Ahojte, dnes troška do útrobia Čergova cez Majdan, pozrieť sedlo Priehyby. Podklad tvrdý, chýba sneh. Ľad v celej doline až na výšľap pod zjazdovku Lysa. Tú som tlačil ?. Ešte som pozrel klzisko, ci sa bude dat zajtra pobrusliť.
53km, 1100vm.
Ja som tak tesne pred zotmením ešte stihol kúsok Trhliny.
Trip Dist: 26,07 km
Ride Time: 1:41:16
Avg Speed: 15,50 km/h
Max Speed: 35,83 km/h
Altitude Up: 591 m
Temperature: -2°
(skoro) Inovec - Bezovec
to je zase zima toto ale pecka - chybalo mi to
hore ladu - vrchol som vzdal a podliezol zvaznicou na hreben, zo zaciatku vela ladu, ale potom uz pohoda. slnecne strany cvachtave, popadaneho je dost, ale celkom jazdive to bolo a uzil som si paradne xc-ko.
Jak sa mi nechcelo... Ale išiel som, že sa len pomotám po meste (Mâcon). Pri rieke bol pohodlný cyklochodník, tak keď už som sa bol na ňom, pozrel som do googlemapy, že v ďalšom meste (Tournus) je múzeum bicyklov. Už som mal cieľ. Bolo však zatvorené ?? tak naspäť ?
Cestou tam aj naspäť som išiel cez "brod", rieka je vyliata a je to niečo ako v Devínskom jazere, keď je Morava vysoko. Vody tam bolo asi po stredové zloženie. Odvtedy asi 15km bola strašná kosa. Potom som zjedol také dopeky z Lidla a načal chrumky a už mi bolo normálne, skoro až teplo. Bohvie čo do toho dávajú. Podľa teplomeru je -4°C.
Niekde trošku snehu,
niekde ešte trošku ľadu.
Vyšiel som si pekne vonku,
zašpiniť si vetrovku.
Trochu blata, trochu soli, bicykel to trošku bolí.
Keď ho pekne umyjem,
nad ním sa usmejem.
Že to zvládol ako vždy,
a ja tiež len poťažky.
Keby len nezmokli ponožky...
Čo dodať, fotky povedia viac ako tisíc slov...
Využiť že všetci budú v Jasnej, ešte skorá ranná hodina keď všetci spali tak Štrbské som mal len pre seba a aj na Popradské šlo doobeda málo ľudí, tak som to dal v pohode 3x. A aj na to málo turistov, keď je človek slušný, tak mu bude slušnosť opetovaná.
Kúštik MEDZIHORIA
Trip Dist: 30,13 km
Ride Time: 2:01:14
Avg Speed: 15,03 km/h
Max Speed: 49,98 km/h
Altitude Up: 803 m
Temperature: -1°
...dobre bolo, terén ( podmienky ) na parádu 👍
hej na paradu, len slnko to dobre roztapalo - lesom tam, asfaltom domov dnes oblubene sedlo p.Č.v.
konecne krasny slnecny vikend
(lad by po vikende potreboval prebehnut rolbou )
Po dlhsej dobe motkanie medzi Lozornom a Jablonovym. Teraz v zime sa mi tam zvycajne nechce, lebo po vystverani sa na hreben som spoteny a smerom na Lozorno ma cakaju 2 dlhsie zjazdy, ale ked tak pekne svietilo slnko dalo sa to vydrzat, a pri prvom zjazde na udrzanie tepla pomohla aj zachadzka s prenasanim bikeu cez popadane stromy.
Na Zahori sa striedala zmrznuta poda s blatkom, no nic strasneho.
Celá dedina totálne klzisko po štvrtkovom daždi a potom mrazoch. V piatok, sobotu som nemala odvahu ísť na bike, včera som bola pri venčení psov rada, že som prišla celá, takže zdravý rozum zvíťazil?
Dnes ma bohužiaľ totálne opustil ???♀️?
Vonku slniečko, navarené mám, doma teplo, deti ešte spia, idem ?
Vravím si, na začiatok Sestrčskej doliny potlačím, potom už bude dobre.
Nevadí, tak potlačím ešte kúsok. Kilometer za mnou. Stále tlačím ? Pri závore a odbočke ku Pajte už bude dobre, dolina je vždy ľadová až do apríla, vravím si.
Pri závore svetielko nádeje v podobe 100 metrového úseku, po ktorom sa dalo šľapať na biku ? Zasa tlačím ??♀️? Kúsok snehu, hop na bike a podarí sa mi reálne pár minút šľapať. Všetko hore kopcom, tak sa ako tak držím zubami nechtami a silou vôle na ľade. Celý čas ale rozmýšľam ako to zídem dole. Tadiaľto ísť späť už nemôžem vravím si. Po 4 km cestu ku Pajte definitívne vzdávam. Späť po tej istej ceste ma nedostane nikto, tak si to mašírujem rovno dole kopcom po lúke, hlavne nech už som doma. To najhoršie ma ale ešte len čakalo ?
Tlačím samozrejme aj dole kopcom ??♀️?? na lúke dosť snehu a zamrznutá krusta, takže šlapať sa nedá ani dole. Prepadávam sa. Hurá, poľná cesta. Tak nie hurá.
Čisté sklo. Zasa tlačím.
Ale je dnes krásne ? Tlačím, nohy tancujú na ľade, v duchu si nadávam, že som mala ísť po asfalte, veď aj ten sa ráta. Ale iba občas ? Keď sa blížim ku cintorínu a kostolu, napadne ma, že celá dedina bude práve na omši a ľudia stoja vonku. Už tak ma majú za blázna a keď ma budú vidieť tlačiť v zime bike po tom ľade ulicou dole, dajú ma zavrieť. Takže som sa rozhodla ušetriť si hanbu a idem radšej okolo cintorína a inými uličkami sa dostanem ku svojmu domu ??? Tam je to ešte horšie ako doteraz ???♀️ Ako sa tí ľudia v tejto časti dediny vôbec dostanú domov rozmýšľam. Už ma ani nenapadne sadnúť na bike. Úplne nereálne šlapať. Snažím sa dostať rýchlo domov. Hlavne nenápadne ??
Hurá, posledný kopec smerom dole ma delí od domu. A kua, toto bude problém. Tretry ma na ľade nedržia, kopec strmý, stojím v strede ako taká ťapa ??♀️ takže pekne na kolená, po štyroch a bike som pustila dole a držala a ťahala za predné koleso ?? na pravej strane cesty je trochu snehu a tam už je dobre. Jediné šťastie, že skoro všetci sú v kostole. A ak ma niekto videl dnes, aspoň sa pobavil , čo už ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
53km, 1100vm.
Trip Dist: 26,07 km
Ride Time: 1:41:16
Avg Speed: 15,50 km/h
Max Speed: 35,83 km/h
Altitude Up: 591 m
Temperature: -2°
to je zase zima toto
hore ladu - vrchol som vzdal a podliezol zvaznicou na hreben, zo zaciatku vela ladu, ale potom uz pohoda. slnecne strany cvachtave, popadaneho je dost, ale celkom jazdive to bolo a uzil som si paradne xc-ko.
Cestou tam aj naspäť som išiel cez "brod", rieka je vyliata a je to niečo ako v Devínskom jazere, keď je Morava vysoko. Vody tam bolo asi po stredové zloženie. Odvtedy asi 15km bola strašná kosa. Potom som zjedol také dopeky z Lidla a načal chrumky a už mi bolo normálne, skoro až teplo. Bohvie čo do toho dávajú. Podľa teplomeru je -4°C.
niekde ešte trošku ľadu.
Vyšiel som si pekne vonku,
zašpiniť si vetrovku.
Trochu blata, trochu soli,
bicykel to trošku bolí.
Keď ho pekne umyjem,
nad ním sa usmejem.
Že to zvládol ako vždy,
a ja tiež len poťažky.
Keby len nezmokli ponožky...
Čo dodať, fotky povedia viac ako tisíc slov...
Využiť že všetci budú v Jasnej, ešte skorá ranná hodina keď všetci spali tak Štrbské som mal len pre seba a aj na Popradské šlo doobeda málo ľudí, tak som to dal v pohode 3x. A aj na to málo turistov, keď je človek slušný, tak mu bude slušnosť opetovaná.
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/1676888/bicykel-akcia-strbske-a.html
Trip Dist: 30,13 km
Ride Time: 2:01:14
Avg Speed: 15,03 km/h
Max Speed: 49,98 km/h
Altitude Up: 803 m
Temperature: -1°
...dobre bolo, terén ( podmienky ) na parádu 👍
konecne krasny slnecny vikend
(lad by po vikende potreboval prebehnut rolbou
Niečo sa stalo ?!
Na Zahori sa striedala zmrznuta poda s blatkom, no nic strasneho.
Niečo sa stalo ?!
Fakt "epický" výjazd??
Celá dedina totálne klzisko po štvrtkovom daždi a potom mrazoch. V piatok, sobotu som nemala odvahu ísť na bike, včera som bola pri venčení psov rada, že som prišla celá, takže zdravý rozum zvíťazil?
Dnes ma bohužiaľ totálne opustil ???♀️?
Vonku slniečko, navarené mám, doma teplo, deti ešte spia, idem ?
Vravím si, na začiatok Sestrčskej doliny potlačím, potom už bude dobre.
Nevadí, tak potlačím ešte kúsok. Kilometer za mnou. Stále tlačím ? Pri závore a odbočke ku Pajte už bude dobre, dolina je vždy ľadová až do apríla, vravím si.
Pri závore svetielko nádeje v podobe 100 metrového úseku, po ktorom sa dalo šľapať na biku ? Zasa tlačím ??♀️? Kúsok snehu, hop na bike a podarí sa mi reálne pár minút šľapať. Všetko hore kopcom, tak sa ako tak držím zubami nechtami a silou vôle na ľade. Celý čas ale rozmýšľam ako to zídem dole. Tadiaľto ísť späť už nemôžem vravím si. Po 4 km cestu ku Pajte definitívne vzdávam. Späť po tej istej ceste ma nedostane nikto, tak si to mašírujem rovno dole kopcom po lúke, hlavne nech už som doma. To najhoršie ma ale ešte len čakalo ?
Tlačím samozrejme aj dole kopcom ??♀️?? na lúke dosť snehu a zamrznutá krusta, takže šlapať sa nedá ani dole. Prepadávam sa. Hurá, poľná cesta. Tak nie hurá.
Čisté sklo. Zasa tlačím.
Ale je dnes krásne ? Tlačím, nohy tancujú na ľade, v duchu si nadávam, že som mala ísť po asfalte, veď aj ten sa ráta. Ale iba občas ? Keď sa blížim ku cintorínu a kostolu, napadne ma, že celá dedina bude práve na omši a ľudia stoja vonku. Už tak ma majú za blázna a keď ma budú vidieť tlačiť v zime bike po tom ľade ulicou dole, dajú ma zavrieť. Takže som sa rozhodla ušetriť si hanbu a idem radšej okolo cintorína a inými uličkami sa dostanem ku svojmu domu ??? Tam je to ešte horšie ako doteraz ???♀️ Ako sa tí ľudia v tejto časti dediny vôbec dostanú domov rozmýšľam. Už ma ani nenapadne sadnúť na bike. Úplne nereálne šlapať. Snažím sa dostať rýchlo domov. Hlavne nenápadne ??
Hurá, posledný kopec smerom dole ma delí od domu. A kua, toto bude problém. Tretry ma na ľade nedržia, kopec strmý, stojím v strede ako taká ťapa ??♀️ takže pekne na kolená, po štyroch a bike som pustila dole a držala a ťahala za predné koleso ?? na pravej strane cesty je trochu snehu a tam už je dobre. Jediné šťastie, že skoro všetci sú v kostole. A ak ma niekto videl dnes, aspoň sa pobavil , čo už ?
Pripájam nákres