ta cierna plastova poistka sa mi zlomila a nedrzali ani tie dve skrutky, oska je zodrata. Takze to drzalo naozaj len na tej krytke, co sa srobuje do osky.
Ani po odpadnuti kluky tie dve protichodne sroby neboli uvolnene, skusal som ich zatiahnut s imbusom, ked som zistil co sa stalo.
inak tie XT kluky mali asi 5 rokov, menil som na nich vzdy len prevodniky a kazdy rok aj pressfit, lebo dlhsie nevydrzal. Pavuk s oskou som nemenil.
--ked sme uz pritom, tak bud idem co najskor kupit nove kluky, alebo keby z vas niekto mal na predaj zachovaleho pavuka s oboma klukami, hollowtech II, rozmery pre dva prevodniky 64 mm a 104 mm, bud XT alebo SLX, tak sa mi moze ozvat. Lebo vsade na eshopoch predavaju len kluky s prevodníkmi, a tie mam svoje ovalne. Vdaka
iron.hide nedrzali ani tie 2 skrutky priamo na kluke? to nechapem, co si ich mal povolene?.... pretoze podla mna nie je sanca aby ti to drzala iba ta plastova skrutka z boku,.. a este ako si mohol pretocit ten mnohohran nechapem... co ranajkujes ?
pokial ma zatiahnute imbusy na fest ako pise vyzsie a aj tak mu vypadava kluka z osky, tak bude problem niekde inde a nie v chybajucej plastovej matici, ktora tam nieje na to, aby to drzala pohromade.
môj rám je už opravený, už na tom aj jazdím, vyzerá to v pohode, ťažko to aj hľadať, rozdiel je v tom že v origo laku je vidieť karbónovú štruktúru a v opravovanom mieste nie.... keby som to neriešil ako reklamáciu, tak by to stálo okolo 80€
Pokial vypadava lava kluka tak je uz vylagrovany tisichran a skrutky ju nedokazu natolko utiahnut aby drzala. Ta matica je tam len na vymedzenie vole pri montazi tak ako na hlavovom zlozeni. Pravdepodobne si iron.hide dlhsie jazdil s povolenou klukou. Ine vysvetlenie bohuzial nie je.
Cisto teoreticky by sa dal vybrat ten plastovy diel zo strbiny, takze to skrutkami vies viac stiahnut k sebe(ale uz to nebude na 100% lebo geometria toho tisicrhanu a protikusu bude ina pri vacsom stiahnuti). Vylagrovany stvorhran som zazil, sam som ich par znicil ale tisihran na hollowtechu, ved na klukach clovek citi aj minimalnu volu, a nemyslim ze iron.hide je take poleno ze by jazdil s mikotajucou sa klukou a problem by zistil az ked odpadne. (ako napr.ta zenska co jazdila s rucnou a nedocvaklo jej to)
Potrebujeme ten tisichran a protikus na kluke vidiet aby sme urcili presnu diagnozu
Co riešime? Iron na tých klukach najazdil za 5 rokov možno 30-40000 km.... zaslúžia si ist na smetisko dejín....
Nemal by so problém to poriešiť, aj ma niečo napada ale.... kúp nové a bude zas 5 rokov kľud
dosť často som prehadzoval kľuku medzi bicyklami, lebo mám v nej wattmeter a nikdy nestačilo povoliť len skrutky, musel som jednu vytiahnuť úplne aby šla dole, práve kvôli tej poistke... ale s povolenou a za jazdy som to neskúšal, tam je pravdepodobné, že to to poddá všetko ako u IH
Ta plastova chobotina v tej medzere je tam na kontrolu spravnosti montaze. Ked nezapadne trn do tej dierky v oske tak je nespravne osadeny stred. Sluzi tiez ako doraz aby sa prilis neohla ta objimka na kluke a nezlomila sa.
Tato krytka nie je montazna, ma tam byt natrvalo. Je to v manuali, je to logicke a je to dolezite. Samozrejme, plno expertov si myslelo, ze je to zbytocne a ze usetria 2 gramy, tak vysledkom tohto procesu je, ze Shimano zacalo robit zarazky medzi tie 2 skrutky. Takze nove kluky neodpadnu, ak to tam nie je, ale je to tak ci tak vymedzenie vole, takze to tam byt ma. Samozrejme, ze sa da kupit nahradna, stoji asi 1.50e, kvoli tomu naozaj nove kluky nepotrebujes.
Tam je este taka poistna plastova podlozka s kovovym hrotom, ktory zapadne do dierky na oske, medzi tymi dvoma skrutkami... ale nezufaj pred nasadenim kluky tam daj trocha laku na vlasy a uz nikdy nevypadne ?
XTR M960 ju nema , myslim, ze ani ziadne starsie H2 , zamedzenie vole a nasledne vypadnutie sa riesi len tou poistnou maticou. Uz mam na tom najazdene cez 50tisic km, a nie je problem
Brat jazdil bez tej poistnej matice vyse roka. Skakal a robil rozne hluposti. Nic nepovolilo. Vsetko drzalo. Tie kluky si uz zasluzia odpocinok. Kup druhe, prevodniky strel na bazari.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ani po odpadnuti kluky tie dve protichodne sroby neboli uvolnene, skusal som ich zatiahnut s imbusom, ked som zistil co sa stalo.
inak tie XT kluky mali asi 5 rokov, menil som na nich vzdy len prevodniky a kazdy rok aj pressfit, lebo dlhsie nevydrzal. Pavuk s oskou som nemenil.
--ked sme uz pritom, tak bud idem co najskor kupit nove kluky, alebo keby z vas niekto mal na predaj zachovaleho pavuka s oboma klukami, hollowtech II, rozmery pre dva prevodniky 64 mm a 104 mm, bud XT alebo SLX, tak sa mi moze ozvat. Lebo vsade na eshopoch predavaju len kluky s prevodníkmi, a tie mam svoje ovalne. Vdaka
savings Shimano FC-6800 poistná matica ľavej kľuky, 20 mm
1,59 € savings
MOC 2,99 €Potrebujeme ten tisichran a protikus na kluke vidiet aby sme urcili presnu diagnozu
Nemal by so problém to poriešiť, aj ma niečo napada ale.... kúp nové a bude zas 5 rokov kľud
Ta poistka tam je na smiech
Tato krytka nie je montazna, ma tam byt natrvalo. Je to v manuali, je to logicke a je to dolezite. Samozrejme, plno expertov si myslelo, ze je to zbytocne a ze usetria 2 gramy, tak vysledkom tohto procesu je, ze Shimano zacalo robit zarazky medzi tie 2 skrutky. Takze nove kluky neodpadnu, ak to tam nie je, ale je to tak ci tak vymedzenie vole, takze to tam byt ma. Samozrejme, ze sa da kupit nahradna, stoji asi 1.50e, kvoli tomu naozaj nove kluky nepotrebujes.
XTR M960 ju nema , myslim, ze ani ziadne starsie H2 , zamedzenie vole a nasledne vypadnutie sa riesi len tou poistnou maticou. Uz mam na tom najazdene cez 50tisic km, a nie je problem