Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Red1: double to porovnal dobre, ja sa pytam na eko mod z ineho dovodu, ako si myslis :) ebike je zaujimavy na cykloturistiku, ale tak, ze za den das 200km a 7000 vyskovych s nejakou rozumnou priemerkou, aspon 15-16km/h v terene, nie po hladkych karpatskych trailoch. Na to ale nie su baterky a ani nebudu. Ebajky , auta , el.kolbezky a ine elektricke somariny dovliekli spustu somarov do lesa, kde vznikaju bufety (pisem o BA & okoli), ktore dotahuju dalsich takych (alebo rodinky z detmi, co predtym sli max. k lesu, na hradzu a pod.) a z lesa sa stava dalsie mesto. Ebajk/ekolobezka sa stal dalsim (legalnym) dopravnym prostriedkom, kde mozu taki, co do lesa nepatria tam dojst hocikedy (predtym to vedeli tak mozno obcas autom na chatu mozno). Tych par jednolivcov, co ebike vyuzivaju rozumne , je asi ake percento ako klasikarov. Priroda v meste chyba, parky, stromy, atd. Na druhej strane to zacne vytlacat polovnikov z ich revirov :D , coz je len dobre. V mnozstve je sila.
Zobraziť komentár 16.06.2024 - 23:16:42
00
200km a 7000 vyskovych nedam ani ja na ebiku, teda bez nabijacky. Neverim ze to tolko vydrzi aj na eko mode.
Zobraziť komentár 16.06.2024 - 23:20:30
00
No ved prave preto pisem, ze na to nie su baterky. Na to treba cez 2kWh. Resp. teda, 2 nahradne baterky, teda cyklobaterkovozik :D A ked chces na viac dni, tak rovno kamion bateriek, lebo to ani cez noc nenabijes.
Zobraziť komentár 16.06.2024 - 23:23:34
01
U nas nepomaha ani ebike. Na najsilnejsom je to vraj slabe a po 2h uz to chce ebnut do krikov co na tom nevie sediet. 🤷
Zobraziť komentár 16.06.2024 - 23:25:14
00
sak na najsilnejsom to ide same, ci ?
Zobraziť komentár 16.06.2024 - 23:27:26
00
Nam hej ale.... Pedalovat musis.
Ja to neviem relevantne posudit.
Zobraziť komentár 16.06.2024 - 23:34:23
00
arrow_leftlto napísal:
ebike je zaujimavy na cykloturistiku, ale tak, ze za den das 200km a 7000 vyskovych s nejakou rozumnou priemerkou, aspon 15-16km/h v terene, nie po hladkych karpatskych trailoch.

No tak to pozor 😄 V sobotu som si dal po tých “hladkých karpatských trailoch” 230km/6000vm/14,9priemerka, a teda že na tej Štefánikovej cyklomagistrále je mrte 25%ných stúpaní. Jazyk furt na tacháči, jak som sa musel skláňat, aby ma neprekotilo dozadu 😄
Zobraziť komentár 17.06.2024 - 00:40:19
02
arrow_leftscarinko napísal:
Este je tu donaska az domov 😄

images.smiletemplates.com
ked clovek dosiahne tento level, na donasku je odkazany.
Zobraziť komentár 17.06.2024 - 10:34:25
00
ten level som mal a nebol som odkazany ;)
Zobraziť komentár 17.06.2024 - 10:37:16
00
arrow_lefttr3mp napísal:
Môžeš volať kamionista aj mňa, ja nosím (pomerne) veľkú tašku aj na neelektrickom bicykli :) Najmä kvôli ceste do práce (počítač, veci), ale už som tak zvyknutý, tak už ju nosím stále, aj keď sa idem len tak povoziť (mám v nej aj ten spomínaný fotoaparát - zrkadlovku :D).
Napríklad ja sa nejako nesnažím záťaž minimalizovať, nohy mi zatiaľ stále vládzu a energiu viem doplniť najedením sa :D

Keď som ťa včera videl v Jure...tiež som myslel že je to dáke elektro čudo ?
Zobraziť komentár 17.06.2024 - 10:41:45
00
arrow_leftLMS napísal:
Keď som ťa včera videl v Jure...tiež som myslel že je to dáke elektro čudo 😃

A čo bol ten atribút, ktorý ťa viedol k takémuto pozorovaniu?
Zobraziť komentár 17.06.2024 - 11:23:01
00
arrow_leftEddie_G napísal:
No tak to pozor ? V sobotu som si dal po tých “hladkých karpatských trailoch” 230km/6000vm/14,9priemerka, a teda že na tej Štefánikovej cyklomagistrále je mrte 25%ných stúpaní. Jazyk furt na tacháči, jak som sa musel skláňat, aby ma neprekotilo dozadu ?

Vobec nejde o prevysenie, pisal som o niecom inom, je rozdiel, ci ides po asfalte, hladkom chodniku, alebo ci ides po rozbitom terene, blate/trave/listi, atd., rozdiel je vo vydaji energie, ci uz tatrankovej, alebo elektrickej. Preto ak na si na jednu baterku das 2500m v malych karpatoch, tak v horach to moze kludne byt len 1800. A tyka sa to aj roviny, samozrejme. Male Karpaty, ak nie je blato su prevazne hladke, tvrde a rychle.

Inak 6k vyskovych a 14.9 priemerka na 230km je celkom fajn vykon, to sa da ist na Salzku200, ak to teda nebolo na ebiku :D
Zobraziť komentár 17.06.2024 - 11:30:28
00
arrow_lefttr3mp napísal:
A čo bol ten atribút, ktorý ťa viedol k takémuto pozorovaniu?

Na že ten stroj pôsobí pre neznalého ako dedkovské presúvadlo (bez urážky) si slušne valil + zvláštny tvar zadného náboja s prehadzovačkou.
Ale do detailu som to neskúmal
Zobraziť komentár 17.06.2024 - 14:02:58
01
Tak toto je sila... https://www.mtbiker.sk/forum/elektro-bicykle-f33/aky-ebike-ked-to-potrebujem-aby-to-slo-takmer-uplne-bez-sily-t48824.html?view=unread#unread

Prečo vždy, tak raz za dva-tri týždne, keď sa chcem zabaviť a navštívim tému elektrikárov, tak narazím najmenej na jeden - dva takéto exotické príspevky? Tým nechcem tvrdiť, že všetci elektrickí jazdci majú také mokré sny, ale určite ich je dosť
Zobraziť komentár 20.06.2024 - 18:53:43
03
Taaa...ľudia zlenivjejavjú čo narobíš... Včera sme s polovičkou sedeli pri hrádzi...prešiel okolo jeden na takom (e-bicykli??? )že netočil len išiel...potom asi za štvrťhodinu zas išiel tým istým smerom (bez pedálovania pravdaže) , pekný "šport" ...
Dnes som odbočoval na cestu kade akurát prešla e-lektrikárka pomerne svižne tak som chcel zistiť ako ide...išiel som za ňou asi 2 km konštantnou rýchlosťou 30km/h ...no neviem či to mala odblokované alebo tú herku dokázala takto utiahnuť vlastnými silami lebo nôžkami mávala ako keby bez odporu...
Zobraziť komentár 20.06.2024 - 19:03:39
03
keyboard_arrow_up