Lokalizácia
Formulár sa odosiela
dnes len kratka klasika po okoli..na oblubenom mieste sa to uz pomaly zacina zelenat :y:

Prílohy:

IMG_4119.JPG
IMG_4119.JPG 578.24 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 01.04.2014 - 14:10:23
03
Takže do Veľkej noci, keď plánujem pobudnúť pár dní pod Tatrami, bude už všetko nádherne zelené a rozkvitnuté ;)
Zobraziť komentár 01.04.2014 - 14:12:18
00
nepridavam sice ziadnu fotku z vyjazdu,ale nemate pocit,ze s tou tazbou dreva to uz zachadza daleko? na povazskom inovci uz preorali dost velke percento trailov,niektore velmi zabavne useky a pri dnesnom vyjazde som narazil na dalsich cca 500m singlu,z ktoreho je zvaznica...

tiez sa mi na tom useku riadne dvihol krvny tlak. Pisal som na lesy.sk, dnes prisla odpoved. Trochu ma to ukludnilo.

Z mailu:
Vážený pán

Zasielam Vám odpoveď na predmet “Rozbitia turistického chodníka“

Jednalo sa o obnovenie pôvodnej lesnej cesty, ktorá sprístupňuje lesné porasty na Lesnom hospodárskom celku Moravany nad Váhom, nakoľko daná cesta časom zarástla náletovými drevinami a vznikol tak dojem úzkeho turistického chodníka. Turistické chodníky sú súčasťou viacerých lesných ciest a nám zo zákona vyplýva starostlivosť a sprístupnenie lesných ciest pri vzniku mimoriadnych situácií(lesné požiare, veterné kalamity(,ale aj pri bežnej lesníckej prevádzke. Lesné cesty musia spĺnať kritéria dostupnosti požiarnej techniky pri vzniku požiarov, nakoľko pri súčasnej klimatickej situácií prichádza k častejším lesným požiarom z dôvodu dlhotrvajúcejším slnečným dňom s menším úhrnom zrážok pre danú lokalitu. Jednalo sa o jednorázový zásah, ktorý už nebude ďalej pokračovať.
Zobraziť komentár 02.04.2014 - 10:13:16
00
no neviem... nechodim dlho po lese, ale 4 roky co to tam poznam to nikomu nevadilo... a muselo to byt este dalsich par rokov, kedze to bolo obrastene znacne. neverim im. a to co porobili pod havranom smerom k furmanovi, tam to bolo take pekne, radost jazdit, hore ci dole kopcom. davno som tam nebol, ale zacalo to tam byt neprejazdne, tak sme sa naucili chodit po asfaltke na havran.
Zobraziť komentár 02.04.2014 - 10:37:15
00
Robia si len svoju prácu, to, že nám sa to nepáči len preto, že nás to obmedzuje alebo sa nám zdá, že to robia nesprávne, tak to neznamená, že robia niečo zlé. Nevravím, že sú nevinní, ale to nie je nikto z nás. Začnime od seba. Keby sa lesy ťažili tak že by neobmedzovali nikoho a nik by ťažbu nevidel, všetci majú na háku. Lenže mne to pripadá tak, že aha tí hajzli rozorali cestu LKTčkom, zablatím si bicykel a čisté gate=klčovanie, drancovanie lesa, zlí lesníci.
Zobraziť komentár 02.04.2014 - 12:19:25
00
no myslím, že špinavý bike a oblečenie je to najmenej čo tu niekoho trápi :)
Zobraziť komentár 02.04.2014 - 12:20:41
01
Tým som si nie istý :) Plechovky od ionťákov a podobných vecí, ktoré bežný turista nepoužíva, je celkom bežné vidieť v lese, ako som písal, začnime od seba.
Zobraziť komentár 02.04.2014 - 12:31:56
00
čo je to plechovka od ionťáku? kvázi red bull? to pochybujem, že nejaký cyklista vozí so sebou... :)
Zobraziť komentár 02.04.2014 - 12:42:53
01
no myslím, že špinavý bike a oblečenie je to najmenej čo tu niekoho trápi :)

Mňa to bohužiaľ trápi :P Špinavého ma nezoberú do vlaku
Zobraziť komentár 02.04.2014 - 12:53:55
00
mna ukludnilo to, ze to bola jednorazovka a dalej v tej oblasti pokracovat nebudu. Dany usek sa casom prejazdi, prechodi, udupe. Uprimne, to ako to byvalo niekedy na jar a v lete zarastene mi tiez prekazalo. Niektore dreviny rastu ozaj rychlo. Mam vlastnu skusenost s cimsi co mi za par mesiacov pod oknom vyrastlo do vysky oci.

odkedy som siel prvykrat cez cervenu vezu na havran sa tam toho vela zmenilo. Pre bikerov vzdy k horsiemu. Planovana vystavba na cervenej vezi tomu tiez nepomoze. Vacsinou sa tomu useku vyhybam. Ale vzdy radsej po lese ako po asfaltke.

neviem ako v inych pohoriach ale v Inovci s odpadkami problem nevidim. Nemam pocit, ze by som v sobotu na hrebeni vobec nejake videl. Na druhej strane je pravda, ze (cyklo)turisticka sezona este poriadne nezacala.
Zobraziť komentár 02.04.2014 - 13:31:43
00
čo je to plechovka od ionťáku? kvázi red bull? to pochybujem, že nejaký cyklista vozí so sebou... :)

Občas nosím, som "caffeine addicted" a nosiť plechovku RB alebo nejakej podobnej sračky so sebou je mi pohodlnejšie ako nosiť kávu v termoske. Ale nikdy som nevyhodil prázdnu plechovku alebo niečo podobné, čo má problém sa v prírode rozložiť, počas výjazdu do lesa. No, naposledy v sobotu to bola šupka z banána :angel:
Zobraziť komentár 02.04.2014 - 13:37:18
00
no ja tiez nenachadzam na inovci ziaden bordel, aj pocas sezony. a gutcho, co sa stazujes na prace na inovci, ked ty zijes v brne?:)
z inovcom to ide dole vodou, hlavne v piestanskom okrese, okres nove mesto je na tom o cosi lepsie, tam su vyrazne zmeny akurat pozitivne, vyznacovanie cyklotras, atd...
ja chodim do kalnice autom a odtial na inovec, niekedy by si mohol zobrat svoj CF a pridat sa.)

inac ked sa takto vybagruje cesta, trva to nejaky piatok, kym sa to da dokopy. usek cervenej pred kopcom stiebornica od marhatu je strasny. makky, a uz kolko to tam tak je..
Zobraziť komentár 02.04.2014 - 13:59:53
00
pol: ja by som siel :lol: .. len zohnat tam u vas ubytko , od nas nejakeho "dobrovolnika" a ide sa. Bajk na taketo veci mam pripraveny :P
dodo-carlos: je to ako pises .. :(

pm'd 2x
Zobraziť komentár 02.04.2014 - 14:21:20
00
Tým som si nie istý :) Plechovky od ionťákov a podobných vecí, ktoré bežný turista nepoužíva, je celkom bežné vidieť v lese, ako som písal, začnime od seba.

keby bolo tak bezne vidiet rozbite cesty, pilcikov, lesne stroje a vyrezane stromy ako tie plechovice co spominas bolo by nam svetazit :)
Zobraziť komentár 02.04.2014 - 14:34:48
02
Jasné, nie je to také viditeľné ako rozbitá cesta, .., mne to padlo do oka. (V plechovkách sa robí napr. ISO Fruit :P ) Každopádne, väčšina lesných ciest bola vybudovaná za účelom lesného hospodárstva, lesníci ich celkom udržujú a starajú sa, takže vlastne vďaka nim sa máme kadiaľ voziť :) Sorry za OT.

Prílohy:

Untitled_Panorama1.jpg
Untitled_Panorama1.jpg 222.8 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

P4021121.jpg
P4021121.jpg 360.97 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

P4021126.jpg
P4021126.jpg 428.93 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 02.04.2014 - 19:17:15
09
keyboard_arrow_up