Rumakk Co tam mas za standard? Mozno nieco ako Token Ninja Threadfit a zalepit to tam, tym ze sa misky stredu do seba zaskrutkuju by to mohlo drzat. Budgetovy variant je napr od ZTTO.
stalky000 mam normal pressfit lisovany, stred nie je srobovany, vid foto...
rozmery ktore som nameral s posuvkou su cca, s mikrometrom by boli presnejsie, zial velky mikrometer nemam....
medzi misky stredu a ram viem dostat kus z plechovky ako taku vlozku.... ale ako dlho to vydrzi kym to vymlatim este na vacsiu dieru neviem..
Absolutne_Nikto akym sposobom ti to opravili a kolko eur ta to vyslo? vyfrezovali vacsiu dieru a chybajuci material vyplnili novym??
To vyzera na pf30, po oprave taketo cosi, podla stredu tipujem ze mas kluky s 30mm osou. https://www.bike24.de/p1386807.html?q=pf30 a v tom uz vies prelisovat iba loziska. Ale skusil by som to mozno predtym vlepit ci by to drzalo.
ano PF30.. skusim dat misky teraz na opacnu stranu ako boli a este ich vymedzit kusom z plechovky + lep na zavity... zamedzit volu, len uvidim na ako dlho....
skus ten zeleny loctite, nepametam presne cislo. Vie zalepit spary az do 0,5mm a ma vyssiu pevnost ako ten modry na zavity. plechovka ma 0,1mm, ale to by som tam nedaval, mozes to cele poskodit este viac a okrem toho je ten hlinik makky.
ano PF30.. skusim dat misky teraz na opacnu stranu ako boli a este ich vymedzit kusom z plechovky + lep na zavity... zamedzit volu, len uvidim na ako dlho....
Niečo podobné som robil kámošovi a daval som Epoxid 2 zložkový urcite tam nedávaj plechovku či co tam chces dať😆😆
Lenže epoxid je nafurt kdežto Loctite v prípade potreby nahreješ a misky vylisuješ. Ale ak tam má takúto veľkú vôlu a nechce to dať do carbonfactory tak je to asi najlepšie riešenie.
Ale stredové zloženie by som volil kvalitné jednodielne kovové kde sa menia len ložiská.
Čítaj poriadne, píšem niekde nahrievať rám? Nahrieva sa stredové zloženie. Na prerušenie spoju Loctitu netreba vysokú teplotu, potom ide vyraziť.
A áno, robil som to, netrepem do vetra
Šróbovacia varianta mu vôľu neodstráni. Bude sa to v domčeku krútiť a ničiť ho ešte viac. Obávam sa že ani Loctite nepomôže ak tam misky nasunie rukou a do medzery sa zmestí ešte kúsok pliešku.
Buď skúsiť nahulváta ten epoxid, alebo dať vyrobiť Hambinimu stred na mieru: https://www.hambini.com/product-category/bottom-brackets/
Nalisovať s Loctitom 641 a potom meniť len ložiská.
srobovacie su kus drahsie - on chcel lacnu variantu. okrem toho srobovacie maju o nieco mensi priemer aby sa to dalo srobovat - otazne je co to spravi ked sa to stiahne
menim len loziska - je to fajn - idu lahucko von aj dnu pricom misky ostavaju v rame - 25mm loziska nieje problem zohnat - je to standardny rozmer. problem je zohnat tu plastovu krytku - nesmies ju prasknut ani inak poskodit.
teraz som daval 24mm loziska no su drahe jak slak - nasiel som len enduro - k tomu to chcelo krytky enduro a podlozky - haluzenie pri lisovani lebo nemam taku lisovacku co to zatlaci az dnu. snad sa to odvdaci zivotnostou.
Technicka chyba, skrivil sa kotuc na prednej brzde. Bud zlyhala brzda alebo som mal slabo upevnene predne koleso.
Brutalny pad na asfalt, obe kola vypadli z ramu. Padol som na prilbu, lavu cast tvare, rameno a potom ruky, lakte kolena, vsetko rozbite. Zlomena licna kost.
Je to prerobena 26 na 27.5 gravel. Ma to 7.5kg bez lampy. Pri tom pade odpadli obe kola, bez kolies to ma necelych 5kg. Zo spodu je nalepena ochranna folia co utlmilo naraz.
stalky000 mam normal pressfit lisovany, stred nie je srobovany, vid foto...
rozmery ktore som nameral s posuvkou su cca, s mikrometrom by boli presnejsie, zial velky mikrometer nemam....
medzi misky stredu a ram viem dostat kus z plechovky ako taku vlozku.... ale ako dlho to vydrzi kym to vymlatim este na vacsiu dieru neviem..
Absolutne_Nikto akym sposobom ti to opravili a kolko eur ta to vyslo? vyfrezovali vacsiu dieru a chybajuci material vyplnili novym??
zdravim mne to aj dost behalo a ked som vymenil tak to robilo zvuky skusal som nemozne aj mnozne no nevry stale vrzgalo mne pomohlo ked som dal namiesto klasiky toto zvuky po roku zacalo trocha robit ale staci rozobrat dat do zavitu (co je medzi tymi dvoma castami pripadne aj do mysiek stredu kde mne nebolo treba davat) lepidlo na zavity a ides dalsiu zezonu bez problemov
nemyslim si ze strobovaci stred mi vyriesi problem s volou v osadeni v rame...vola bude pretrvavat akurat sa sila ktora to sposobila prenesie aj na druhu stranu...
ten epoxid sa mi zda komplikovany, hlavne pri dalsom rozoberani stredu... nahrievat nic nechcem, hlavne ani neviem ako by som nahrial iba ten hlinikovy stred aby epoxid povolil...
skusim misky otocit na opacnu stranu aby to nemalo az taku volu a pouzit loctite, lebo predtym som tam lam vazelinu aby mi stred nepraskal, a mozno to sposobilo tu volu.... uvidim co to spravi casom a ked tak mozno vyriesim u nejakho sustruznika novy stred so silonu? blbost?... v najhorsom pripade carbonfactory
Ono tym ze sa to do seba zaskeutkuje by to mohlo lepsie drzat o vonkajsiu hranu ramu, narozdiel od klasickeho stredu co sa spolieha na dosadacie plochy v rame. Token ma aj taku 7v1 variantu, dosadacie plochy na strede su z nejakeho plastu, takze ked tak tie mierne stocit a potom na sustruhu z nylonu vytocit namieru pre tvoj ram.
Lenže ono to nemôže držať o vonkajšiu hranu. Len si predstav ako a akým smerom pôsobia pri pedálovaní sily na ten stred. Po čase by sa ten vnútorný domček vydral úplne.
Ak si chceš bicykel ešte zopár rokov nechať, potom stred na mieru, alebo carbonfactory.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
edit: Tak nie 0,5, ale 0,25mm : https://www.lepidla-online.sk/eshop/p/loctite-638-50-ml-upevnovani-0-109
Niečo podobné som robil kámošovi a daval som Epoxid 2 zložkový urcite tam nedávaj plechovku či co tam chces dať😆😆
Ale stredové zloženie by som volil kvalitné jednodielne kovové kde sa menia len ložiská.
A áno, robil som to, netrepem do vetra
No a otazka je, preco nekupis tu srobovaciu variantu? Interface do ramu bude rovnaky, len navyse obe strany zosrobujes dokopy + Loctite
Buď skúsiť nahulváta ten epoxid, alebo dať vyrobiť Hambinimu stred na mieru: https://www.hambini.com/product-category/bottom-brackets/
Nalisovať s Loctitom 641 a potom meniť len ložiská.
menim len loziska - je to fajn - idu lahucko von aj dnu pricom misky ostavaju v rame - 25mm loziska nieje problem zohnat - je to standardny rozmer. problem je zohnat tu plastovu krytku - nesmies ju prasknut ani inak poskodit.
teraz som daval 24mm loziska no su drahe jak slak - nasiel som len enduro - k tomu to chcelo krytky enduro a podlozky - haluzenie pri lisovani lebo nemam taku lisovacku co to zatlaci az dnu. snad sa to odvdaci zivotnostou.
Brutalny pad na asfalt, obe kola vypadli z ramu. Padol som na prilbu, lavu cast tvare, rameno a potom ruky, lakte kolena, vsetko rozbite. Zlomena licna kost.
Je to prerobena 26 na 27.5 gravel. Ma to 7.5kg bez lampy. Pri tom pade odpadli obe kola, bez kolies to ma necelych 5kg. Zo spodu je nalepena ochranna folia co utlmilo naraz.
zdravim mne to aj dost behalo a ked som vymenil tak to robilo zvuky skusal som nemozne aj mnozne no nevry stale vrzgalo mne pomohlo ked som dal namiesto klasiky toto zvuky po roku zacalo trocha robit ale staci rozobrat dat do zavitu (co je medzi tymi dvoma castami pripadne aj do mysiek stredu kde mne nebolo treba davat) lepidlo na zavity a ides dalsiu zezonu bez problemov
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/press-fit/bbb-bbo-09-bottomfit-pf30.html?itm_medium=forum#komentare-184139
BBB BBO-09 BOTTOMFIT PF30 stredové zloženie
88,99 €
ten epoxid sa mi zda komplikovany, hlavne pri dalsom rozoberani stredu... nahrievat nic nechcem, hlavne ani neviem ako by som nahrial iba ten hlinikovy stred aby epoxid povolil...
skusim misky otocit na opacnu stranu aby to nemalo az taku volu a pouzit loctite, lebo predtym som tam lam vazelinu aby mi stred nepraskal, a mozno to sposobilo tu volu.... uvidim co to spravi casom a ked tak mozno vyriesim u nejakho sustruznika novy stred so silonu? blbost?... v najhorsom pripade carbonfactory
Ak si chceš bicykel ešte zopár rokov nechať, potom stred na mieru, alebo carbonfactory.
kazdpoadne dik vsetkym za skusenosti a rady....