Ale no ták, Miško O váhe komponentov to so mnou neuhádaš. Ja totiž nevarím z vody, ale mám fakt navážené Takže tvoja matematika má chybu vo vstupných údajoch. Ráfky ti kľudne uverím. Ten jeden 357g čo máš im naozaj "uletel". Ale to bude skôr výnimka. Ale špice ani náhodou
Podľa webu DT Swiss váži 64 š*****v DT Swiss Revolution 283g pri dĺžke 264mm. Bez niplov. Ty si navážil dlhšie špice a navyše vyšší počet aj s niplami iba 296g. To ti fakt nikto neuverí Ty potrebuješ na 29" kolesá pre tatka dĺžku cca 292 - 294mm. Navyše hovoríš až o 72 š*****ch, t.j. ďalšia hmotnosť navyše (cca 4,5g na špic bez nipla x 8 = 36g). Navyše budeš potrebovať niple. A Alu niple vážia cca 23g / 64ks. Špice Sapim Laser (rovnaká hrúbka ako Revolution 2-1,5-2mm) v dĺžkach 272mm a 274mm pre ráfky 27,5" vážia 293g. Ty budeš mať špice dlhšie pre 29" kolesá.
Pozri tento link: http://gewichte.mtb-news.de/product-9838/dt-swiss-speiche-revolution
36 ks DT Swiss Revolution odfotených na váhe = 169g. 169 x 2 nikdy nemôže byť "matematicky" pod 320g. A opäť bez niplov
tak to ti teda odkazujem že by si mala prehodnotiť svoje vedomosti lebo ja mám tie komponenty navážené... nech sa páči fotka
bombicky maju rovnaky zavit ako origo urcene pre MTB, ja mam so sebou vzdy aj mini pumpicku na dofukanie, keby bombicka bola malo + tie snurky mam na zalepenie. 12ks ma vyslo s dopravou na 14e.
Nosim so sebou 2ks
a celkové vypletené kolesá som vážil samostatne aj spolu aj na kuchynskej aj na závesnej váhe..a +/- 1gram obe váhy ukázali to isté 1455gramov/ set
Ja ti teda odkazujem, že si by mal prehodnotiť zručnosti s vážením, alebo v matematike. Ešte raz som si pozrela tvoje "matematické zručnosti" a takmer som si oprskala monitor
Tušila som, že niekde musí byť problém a to iba ty vždy tvrdohlavo tvrdíš, že máš všetko v poriadku, až pokým niekto pod nos nedá dôkaz (paralela z nálepkami?).
Tvoj matematický príklad:
Citujem: "kristína... moje ztr crest mk 3 vážili 376g a 357g výplet bol 72 š*****vý spolu s niplami 296g náboj predný 140g zadný s xd orechom 255g
tj spolu matematicky 1424gramov (reálne navážené na závesnej váhe 1455gramov)".
Michal, prehliadnem, že si v predchádzajúcom príspevku tvrdil, že "výplet bol 72 š*****vý spolu s niplami 296g". Teraz už uvádzaš 32+32 š*****v+64 niplov.
Avšak vôbec ti nedošlo, že si špatne navážil špice. Moje tvrdenie, že tvoje špice nemôžu vážiť pod 300g aj s niplami sa stále snažíš vyvrátiť. Dokonca si uverejnil foto, kde máš zdokumentovaný špatne zvážený výplet. Berme to tak, že náby aj ráfky máš zvážené v poriadku.
A teraz skúška správnosti. Na váhe si zvážil reálnu hmotnosť kompletných kolies 1.455g. Od tejto hodnoty odrátame 140g prednú nábu, ďalej 255g zadnú nábu a ráfky 376g a 357g. Hádaj koľko zostáva do výslednej hmotnosti kolies? Mne to teda na kalkulačke vyšlo 327g. Že by to bola váha tvojho výpletu aj s niplami?
Keď mi proste niekto bude tvrdiť, že má 64 š*****vý výplet so š*****mi v dĺžkach nad 292mm aj s niplami pod 300g tak viem, že buď má Sapim Superspoke, alebo titan. Nič iné sa však do tejto hmotnosti nevojde.
Michal, neber si to prosím ako osobný útok. Takéto hodnoty a tvrdenia by som sa snažila vyvrátiť každému. Fakt mám tieto veci veľmi dobre zdokumentované. Peace
Mne pri baliku DPD z UK chybalo 14 gelov a jeden poskodeny. Kurier, ktory mi nosi baliky uz zopar rokov ma na to dopredu upozornil. Balik bol totalne poskodeny. Samozrejme, ze som ho neprebral. Podla mna to niekto vykrada.
JACUB ešte ťa tu nik nepovrzal za fotografiu krabice?
Blahoželám k skvelému biku, dúfam že budeš rovnako spokojný z voľbou tak ako ja. TAk len dúfam, že si nakoniec trafil veľkosť a želám veľa šťastných km.
No, vydrzim. Uz par dni som sa neodlepil od monitora. Samozrejme som ho rozbalil, vybral, skontroloval a pekne vratil do krabice. V nej na mna v kancelarii caka do pondelka.
Ja viam ze krabice su tu naramne oblubene, pre to som jednu pridal Velkost sa uvidi v pondelok. Pridu komponenty, tak ho hadam poskladam a posadim sa.
Hej priznavam ze som sa v rychlosti sekol a napisal 72 spic co je blbost kedze mam 32 dierove naboje
Kika ja to neberiem ako utok(neodrazaval som hmotnost komponentov od vyslednej hmotnosti... a pracoval len s hmotnostou na vahe) teraz zistava zahadou ako je mozne ze spice s niplami su na vahe lahsie o 30 gramov
Podla mna si Miso odvazil niple, dal "tare" a dovazil spice. Ina logicka moznost ako dodrbat vazenie tych troch balickov nie je. Ak to hmotnostne nesedi ani potom, tak uz nikto nikdy nezisti, co si tam "vytaroval" pred vazenim tych troch balickov. Ale mozes hladat na fotkach z toho vazenia, co by tomu rozdielu este hmotnostne zodpovedalo.
Ale poucenie na zaver z tohto celeho je, ze Tebe sa neda verit nielen to, co napises / spocitas (kauza hmotnosti nalepiek), ale ani to, co navazis a odfotografujes. Si proste vynimocny.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Imroman pisal, ze velku pneu 29" 2.2 da na nejakych 1-1.2bar 22psi. Co staci bohate. Ale vozim dve bombicky pre istotu.
Na cestaku 700x23 dala cca 8bar
Podľa webu DT Swiss váži 64 š*****v DT Swiss Revolution 283g pri dĺžke 264mm. Bez niplov. Ty si navážil dlhšie špice a navyše vyšší počet aj s niplami iba 296g. To ti fakt nikto neuverí
Pozri tento link: http://gewichte.mtb-news.de/product-9838/dt-swiss-speiche-revolution
36 ks DT Swiss Revolution odfotených na váhe = 169g. 169 x 2 nikdy nemôže byť "matematicky" pod 320g. A opäť bez niplov
tak to ti teda odkazujem že by si mala prehodnotiť svoje vedomosti lebo ja mám tie komponenty navážené... nech sa páči fotka
32ks 292mm + 32ks 294mm + 64 niplov http://www.mtbiker.sk/foto/topic/13392/293129.html
a celkové vypletené kolesá som vážil samostatne aj spolu aj na kuchynskej aj na závesnej váhe..a +/- 1gram obe váhy ukázali to isté
To vydrzid do pondelka?
bombicky maju rovnaky zavit ako origo urcene pre MTB, ja mam so sebou vzdy aj mini pumpicku na dofukanie, keby bombicka bola malo + tie snurky mam na zalepenie. 12ks ma vyslo s dopravou na 14e.
Nosim so sebou 2ks
32ks 292mm + 32ks 294mm + 64 niplov http://www.mtbiker.sk/foto/topic/13392/293129.html
a celkové vypletené kolesá som vážil samostatne aj spolu aj na kuchynskej aj na závesnej váhe..a +/- 1gram obe váhy ukázali to isté
Ja ti teda odkazujem, že si by mal prehodnotiť zručnosti s vážením, alebo v matematike.
Tušila som, že niekde musí byť problém a to iba ty vždy tvrdohlavo tvrdíš, že máš všetko v poriadku, až pokým niekto pod nos nedá dôkaz (paralela z nálepkami?).
Tvoj matematický príklad:
Citujem: "kristína... moje ztr crest mk 3 vážili 376g a 357g
tj spolu matematicky 1424gramov (reálne navážené na závesnej váhe 1455gramov)".
Michal, prehliadnem, že si v predchádzajúcom príspevku tvrdil, že "výplet bol 72 š*****vý
Avšak vôbec ti nedošlo, že si špatne navážil špice. Moje tvrdenie, že tvoje špice nemôžu vážiť pod 300g aj s niplami sa stále snažíš vyvrátiť. Dokonca si uverejnil foto, kde máš zdokumentovaný špatne zvážený výplet. Berme to tak, že náby aj ráfky máš zvážené v poriadku.
A teraz skúška správnosti. Na váhe si zvážil reálnu hmotnosť kompletných kolies 1.455g. Od tejto hodnoty odrátame 140g prednú nábu, ďalej 255g zadnú nábu a ráfky 376g a 357g. Hádaj koľko zostáva do výslednej hmotnosti kolies?
Keď mi proste niekto bude tvrdiť, že má 64 š*****vý výplet so š*****mi v dĺžkach nad 292mm aj s niplami pod 300g tak viem, že buď má Sapim Superspoke, alebo titan. Nič iné sa však do tejto hmotnosti nevojde.
Michal, neber si to prosím ako osobný útok. Takéto hodnoty a tvrdenia by som sa snažila vyvrátiť každému. Fakt mám tieto veci veľmi dobre zdokumentované. Peace
32+32=72
Podla mna samostatne komponenty vazia viac, ako ked su poskladane
rovnaky problem s DPD som mal minuly rok. v baliku maly otvor a chybala drobnost za 12 eur. balik preberal kolega a nevsimol si to ...
Blahoželám k skvelému biku, dúfam že budeš rovnako spokojný z voľbou tak ako ja. TAk len dúfam, že si nakoniec trafil veľkosť a želám veľa šťastných km.
No, vydrzim. Uz par dni som sa neodlepil od monitora. Samozrejme som ho rozbalil, vybral, skontroloval a pekne vratil do krabice. V nej na mna v kancelarii caka do pondelka.
Ja viam ze krabice su tu naramne oblubene, pre to som jednu pridal
32+32=72
Neuveris ale ano aj z matiky som zmaturoval na 1
Hej priznavam ze som sa v rychlosti sekol a napisal 72 spic co je blbost kedze mam 32 dierove naboje
Kika ja to neberiem ako utok(neodrazaval som hmotnost komponentov od vyslednej hmotnosti... a pracoval len s hmotnostou na vahe) teraz zistava zahadou ako je mozne ze spice s niplami su na vahe lahsie o 30 gramov
Ale poucenie na zaver z tohto celeho je, ze Tebe sa neda verit nielen to, co napises / spocitas (kauza hmotnosti nalepiek), ale ani to, co navazis a odfotografujes. Si proste vynimocny.