Uz som to pisal, ale este raz: Na tvrdych gumach by nemal sancu dobre odpalit do restartu a prvej zakruty. Potom by uz HAM zmizol.
O Silverstone sa da hadat dlho. Kde tam bol v najazde HAM a aku mal sancu byt prvy po zakrute? A este jeden dosledok to malo - o motor menej pre RB.
Uz som to pisal, ale este raz: Na tvrdych gumach by nemal sancu dobre odpalit do restartu a prvej zakruty. Potom by uz HAM zmizol.
O Silverstone sa da hadat dlho. Kde tam bol v najazde HAM a aku mal sancu byt prvy po zakrute? A este jeden dosledok to malo - o motor menej pre RB.
treba si uvedomiť že VER tieto preteky prehral už v momente keď obul žlté gumy, hrali hop alebo trop... príde SC máme výhodu prezutia čerstvých pneu a šancu na víťazstvo, alebo nepríde a prehráme... logická úvaha a pri motorovej prevahe MER by to takto urobil každý... lenže SC neprišiel, iba virtuálny SC... aj to mu pomohlo, vdaka tomu mu gumy vydržali do 40. kola... VER to vedel že tie gumy nevydržia a prehrá, tak preto išiel hranu, lebo počítal že HAM mu skočí na jeho hrátky a tým sa zvýši pravdepodobnosť race incidentu a HAM pojde do kytek... a v tomto je medzi nimi rozdiel HAM sa minimálne tri krát v poslednej dobe uhol a vdaka tomu má šancu na titul... keby sa VER v Silverstone uhol tiež už by mohol prakticky oslavovať titul...
presne, podla mna kalkuloval RB (nech uz o tom rozhodol ktokolvek), ze pride este cervena faza.
jedina Maxova moznost ako porazit Lewisa bola na starte v prvej sikane. To auto nema potencial na to porazat Mercedes. Od Spa porazat nie, porazit ano. Za prispenia okolnosti, za zvysenej agresivity.
Ak by VER nebol agresivny, tak by sme uz dnes mohli odovzdat titul Hamiltonovi. A myslim si, ze v opacnom garde by Hamilton robil presne to, co dnes Verstappen a Verstappen presne to co Hamilton. Totiz, tu si treba uvedomit, ze byt takto blizko titulu sa uz Verstappenovi nemusi nikdy podarit, napriek tomu ze je podla mna aktualne najrychlejsi a najtalentovanejsi pilot na gride.
Kolko takych rychlych historia F1 pamata? desiatky. Su taki co na titul nikdy nedosiahli a pritom nedostatok rychlosti alebo talentu by sa im vytknut nedal.
bez debaty máš pravdu VER je neskutočný talent, može získať mrte titulov, ale musí si to usporiadať v hlave a naučiť sa dobrzdovať do zákrut... ináč bude na to doplácať... a ešte musí urobiť jednu vec, prestúpiť do MER, veľkohubé vyhlásenia že on nikdy nebude jazdiť MER sú detinské... never say never...
no jo v F1 sa co sa tyka prestupoveho kolotoca kludne moze stat, ze predsa len VER v Mercedese raz bude... tam by som sa na nejake vyhlásenia do rádia nespoliehal.
uvidime co prinesie buduca 5 rocnica po zmene koncepcie. osobne neocakavam ziadnu signifikantnu zmenu a rozlozenie sil bude +/- rovnake. T.j. umerne tomu, kolko penazi do toho kto leje - kto ma aky ludsky, technologicky a financny kapital.
priznam sa, najviac som zvedavy na Russela v Mercedese. Ci bude ochotny robit rohožku tak verne ako to robil Bottas. Uprimne si myslim, ze Bottas na titul nikdy nemal. On vie zajazdit vynikajuce preteky, ale neni konzistentny ako Hamilton. A to vedeli všetci. Druha vec je, čo som videl v Drive to Survive. On vyhral preteky a inžinieri odišli preč ani s ním víťazstvo neoslávili. Akú podporu tímu má takýto jazdec po boku LH? To je mrzke a ma moj obdiv ako svoju poziciu v Mercedese ludsky ustal až doteraz.
áno BOT si bol toho vedomý, spočítal si dve a dve... na titul nemám, budem síce rohožka ale s týmto autom možem získať aj nejaké občasné víťastvo a ako bonus dostanem za to neskutočné prachy... nikde inde by toto nedosiahol...
RUS bude iná káva, on bude budúcnosť a mal by prevziať žezlo po HAM, lebo ten už tam dlho nebude... slovami klasika: dávam mu rok, maximálne dva... nepredpokladám že RUS bude robiť rohožku, na to by si mohli angažovať aj niekoho iného...
no jo v F1 sa co sa tyka prestupoveho kolotoca kludne moze stat, ze predsa len VER v Mercedese raz bude... tam by som sa na nejake vyhlásenia do rádia nespoliehal.
uvidime co prinesie buduca 5 rocnica po zmene koncepcie. osobne neocakavam ziadnu signifikantnu zmenu a rozlozenie sil bude +/- rovnake. T.j. umerne tomu, kolko penazi do toho kto leje - kto ma aky ludsky, technologicky a financny kapital.
priznam sa, najviac som zvedavy na Russela v Mercedese. Ci bude ochotny robit rohožku tak verne ako to robil Bottas. Uprimne si myslim, ze Bottas na titul nikdy nemal. On vie zajazdit vynikajuce preteky, ale neni konzistentny ako Hamilton. A to vedeli všetci. Druha vec je, čo som videl v Drive to Survive. On vyhral preteky a inžinieri odišli preč ani s ním víťazstvo neoslávili. Akú podporu tímu má takýto jazdec po boku LH? To je mrzke a ma moj obdiv ako svoju poziciu v Mercedese ludsky ustal až doteraz.
Otázka, "či bude Russel" ochotný "robiť rohožku" nie je otázka... To je jasná vec... Hamilton (ak prežije záver sezóny a bude sa mu chcieť ďalej), bude jasná jednotka, tam nie je o čom dumať... Bottas bol vždy (skoro vždy) geniálna tímová dvojka, spomeň si ešte na časy vo Williamse - keď chefe zavelil, nikto ho nepredbehol...
Mali sa na to vykaslat? A to by im co pomohlo? A co ti vzadu bez bodu? Nemali to vzdat uz na zaciatku sezony? Profesionalny sport je trosku o inom ako nedelna prechadzka. Tu ide o Majstra sveta
Konecne sa niekomu podarilo poriadne ohrozit nadvladu Merc., je to super pozerat sa na to. Vidiet, ako su vsetci pod tlakom, ako musia zmobilizovat svoje zdroje az na hranu, vyuzit kazdu moznost, aby sa jedni dotiahli na tych druhych a naopak.
Tak VER mohol byt rad, ze nebol DNF, koledoval si o to hned od zaciatku. Ak ste videli on-board z HAM monopostu, tak to bolo umyselne ucebnicove vybrzdenie, takto sa pozicia neprepusta. VER zacal spomalovat, stale bol v idealnej stope, potom zacal saskovat zo strany na stranu a nakoniec dupol na brzdu. Nezachytil som, ze by komisari pripisali nejaku vinu HAM za tu koliziu (narozdiel od Silverstone, kde pisali o vine oboch). Ked k tomu zoberiem ten kamikadze styl branenia pozicie + nebezpecne vratenie sa na trat, tak 2 trestne body + nic neznamenajucich 10 s bol dost divny trest. VER siel umyselne do 3 kolizii a jednej sa HAM uz nevyhol, tam nie je o com.
Podla mna to az take hrozne zo strany Verstappena nebolo. Keby v mercedese dali vediet Hamiltonovi, ze ho Max ide pustit k nicomu takemu by nedoslo. Na otazku novinara, preco o tom Lewis vcas nevedel, vedenie mercedesu neodpovedalo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://streamable.com/vtxp46
V pohode, ja viem, že si to ďalej rozpísal, len už mi nejako nešiel upraviť môj príspevok...
tak videli sme ako to odpálil na žltých...
presne, podla mna kalkuloval RB (nech uz o tom rozhodol ktokolvek), ze pride este cervena faza.
jedina Maxova moznost ako porazit Lewisa bola na starte v prvej sikane. To auto nema potencial na to porazat Mercedes. Od Spa porazat nie, porazit ano. Za prispenia okolnosti, za zvysenej agresivity.
Ak by VER nebol agresivny, tak by sme uz dnes mohli odovzdat titul Hamiltonovi. A myslim si, ze v opacnom garde by Hamilton robil presne to, co dnes Verstappen a Verstappen presne to co Hamilton. Totiz, tu si treba uvedomit, ze byt takto blizko titulu sa uz Verstappenovi nemusi nikdy podarit, napriek tomu ze je podla mna aktualne najrychlejsi a najtalentovanejsi pilot na gride.
Kolko takych rychlych historia F1 pamata? desiatky. Su taki co na titul nikdy nedosiahli a pritom nedostatok rychlosti alebo talentu by sa im vytknut nedal.
RUS bude iná káva, on bude budúcnosť a mal by prevziať žezlo po HAM, lebo ten už tam dlho nebude... slovami klasika: dávam mu rok, maximálne dva... nepredpokladám že RUS bude robiť rohožku, na to by si mohli angažovať aj niekoho iného...
z tretieho na prve, ci?
3:25
Otázka, "či bude Russel" ochotný "robiť rohožku" nie je otázka... To je jasná vec... Hamilton (ak prežije záver sezóny a bude sa mu chcieť ďalej), bude jasná jednotka, tam nie je o čom dumať... Bottas bol vždy (skoro vždy) geniálna tímová dvojka, spomeň si ešte na časy vo Williamse - keď chefe zavelil, nikto ho nepredbehol...
Konecne sa niekomu podarilo poriadne ohrozit nadvladu Merc., je to super pozerat sa na to. Vidiet, ako su vsetci pod tlakom, ako musia zmobilizovat svoje zdroje az na hranu, vyuzit kazdu moznost, aby sa jedni dotiahli na tych druhych a naopak.
Podla mna to az take hrozne zo strany Verstappena nebolo. Keby v mercedese dali vediet Hamiltonovi, ze ho Max ide pustit k nicomu takemu by nedoslo. Na otazku novinara, preco o tom Lewis vcas nevedel, vedenie mercedesu neodpovedalo.
https://www.youtube.com/watch?v=BoQnbKi6jgY
https://www.youtube.com/watch?v=7gToLn7Ywjc