mohli by vymysliet nieco na emisie,z mravcekov,omrviniek -aut ,aj ked ich je vela, sa idu "posrat" a lietadla vacsi znecistovatelia si veselo vypustaju....to je ta "ekologia", o ochranu ide len naoko ,hlavny je biznis...
will: A prečo by mali? Veď spotrebnú daň odvádza distribútor, resp. predajca, nie spotrebiteľ.... To akože aerolinky nakupujú palivo bez tejto položky?
dymONE: Keďže emisie sa pri automobilových motoroch merajú v úplne iných jednotkách a pomeroch, než u lodných (mg/km a g/kWh, príp rel. % NOx), je ten prepočet zložitejší a tak marecejov zjednodušený príklad nie je až tak na zahodenie (ako zjednodušený príklad)... Inak - riadené katalyzátory už musia používať všetky lodné motory od roku 2005, takže emisie sú úplne inde, zabudnime na mazut (PhilJ)......
Aj keby tvoje cisla sedeli, tak ti velmi nesedia jednotky, kedze emisie sa nemeraju na spotrebovane litre. Treba si uvedomit od dokonalosti spalovania, cez filtre (v autach napriklad katy a dpf) az po cistotu paliva vstupujuceho do procesu spalovania. Potom pochopis, ze nie z kazdeho vyfuku vychadza to iste a ze spotreba je nieco ine ako emisie.
preco si odsekol poslednu vetu mojho prispevku ktora hovori o kvalite paliva a potom vyhlasujes ze emisie zavisia od kvality paliva? si v poriadku?
v poslednej vete jasne pisem ze lodne palivo ma 100krat viac siry, to asi nieco hovori o jeho kvalite
a emisie su priamo umerne spotrebovanym litrom
tak mi prosim ta vysvetli co si tym chcel povedat
will: A prečo by mali? Veď spotrebnú daň odvádza distribútor, resp. predajca, nie spotrebiteľ.... To akože aerolinky nakupujú palivo bez tejto položky?
....
Ano, na letecke palivo sa spotrebna dan nevztahuje. A nie som si isty, ci platia letecke spolocnosti aj DPH, alebo ju vedia obist.
Len pre orientaciu: teraz ked stoji liter nafty 1€, tak z toho je cca 38 centov spotrebna dan a 18centov DPH.
To sa potom lieta do Thajska na dovolenku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
dymONE: Keďže emisie sa pri automobilových motoroch merajú v úplne iných jednotkách a pomeroch, než u lodných (mg/km a g/kWh, príp rel. % NOx), je ten prepočet zložitejší a tak marecejov zjednodušený príklad nie je až tak na zahodenie (ako zjednodušený príklad)... Inak - riadené katalyzátory už musia používať všetky lodné motory od roku 2005, takže emisie sú úplne inde, zabudnime na mazut (PhilJ)......
Ale to už sme sakramentsky mimo tému ....
preco si odsekol poslednu vetu mojho prispevku ktora hovori o kvalite paliva a potom vyhlasujes ze emisie zavisia od kvality paliva? si v poriadku?
v poslednej vete jasne pisem ze lodne palivo ma 100krat viac siry, to asi nieco hovori o jeho kvalite
a emisie su priamo umerne spotrebovanym litrom
tak mi prosim ta vysvetli co si tym chcel povedat
ad emisie co2
http://www.worldshipping.org/industry-issues/environment/air-emissions/carbon-emissions
emisie co2 z roznych druhov paliva
https://www.eia.gov/environment/emissions/co2_vol_mass.cfm
Gasoline 8.9/gallon
Residual Heating Fuel 11.8/gallon
....
Ano, na letecke palivo sa spotrebna dan nevztahuje. A nie som si isty, ci platia letecke spolocnosti aj DPH, alebo ju vedia obist.
Len pre orientaciu: teraz ked stoji liter nafty 1€, tak z toho je cca 38 centov spotrebna dan a 18centov DPH.
To sa potom lieta do Thajska na dovolenku.