Ahojte, prosim Vas, dlhsie ma trapy zvuk akoby niake strkotanie, naozaj neviem ako to inak opisat, vychadza zo saltru. Tento opisovany zvuk sa objavuje len pri niektorych prevodoch a este pri nom obcas trochu poskoci retaz
Retaz je nova, prehadzovac je LX 07..
treba doladit salter pri konci bowdenu mas v prehadzovake nastavovaci srob ten potocis rukou v smere hodinovych ruciciek ak radi horsie na lahsie prevody a v protismere ak radi horsie na tazsie prevody (u inverzneho saltra opacne) ............ treba sa len trocha pobavit ziadan veda
lenze tie skrutky oznacene ako H a L sluzia na nastavenie horneho a dolneho dorazu.Na doladenie prehadzovacky sluzi kolecko cez ktore ide bowden.Tym doladis indexove radenie.
hehe dakujem vsetkym a pre toho co napisal ze je to na mna moc - nemysli si riesim to na fore lebo som sa doteraz s takym problem nestretol a nemal som ani len ponatia cim to je..
Zaraza ma jedno - na ivelo.cz vobec nespominaju, ze pre Shimano je potrebne doladenie vzdialenosti hornej kladky od kazety srobom na prehadzovacke, ktory sa dotyka pätky a vymedzuje odklon tela prehadzovacky. A to ma byt akoze odborny manual... Teraz je uz len otazka, ci aj ostatne servisne rady maju take "koplexne".
Ked si odmyslime bezne rozstelovanie, tak prave toto by mohol byt "nas" problem - ked je horna kladka prilis blizko kazety, tak sa zuby kladky a kazety na niektorych prevodoch mozu dotykat a zacina to "hrkotat" a obcas aj preskakovat. Takze odporucam skontrolovat a nastavit okrem dorazov aj odklon na hlavnom cape.
Tak nechapem, na co tam maju dva tie manualy, ked jeden je nekompletny. A este je otazka, ze preco si sem dal akurat ten nekompletny, ked si vedel aj o tom druhom?
No nechce sa mi zakladat novy topic tak teda, moj problem je v tom. V pastorkoch a na tych koleckach v salteri som mal zamotany nejaky bordel tak som vybral koleso a vycistil pastorky a potom som vybral tie dve kolecka v salteri. Ked bolo vycistene, zmontoval do povodneho stavu, lenze ked som prehodil na posledne 2 najvacsie pastorky tak som to mal rozladne na najvacsom mi to hadzalo von. Tak som sa pokusil nejak dostelovat doraz, a uz to viac menej bolo v pohode len teraz ked taham dozadu na tom najvascom pastorku, tak mi slajter strasne vibruje a mam taky pocit ze mi retaz nejak dobre nezapada. Neviete mi pomoct???
Hoj tak mám problém s prehadzovačom(zadným) keď šlapem tak mi preskakuje čím to môže byť?
Nedá sa plinulo šlapať.Dá sa to doladiť tým zadným šróbom?
Tuším na každom prevode.
Inač prehadzovač SRAM
Vďaka za rady
Ak to skace medzi pastorkami, tak ano, mozes tym zadnym srobom na prehadzovacke alebo v zavislosti od modelu je take stelovatko aj pri radeni (packach).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.ivelo.cz/domaci-dilna/serizeni-prehazovacky
Dakujem
Ked si odmyslime bezne rozstelovanie, tak prave toto by mohol byt "nas" problem - ked je horna kladka prilis blizko kazety, tak sa zuby kladky a kazety na niektorych prevodoch mozu dotykat a zacina to "hrkotat" a obcas aj preskakovat. Takze odporucam skontrolovat a nastavit okrem dorazov aj odklon na hlavnom cape.
Tu je normalnejsi manual, kde na to nezabudli: www.bikemagic.com/news/article.asp?uan=2955
http://www.ivelo.cz/domaci-dilna/serize ... zovacky-ii
A i-velo som dal preto, lebo som ho nechcel strasit anglictinou
A preco su dva sa spytaj redaktorov Vela
Nedá sa plinulo šlapať.Dá sa to doladiť tým zadným šróbom?
Tuším na každom prevode.
Inač prehadzovač SRAM
Vďaka za rady