pochybujem o tom, i keď na MTB som ju nejazdil, tiež by som si ju nekúpil za tú cenu, bral som ju len preto že som ju mal za cenu SH reťaze.. aj tak na výdrž reťaze vplýva toľko faktorov, že ťažko to zadefinovať nejak obecne čo komu koľko vydrží
tato demolacia z facebooku mi silne nieco pripomenula. Ked sa mi pred rokom utrhlo lozko hlavneho capu na e*****, ja som o tom nevedel a dal som na tom este dva vyjazdy, tiez sa mi zdalo akoby bajk podomnou tancoval
Nesúvisí tá životnosť reťaze tak trochu aj s módou jednoprevodníkov? Predsa len, keď má reťaz pobehať po celej kazete, tak sa musí trochu viac "ohýbať", ako keď sa posúva poloha aj vpredu. Na cesťáku nejaké zvýšené opotrebenie nevidím, ale tam sú prevodníky 2 (11-ka Campa Athena/Chorus).
Pokiaľ to porieši fakt odborník tak by to držať malo. Veď to nieje až tak namáhané miesto. Ozaj divné že to povolilo na tomto zvare ak bola tá sedlovka zasunutá tak hlboko.
...aká dlhá je sedlovka? Musela to byť riadna páka keď to ruplo.
no treba dvíhať rite a nesedet furt na plných guľoch
ovešáte sa kktinami integralou baglami mate cez 100kg a takto to dopadne, neviete že je to stavane na 60kg pavuka?
zle dopady alebo co? este na tom modrom authore som raz zle dopadol - vyplo mi pri vyskoku tretru - pekne prdel na sedle a ohol som tu tazkotonaznu sedlovku ale ramu sa nestalo nic.
Dzejkob511 a co jazdis a prevazne ake prevody? som si vsimol ze po 4 pastorok z hora je to celkom ok no na tych zvysnych 3 sa to celkom dost krizi - k tomu sa radia zrovna v dost strmych kopcoch kde sa aj dost tlaci do pedalov cize to asi nici tu teraz. som zvedavy kolko vydrzi mne - na 9sp. na deore retazi som maval v klude okolo 4000km - jedna retaz za sezonu.
Nesúvisí tá životnosť reťaze tak trochu aj s módou jednoprevodníkov? Predsa len, keď má reťaz pobehať po celej kazete, tak sa musí trochu viac "ohýbať", ako keď sa posúva poloha aj vpredu.
Ano, suvisi .. a nielen opotrebenie. Ostatne, zazracne s 1x zmizli do toho casu vsetky dooprucenia o krizeni retaze na retazovej linke. Ale na druhej strane, 400e kazeta 12s + 50e retaz, no nepredaval by si to ako vyrobca ?
Som sam zvedavy, ako na tom bude vydrz 11s retaz a Shimano kazeta .. na 2x11.
Ani moc nie, kazeta za 19 a retaz za 12 su uz aj tak dost draha polozka (9sp).
Osobne preferujem raz za par rokov kazetu za 11 a retaz za 8 (7sp). A prevodniky vacsinou ani menit netreba...
No neviem. ja som musel menit prevodniky po 5000km. Podla mna aby sa komponenty obmienali tak sa robí všetko z blata. A tie ceny okolo jednoprevodníkov mi tiez nejdu celkom do hlavy. V poslednom dobe sa zistili ze na servise a náhradných dieloch sa dá lepsie zarobit ako na predaji a to u vsetkého:)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nejaký tip na niečo s dlhšou životnosťou?
jeden tip by bol. pouzivat retaz na e-bike ale jedenastka asi este nie je.
Sedlovka bola cely cas zasunuta az pod hornou ramovou.
ndpc!
Bude treba zohnať zvárača hliníka (pokiaľ nieje ten rámik ešte vzáruke).
...aká dlhá je sedlovka? Musela to byť riadna páka keď to ruplo.
ovešáte sa kktinami integralou baglami mate cez 100kg a takto to dopadne, neviete že je to stavane na 60kg pavuka?
Dzejkob511 a co jazdis a prevazne ake prevody? som si vsimol ze po 4 pastorok z hora je to celkom ok no na tych zvysnych 3 sa to celkom dost krizi - k tomu sa radia zrovna v dost strmych kopcoch kde sa aj dost tlaci do pedalov cize to asi nici tu teraz. som zvedavy kolko vydrzi mne - na 9sp. na deore retazi som maval v klude okolo 4000km - jedna retaz za sezonu.
Mal som takto presne prasknuty ram na corratec drzi uz 4rok nic nepraskolo drzi to fajn a to som tomu daval riadne zabrat a to mam 105kg bez bagla
s reklamáciou Treku snáď nebol problém
Ano, suvisi .. a nielen opotrebenie. Ostatne, zazracne s 1x zmizli do toho casu vsetky dooprucenia o krizeni retaze na retazovej linke. Ale na druhej strane, 400e kazeta 12s + 50e retaz, no nepredaval by si to ako vyrobca ?
Som sam zvedavy, ako na tom bude vydrz 11s retaz a Shimano kazeta .. na 2x11.
Osobne preferujem raz za par rokov kazetu za 11 a retaz za 8 (7sp). A prevodniky vacsinou ani menit netreba...