ma tu niekto skusenosti so vzduchovkami slavia? vedeli by ste mi poradit s nejakymi opravami a upravami?
je to velmi zachovaly kusok slavia 630 model 77, velmi presna, hrdzu som uz poriesil, pazbu riesim, no zaujimalo by ma ci sa da robit nieco s vnutrom, zaujimal by ma dlhsi dostrel a lepsia sila, co ta vzduchovka zvladne a co uz nie, popripade ak to rozoberiem, tak na co si davat pozor, co cim mazat a tak
dakujem
diely napr. tu
https://www.polovnickepotreby.sk/vzduchove-2/
a ked to budem mat rozobrate, cim to mazat? resp. cim a co mazat
zhodou okolnsti sme teraz tiez riesili vzduchovku norconia QB78 DELUXE cal.5,5mm a jej "tuning"
nebolo by odveci zalozit vzduchovkarsku temu
ake novsie ? vidim len to biele za 0,90 a pruzinu a to biele tesnenie som menil este za komancov...pisal si ze mas 630 ku https://www.afg.sk/slavia-nahradne-diely/
este by som sa chcel vratit k tej mojej vzduchovke
zaujimala by ma ale jedna vec, lebo uz si toho vela nepamatam, ze ci je normalne pri vzduchovke ak po vystrele z hlavne ide dym
niečo ísť môže, ale nie príliš
keby si strieľal z predoviek, tak tam je napuosto noumáuní mať meter-dva pred palebnou čiarou skládku kúskov hajzelpapiera
Slávia je fakt slušné náradie, lepšie ako ako čína, španiel, alebo turek čo sa týka pružinových, čo sa tu predávajú - síce nemá tú silu,
ale presnosť / životnosť / bezpečnosť je OK.
lepší je nemec, alebo angličan, ale cena je inde.
Na tesnenie a do valca pred nim ja nedavam nic.
Pri dieselingu usťová rýchlosť presahuje Mach1, a je počuť aerodynamický tresk,
samozrejme to nie je dobré ani pre hlaveň a hlavne pre piest, vzduchovka nie je stavaná na streľbu vznietenými plynmi .
cistim hrdzu na vzduchovke, lenze je tak zazrata ze to uz asi setrne nepojde, ako sa to da este osetrit? skusal som konkor 101, nejaky odstranovac hrdze aj silikon ale kym som nepouzil hrubu silu tak to neslo dole, pojde to zakryt ciernidlom na zbrane? vnutro hlavne aj piestu su v poriadku ale zvonku je to katastrofa
ak ma dobolí hlava, pozriem do konzervátorskej chémie, ako to riešime pri reštaurovaní - momentálne som disabled
nečiernil som, ostala pekná strieborná, škoda, že nemám foto.