2 giro : vojak-automechanik(momentalne,v nasej armade nikdy nevies) No trochu aj cvicim a ako chrt by som veru vyzerat nechcel... Ale beriem to ako kompliment
akurat mi tam chyba nejaky kopec (ci sem tam sa naajde nejaky dialnicny nadjazd?), dost by ma nudilo sa plahocit stale po rovine, okrem toho tam vraj stale fuka vietor... je tak ?
akurat mi tam chyba nejaky kopec (ci sem tam sa naajde nejaky dialnicny nadjazd?), dost by ma nudilo sa plahocit stale po rovine, okrem toho tam vraj stale fuka vietor... je tak ?
no ako som uz pisal predtym tu nizsie je to uz viac zvlnene,takze k comu by som to prirovnal...no proste kopceky Napr.najvyssi bod Holandska je tzv.drielandenpunt s 323m.n.m.(stretavaju sa na jeho vrchole hranice Holandska,Nemecka a Belgicka) http://www.drielandenpunt.nl/,urcite to niesu Tatry ani Fatra,ale som si vcera fajne zabikoval,boli kopceky,ze som isiel na doraz A s tym vetrom-ako kedy,myslim,ze tam hore blizsie pri mori je to horsie,tu tak normal,mozno o trochu viac od nas,ale nieje to az tak citit,u nas je aj iny vzduch,tu je dost vlhko.
2quidoo: tam si nebol, lebo na fotke nie si. Ale máš pravdu, je to tesne pred Račkovou dolinou.
bol som tam asi pred rokom... v cykloturistickej mape je to zaznacene ako planovana cyklotrasa obtiaznost E... ta pasaz co je na fotke bola teda dost zaujimava zrazy.. technicka korene... pacilo sa mi taam
Slov. názov v Maďarsku? Tak to fakt stojí za odfotenie.
Inak to pohorie vypadá pekne.
Nebol som nadseny. Sli sme vlakom do Mezokovesdu - po uzkej ceste natrieskanej rychlo a dost nebezpecne jazdiacimi autami 23 km do Egeru. Ten je samozrejme krasny a je tam co vidiet ci ochutnat. Potom nasledovala asi 50 km cyklotrasa asi takeho charakteru ako je na tej prilohe. Bolo to pekne ale my sme rozmzanani slovenskymi udoliami, takze nic az tak zvlastneho. Pre nich je to ine - oni to pokladaju za najkrajsiu trasu Madarska. Profil ide zo 100 na asi 800 a potom trocha vlnenia a zjazd do Lillafuredu. Ta Repasska Huta je asi uprostred. Je pekna a stari ludia bezne hovoria peknou slovencinou. Vyborne sme sa najedli - jedalny listok madarsky, nemecky, anglicky a slovensky. Zaujimave je tiez, ze na madarskej turistickej mape pohoria Bukk je nazov uvedeny tiez dvojjazycne. Keby to urobili "mapari" na slovensku tak je z toho rodeo. Z Lillafuredu nekonecna 14 km cesta zase uzka a frekventovana az na stanicu v Miskolci. Lillafured navazuje na Miskolc. Asi sme mali ist radsej v tyzdni ked tam bude doprava podstatne kludnejsia. V okoli sme tusili nadherne tereny ale nebol cas skusat. Doma tachometer ukazoval 100 km. Mapku mozem pridat neskor - mal som zle skalibrovanu mapu. Takze az prekonam svoju lenivost. Dufam, ze to nie je OT - mozno maju viaceri zaujem.
Nechapem, vysvetlit.
P.S.: ak ma obvinujes s nejakych protimadarskych myslienok, tak si mimo, mam kopu kamosov medzi madarskou mensinou na Slovensku, nie kazdy zilincan je Slota. Ale zas pozeram telku a citam noviny, aby som vedel co sa deje.
Nechapem, vysvetlit.
P.S.: ak ma obvinujes s nejakych protimadarskych myslienok, tak si mimo, mam kopu kamosov medzi madarskou mensinou na Slovensku, nie kazdy zilincan je Slota. Ale zas pozeram telku a citam noviny, aby som vedel co sa deje.
Nikto ta neobvinuje. Jednoduche podpichovanie. Zilina ma troska posramotenu povest v tejto otazke. Ja za to nemozem ze je tam Slota popularny. To co vidis v telke a citas v novinach prebieha tam kde su kamery a mikrofony. Je toho tak malo, ze to potrebuje zosilnovac. Plati to pre Slovensko aj Madarsko. Takze ked opustis divadelne sceny tak stretnes normalnych ludi, ktorych toto netrapi.
V niecom mas pravdu, ale ako som zistil po studiu v Blave, prave tieto veci v telke robia zlu krv a hlavne politici na jednej aj druhej strane. Narodnosti na juhu Slovenska dokazu medzi sebou pokojne nazivat, ale v inych regionoch staci ludom popocuvat Slotu a uz sa toho chytaju. Potom niekto postrieka 2 tabule a vasne sa uz tazko krotia. Preto aj ked v postihnutych lokalitach to nevyzera tak cierno, netreba to brat na lahku vahu. Ludia tu su neskutocne obmedzeni.
V niecom mas pravdu, ale ako som zistil po studiu v Blave, prave tieto veci v telke robia zlu krv a hlavne politici na jednej aj druhej strane. Narodnosti na juhu Slovenska dokazu medzi sebou pokojne nazivat, ale v inych regionoch staci ludom popocuvat Slotu a uz sa toho chytaju. Potom niekto postrieka 2 tabule a vasne sa uz tazko krotia. Preto aj ked v postihnutych lokalitach to nevyzera tak cierno, netreba to brat na lahku vahu. Ludia tu su neskutocne obmedzeni.
Cele je to o nevedomosti. Naozaj mam dost opravneny pocit, ze najviac obav z madarov maju tam kde ziveho v zivote nestretli. Treba ludi vyhanat z rodnych hniezd nech spoznavaju aj inych. Dufajme, ze to postupne vymizne.
Pista pasujem ta za najlepsieho "pridavaca fotiek a typov na vyjazdy" na fore.
A este nieco, kaslite uz na tu madarsku temu, aspon tu, nech sa to tu zbytocne nezaprasi blbostami, diky chalani.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no ako som uz pisal predtym tu nizsie je to uz viac zvlnene,takze k comu by som to prirovnal...no proste kopceky
bol som tam asi pred rokom... v cykloturistickej mape je to zaznacene ako planovana cyklotrasa obtiaznost E... ta pasaz co je na fotke bola teda dost zaujimava zrazy.. technicka korene... pacilo sa mi taam
Nebol som nadseny. Sli sme vlakom do Mezokovesdu - po uzkej ceste natrieskanej rychlo a dost nebezpecne jazdiacimi autami 23 km do Egeru. Ten je samozrejme krasny a je tam co vidiet ci ochutnat. Potom nasledovala asi 50 km cyklotrasa asi takeho charakteru ako je na tej prilohe. Bolo to pekne ale my sme rozmzanani slovenskymi udoliami, takze nic az tak zvlastneho. Pre nich je to ine - oni to pokladaju za najkrajsiu trasu Madarska. Profil ide zo 100 na asi 800 a potom trocha vlnenia a zjazd do Lillafuredu. Ta Repasska Huta je asi uprostred. Je pekna a stari ludia bezne hovoria peknou slovencinou. Vyborne sme sa najedli - jedalny listok madarsky, nemecky, anglicky a slovensky. Zaujimave je tiez, ze na madarskej turistickej mape pohoria Bukk je nazov uvedeny tiez dvojjazycne. Keby to urobili "mapari" na slovensku tak je z toho rodeo. Z Lillafuredu nekonecna 14 km cesta zase uzka a frekventovana az na stanicu v Miskolci. Lillafured navazuje na Miskolc. Asi sme mali ist radsej v tyzdni ked tam bude doprava podstatne kludnejsia. V okoli sme tusili nadherne tereny ale nebol cas skusat. Doma tachometer ukazoval 100 km. Mapku mozem pridat neskor - mal som zle skalibrovanu mapu. Takze az prekonam svoju lenivost. Dufam, ze to nie je OT - mozno maju viaceri zaujem.
No vies, pohlad zo Ziliny ...
Nechapem, vysvetlit.
Nechapem, vysvetlit.
Cele je to o nevedomosti. Naozaj mam dost opravneny pocit, ze najviac obav z madarov maju tam kde ziveho v zivote nestretli. Treba ludi vyhanat z rodnych hniezd nech spoznavaju aj inych. Dufajme, ze to postupne vymizne.
A este nieco, kaslite uz na tu madarsku temu, aspon tu, nech sa to tu zbytocne nezaprasi blbostami, diky chalani.