Banska Stiavnica - road-trip s mensou XC vlozkou -
rano "expresne" do Zarnovice cez PE a Velke Pole. priemerku som mal tusim cez 26km/h. Hodrusa Hamre a pome ho do kopcov - Kopanice. Zacinaju krasne vyhlady, stare prazdne asfaltky. Dalej Richnavske jazera, Krizna - Sitno - Pocuvadlo. Po zltej - z Kriznej je to strkova cesta ktora skoro vobec nestupa, napoji sa na asfaltku na Sitno. Zlta na Pocuvadlo je krasny singel - skoda rubanisk a zarasteneho chodnika zo zaciatku, no potom to bola parada. Z Pocuvadla naspat hore nad Stiavnicke Bane - je tam krasny usek strkovou cestou po lukach. Cez Klinger, po cervenej do Stiavnice. Dalej cez Velku vodarensku s tyrkysovou vodou na Cervenu studnu. Tu zle odbocim, resp. neodbocim a smerujem k helligonu - nechtiac. Kedze chcem ist k Salamandre, neostava nic ine len si to dat dolu po Helligone. Nikde ani nohy. Trosku sa mi pomiesa obed v zaludku. Dolu pozeram ze mam prednu pevnu os povolenu tak o 2 otacky. Nechapem. Dat si ho par krat dolu tak si to uzijem snad aj na XC-cku. Potom uz len zbehnem cez Hodrusske jazero do Hodruse-Hamre. Cestou domov som to este zobral cez Novu Banu, Velku-Malu Lehotu. Tu si sam sebe ponadavam do vsetkeho mozneho - ale kraj je tu krasny. V Malej Lehote robim chybu a schadzam do Pily ( na mape je normalna asfaltka. Realne povymielana strkova cesta. Dolu su ale stare smerove tabule, takze cesta tadial kedysi viedla). Doma pozeram ze ide (podla satelitnych snimok) na Penhybel pekna cesta s min. prevysenim. malo by to byt zelene C-ko. Namiesto toho sa stveram naspat na Velke Pole a odtial uz len dojst do BN.
Síce som sa strepal ešte prv, ako som poriadne začal šlapať do kopcov, ale nakoniec z toho bola solídna jazda .....po červenej cykloznačke do Terchovej a odtiaľ na Mravečník odniesli to len gate a moje stehno získalo peknú cyklokérku
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
rano "expresne" do Zarnovice cez PE a Velke Pole. priemerku som mal tusim cez 26km/h. Hodrusa Hamre a pome ho do kopcov - Kopanice. Zacinaju krasne vyhlady, stare prazdne asfaltky. Dalej Richnavske jazera, Krizna - Sitno - Pocuvadlo. Po zltej - z Kriznej je to strkova cesta ktora skoro vobec nestupa, napoji sa na asfaltku na Sitno. Zlta na Pocuvadlo je krasny singel - skoda rubanisk a zarasteneho chodnika zo zaciatku, no potom to bola parada. Z Pocuvadla naspat hore nad Stiavnicke Bane - je tam krasny usek strkovou cestou po lukach. Cez Klinger, po cervenej do Stiavnice. Dalej cez Velku vodarensku s tyrkysovou vodou na Cervenu studnu. Tu zle odbocim, resp. neodbocim a smerujem k helligonu - nechtiac. Kedze chcem ist k Salamandre, neostava nic ine len si to dat dolu po Helligone. Nikde ani nohy. Trosku sa mi pomiesa obed v zaludku. Dolu pozeram ze mam prednu pevnu os povolenu tak o 2 otacky. Nechapem. Dat si ho par krat dolu tak si to uzijem snad aj na XC-cku. Potom uz len zbehnem cez Hodrusske jazero do Hodruse-Hamre. Cestou domov som to este zobral cez Novu Banu, Velku-Malu Lehotu. Tu si sam sebe ponadavam do vsetkeho mozneho - ale kraj je tu krasny. V Malej Lehote robim chybu a schadzam do Pily ( na mape je normalna asfaltka. Realne povymielana strkova cesta. Dolu su ale stare smerove tabule, takze cesta tadial kedysi viedla). Doma pozeram ze ide (podla satelitnych snimok) na Penhybel pekna cesta s min. prevysenim. malo by to byt zelene C-ko. Namiesto toho sa stveram naspat na Velke Pole a odtial uz len dojst do BN.
Celkovo: 109,75km
avg: 23,75 km/h
UP: 1322m.
https://www.relive.cc/view/1086393425
64km / 1570up
Plešovica - Kolianová - Dvorská dolina
DST: 24,86 km
TIME: 1:28 min,
AVG: 16,97 km/h
MAX: 41,80 km/h
UP: 378 m