lol, hedge fund manazeri z Wall Streetu zuria ked sa internet spoji a masovo skupuje akcie ktore Wall Street shortoval ...zrazu chce dokonca Wall Street regulovat trh
Mily Oskar by si mal radsej vstupit do svedomia a porozmyslat, preco cela skupina MOL je aj po osmych rokoch vojny na Ukraine stale zavisla od ruskej ropy. Kedykolvek za tych 8 rokov mohla dopadnut bombicka na ropovod a mily Oskar a ta jeho oligarchicka banda by nemala z coho vyrabat paliva. Samozrejme to vsetko teraz zaplatime my v cene benzinu a tipujem, ze budu svoje spinave paprce natahovat aj do statneho rozpoctu.
Nič strašné sa nestane, nachvíľu ( pár rokov) klesne globálny dopyt, automobilky poprepúšťajú agentúrnych zamestnancov, zopár dodávateľov skra***** zvýši sa nezamestnanosť a potom sa to opäť roztočí. Žiadna automobilka od nás kompletne neodíde a autá ešte zopár dekád budú pevný pilier našej ekonomiky.
Dnes som v radiu zapocul rozhovor s nejakym pankom ze ceny energii vlastne dost vyrazne aktualne na burzach tahaju do vysok spekulanti a asi kvoli svojej bezpecnosti aby nahodou nevypadol z okna nechcel odpovdat na otazky "odkial fuka vietor". Tak som teraz vecer k tomu sadol a v podstate sa dozvedel, ze nieco podobne sa deje s elektrinou, ktora sa obchoduje na burze v Lipsku a v podstate je to tam tiez o spekulantoch. A jediny z EU kto vraj neoobchoduje elektrinu v Lipsku je Svedsko a tam to vyzera aktualne takto... https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/energie-elektrina-ceny-svedsko-unie-cesko-jaderna-elektrarna-vyroba-omezeni.A220715_161953_eko-zahranicni_ihal
Tak len taka moja naivna otazka...nenastal cas normalne natvrdo zastropovat za takychto okolnosti ceny energii?
tak ceny napr. nehnutelnosti dvihaju prave rozni spekulanti - aky podiel na tom maju neviem ale maju. bude to take iste aj v inych oblastiach. skusaju co si mozu dovolit a cim dalej tym maju vacsiu odvahu. bolo by dobre keby dostali po prstoch alebo papuli lebo zase koli hrstke trpi vela ludi. kedysi sa za to vesalo na namestiach. dnes sa im vravi sikovni
Gusto ceny nehnuteľností su hnané len do takých výšok, aké umožňuje trh. To znamená len to, že pokiaľ sa stretne ponuka s dopytom, a cena je vyrokovaná, tak (akokolvek drahá) nehnuteľnosť zmení majiteľa. Áno, sú tu aj prázdne investićné byty, ale je to výrazne menšinová časť novopostaveného bytového fondu, a väčšinou ide o BA a max. tak ešte niektoré z krajských miest. Ťažko by si našiel legitímny dôvod, ako dať tých ľudí obesiť resp dať im po papuli…Tiež by si nebil ľudí, ktorí si kúpili drahé bajky a nejazdia ich, a to je to isté čo s investičnými bytmi v bledomodrom. Vlastnícke právo nadobudnuté zákonným spôsobom je nedotknuteľné, ak abstrahujeme od situácií akými sú vojna, prírodna katastrofa ap.
Ceny nehnuteľností padajú už aj v UK a USA. Počítam že k nám to príde v budúcom roku, už teraz sa znižuje dopyt.
K tej elektrine. Ak sme v jej výrobe sebestačný a podľa čísel sme, prečo tie Slovenské elektrárne proste nezoštátnime? Nech si Křetínský trhne nohou
Zostatnenim súkromného vlastníctva by sme vyslali veľmi pekný signál pre všetkých zahraničných investorov. A aj domácich. Taky exodus nenastal ani v Rusku po sankciách.
3jalo3 Neviem o tom, ze by ceny nehnutelnosti v USA padali. Klesaju predaje, ale ceny zatial dolu nesli. A naco take kacirske myslienky, ako zostatnovanie? Na taketo veci predsa existuje Úrad pre reguláciu sieťových odvetví.
dopyt po nehnutelnostiach je na slovensku len odvodeny udaj - od ochoty bank poskytovat lacne uvery. cim lacnejsi uver tym vacsia chut kupit si vlastnu nehnutelnost - a nielen ako potrebu vlastneho byvania, ale kde-aky jozko z fabriky vidi lahky zarobok v podobe prenajmu. vyska uveru 100% z nehnutelnosti dava ludom chut kupit aj drahsiu nehnutelnost. tu vsupuju na plac nasi prudko vzdelani realitny makleri (sprostredkovatelia predaja) a ... kupia nehnutelnost od ludi ktori su mimo a nevyznaju sa - za lacno. potom skusaju kam az mozu vyhnat cenu - a ze sa preda - lebo banka dala lacny uver v 100% hodnote nehnutelnosti. ako tak to drzia na uzde znalci s posudkami. lenze v nich sa tiez prihliada aj na cenu nehnutelnosti v okoli.
ak sa stretnu dvaja bezni ludia co nemaju prehlad a nepytaju sa vacsinou sa nehnutelnost preda za ovela nizsiu cenu ako v okoli. ak ma vsak aj bezny clovek ako take echo tak predava zo slovami - po tolko idu nehnutelnosti v okoli (ano tie ktorym spekulanti nastavuju cenu vysoko stym ze skusaju kto to kupi)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/inflace-financni-krize-recese-nemovitosti.A220712_111814_eko-zahranicni_thee
https://hnonline.sk/komentare/komentare/96031299-komentar-oszkara-vilagiho-caka-nas-kruta-jesen
…a ja že čo sa všetci tak hrnú na letné dovolenky
https://www.forbes.sk/cina-sa-moze-ocitnut-v-obrovskej-dlhovej-krize-prichadza-cas-zuctovania/
Cina nas tu casom vsetkych rozdupe …
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
https://video.aktualne.cz/dvtv/ludvik-ceny-plynu-se-na-burze-tvori-umele-ve-prospech-ruska/r~a57a0324136611ed8b4e0cc47ab5f122/
Automobilky v bodu zlomu. Díly jsou, ale objednávky klesají
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/prodej-aut-pokles-showroom-inflace.A220821_222520_automoto_fdv
https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/energie-elektrina-ceny-svedsko-unie-cesko-jaderna-elektrarna-vyroba-omezeni.A220715_161953_eko-zahranicni_ihal
Tak len taka moja naivna otazka...nenastal cas normalne natvrdo zastropovat za takychto okolnosti ceny energii?
K tej elektrine. Ak sme v jej výrobe sebestačný a podľa čísel sme, prečo tie Slovenské elektrárne proste nezoštátnime? Nech si Křetínský trhne nohou
ak sa stretnu dvaja bezni ludia co nemaju prehlad a nepytaju sa vacsinou sa nehnutelnost preda za ovela nizsiu cenu ako v okoli. ak ma vsak aj bezny clovek ako take echo tak predava zo slovami - po tolko idu nehnutelnosti v okoli (ano tie ktorym spekulanti nastavuju cenu vysoko stym ze skusaju kto to kupi)