co ako. este by som doplnil ze nohami mozno netahas, ale na to aby si dostal predne koleso hore urcite nimi tlacis do pedalov, paty dole. plastove piny tiez tie zu zrovna vyhra, solidny pedal sa da zohnat uz od 20e. ale aspon posetris holene
martin15 mám v pláne si kupovať nové už mám aj nejaké vybraté... Ak chceš pošlem sem link... A v zime netrénujem preto lebo je proste zima mám stuhnuté prsty a naprd sa s tým manipuluje (teda aspoň mne)
vrabc0 bývam na západe... Ale bývam na kopcovej dedine... Takže jedine kde sa to môžem učiť je na dvore ktorý je celkom malý takže tak... A najlepšie sa to trénuje na rovine a pri svojom dome mám jedinú rovinu hlavnú cestu takže tam to asi trénovať nebudem alebo sa nedá 😅😂
prave zima je idealny cas na trening takychto schopnosti. priznam sa, ze este som sa nestretol s vyhovorkou ze by bol problem priestor . neviem kolko mas rokov (nie ze by na tom az tak zalezalo, no moze) ale inspiraciou by mohla byt pre teba aj vyzva #lednovatuzka chalanov z bike oclock. je to ukazka ze ked sa chce vzdy sa da, aj cez zimu. s radami o pedaloch by som ti odporucil ist do prislusnej temy. ale moj nazor je taky ze uplne postaci aj kompozitovy pedal s dobrym tvarom a pinmi. mne sa podarilo zohnat vo vypredaji DMR V11 za 20e
martin15 poznám chalanov z bike o'clock sú proste ako keby môj vzor ?... A mám 16... Budem mať 17.. a cez zimu... Akože dá sa ak sa prekonas... Ale ja osobne nejazdim cez zimu preto lebo mrznem do slova a mám všetko stuhnuté.. ja cez zimu keď je pod ja neviem 5° ja nespravím alebo nedvihnem ani na wheelie... A nechcem byť ešte k tomu aj chorý a potom to doháňať.. není ľahké... Neber to ako vyhovorku to ne ale proste mám svoje dôvody prečo cez zimu proste ne
A pre niekoho bike ani nie je najhlavnejsi alebo najoblubenejsi sport alebo aktivita. Ked som cez zimu v BA tak ano, da sa skusat ale to sa potom da i jazdit takze sa da povedat ze sezona je celorocna a nema zmysel vyberat prave zimu na trening bunnyhopu. Cez taku zimu v podstate az na bikepacking jazdim to iste co v lete len o nieco kratsie koli chladu a kratkemu svetlu. A ked som cez zimu mimo BA kde sa da robit skialp (preto som tam) tak idem radsej na skialp alebo behat a naberat tym fyzicku a vytrvalost na skialp. No a to pre mna potom v zime nejaky trening techniky nema vobec zmysel. Cize je to vsetko o uhle pohladu a preferenciach.
vrabc0 akože ja to beriem jak koníček hlavne cez leto.. cez zimu ho sem tam vytiahnem ale väčšinou len s kamošmi dakde na krátke trasy a keď není taká zima... Ale inak moc nie... Dôvody som písal😅
teraz som sa trochu stratil. mlady muz zalozil temu o bunnyhope a chce fintu ako na zadne koleso. aj ked by sme mu dali jasne instrukcie, musi to byt on kto to zrealizuje a dostane do pohybovej /svalovej pamate. a to chce cas a odhodlanie ak nie je sportovy supertalent so schopnostou extremne rychlo sa ucit, jedine pravidelny trening ho moze posunut dalej. ak je problem zima a priestor, asi to pre neho naozaj take dolezite nie je. aktualne je na slovensku 15-20°C a zaujimalo by ma ci uz trenuje
martin15 úprimne cez týždeň nemám čas... Mám školu kde sa musím učiť vstávam o 6 domov chodím o pol 4... Chcem si oddýchnuť pretože nevládzem toľko... A ďalší týžden mám prax kde vstávam o 5 a chodím tiež o pol 4 domov + samozrejme ešte mám doma nejaké povinnosti... Pomohli ste mi a keď budem mať čas (zajtra by som ho mal mať tak trénovať pôjdem)... Tým priestorom som myslel to že dobre na dvore sa to ako tak dá... Ale na ulici asi ne lebo je dole kopcom... A najlepšie je to sa učiť na rovine či?
Hlavne sa neospravedlňuj a nič nevysvetľuj to je klasika, že po pár príspevkoch sa vždy nájde niekto, kto ťa za niečo "dodrbká" alebo ťa odsúdi atď. Ako keby na svete nebolo nič iné ako bike a každý mal len trénovať a trénovať. Aj keby si šiel von len v sobotu tak čo, je to tvoja vec, neviem čo sa do toho má kto čo starať. Spýtať sa môžeš, na to fórum je, nikto učený z neba nespadol.
Ste ma inspirovali, tu hore na kobyle mam par miest vhodnych na trening idem sa to po zhruba 30 rokoch, co som tieto kusky vedel znovu naucit. Tak dufam ze sa nezdemolujem
fixska akože máš pravdu.. len akože mne osobne sa trénuje samému nie že zle... Na jednej strane mám kľud a sústredím sa ale na druhej strane je lepšie mať niekoho pri sebe kto ti povie čo robíš dobre a čo ne... Dúfam že chapes 😅... Poradili ste mi a za to DAKUJEM. Skúšať to môžem a raz sa ti určite podarí😀
Ake no, to len normalne pocas vozenia sa, ked pridem na vhodne miesto tak tam chvilku ostanem a “potrenujem”. Vies, ja, ked sa povie “trening” dostanem vyrazku a radsej to necham tak. No a na chodniku bde viac ludi vidiet ako traposim Na sidlisku sa to mozu deti ucit a nie paprdo v strednom veku
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pre predstavu moj beh minulu nedelu, nizsie je uz ale travicka s blatkom, uz sa da i bikovat.