Lokalizácia
Formulár sa odosiela
chata pod Borišovom...

Prílohy:

DSC_0046.jpg
DSC_0046.jpg 150.63 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Naposledy upravil charlie dňa 03.08.2007 - 13:59:48, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 03.08.2007 - 13:50:38
00
...

Prílohy:

DSC_0048.jpg
DSC_0048.jpg 142.02 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 03.08.2007 - 13:52:24
00
chata pod Borišovom...

Prílohy:

DSC_0050.jpg
DSC_0050.jpg 178.98 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 03.08.2007 - 13:52:47
00
Ak by ti stacilo nieco od Hamy tak tu je jeden kandidat. Videl som ho niekde v Nayku a je celkom spratny. Keby som uz nemal stativ Hama Star 61, tak by som asi zobral tento, tiez kvoli bikovaniu. Ten co mam teraz sa na bike moc nosit neda, sak mi trci este 20cm z ruksaku. Ale mam este tento, ktory nosim stale, obcas sa hodi.

ten smart solution vizera celkom vpohodke, musim si nieco tak poriesit...
Zobraziť komentár 03.08.2007 - 14:03:29
00
2charlie: super kraj:>
Zobraziť komentár 03.08.2007 - 14:09:09
00
2charlie: super kraj:>

preto ho milujem... kde sa len pozres, same kopce, dolinky (bikersky raj)... :wink:
Zobraziť komentár 03.08.2007 - 14:19:19
00
jo jo. potvrdzujem. Krizna je fajny reset na hlavu. jedna z vela krasnych tras v okoli BB. :D
Zobraziť komentár 03.08.2007 - 14:45:33
00
horský hotel Kráľova studňa

jaj ta nostalgia :)

cesta V3Skou, atd atd
Zobraziť komentár 03.08.2007 - 15:37:18
00
chata pod Borišovom...

Odkial kade kam si isel? Charakter trasy? Mozes aj sukromne, ale mozno to bude zaujimat viacerych. Dakujem.
Zobraziť komentár 03.08.2007 - 18:40:50
00
chata pod Borišovom...

....a vzadu Rakytov...tam som bol na biku tiez :)

...zaujimalo by ma ci si siel charli z ploskej priamo na CH pod B?
...mno mne sa to klesanie zdalo vtedy dost strme a tak som rozmyslal ze by som nabuduce idiel z Ploskej do sedla pod kyskami odkial vedie nejaky traverz az do sedla medzi poskou a CH pod B..ale neviem v akom je stave :roll:
Zobraziť komentár 03.08.2007 - 19:24:13
00
To pista:
Tak tu je presná formulácia mojej trasy. Ráno mi o 06:20 šiel zo železničnej stanice Martin zrýchlený vlak. Moja cieľová zástavka mala byť v Dolnom Harmanci, ale keďže tento vlak tu nestál, tak som musel vystúpiť o zástavku skôr v Harmanec Jaskyni. Po vystúpení som musel absolvovať menší zostupný traverz na hlavnú cestu, po ktorej som sa dostal už do spomínaného Dolného Harmanca. Tu som sa zastavil pri rozcestníku aby som doplnil tekutiny. Z toho bodu som pokračoval po žltej trase, ktorá viedla na horský hotel Kráľova studňa. Asi také 2/3 mala táto cesta asfaltový charakter, ostatok bol kamenistý povrch. Asi po takých dvoch hodinách som sa dostal na spomínaný horský hotel. Tu som hodil reč s nejakým turistom, ktorý tu bol ubytovaný, no ako mi spomenul nie je tu sám, ale že vraj ich tam bolo 40. Ďalšia zástavka bola na Kráľovej skale, ku ktorej viedla čisto kamenistá cesta, pre info. tu sa natáčala scéna z filmu Za nepriateľskou líniou. Táto cestička viedla až na Krížnu. Až sem to bola pohodička s nádhernými výhľadmi na Veľkú Fatru. Ďalej som pokračoval po červenej hrebeňovej turistickej trase cez Frčkov 1585mn.m. a Ostredok 1592,0mn.m., ktorý je najvyšším vrchom vo Veľkej Fatre až po Suchý vrch. Táto trasa bola o niečo ťažšia, lebo ju lemoval taký úzky chodníček, kde sa len tak tak zmestil a sem tam som šúchal pedálmi raz o jednu a raz o druhú stranu. Ale takým prvým vážnym problémom sa stal traverz popod Suchý vrch, kde som musel bike niesť, alebo som ho postavil na zadne a odkráčal som čo sa dalo. Ďalší taký problém bol prekonať úsek pred Chýžkami (Kýšky). Je to taký skalný výčnelok, ktorého cestička je dosť zarastená, akurát tak na šírku pliec. Keď som bol za spomínanými Chýžkami, tak sa mi naskytol prekrásny výhľad na Ploskú. Najprv som si to šikol traverzom, ale po pár metroch som si to rozmyslel, lebo by som musel tlačiť bike na zadnom a to sa mi nechcelo a ešte zavážil ten fakt, že som ešte nikdy nebol na Ploskej. Táto trasa sa dala uskutočniť aj na biku, tak som začal šlapať až som sa dostal na Ploskú. Tu som doplnil energiu v podobe paštiky a chleba a dúškom čistej perlivej vody. Čosi som pofotil, pokochal sa na nádhernú scenériu hôr, kukol na hrob padlého partizána a zamieril som si to smer chata pod Borišovom. Priznám sa, že asi 2/3 trasy z Ploskej som bike niesol, lebo to sa proste nedalo, bolo to dosť strmé a bola tam dosť veľká živá prekážka v podobe stáda kráv. Keď som bol ako tak pod Ploskou, tak som sadol a dokrútil až na chatu pod Borišovom. Asi tak ½ hod oddych a hybaj ho po modrej na biku až do Necpalskej doliny a následne domov do Martina...

Prílohy:

cyklotrasa Veľká Fatra 000.jpg
cyklotrasa Veľká Fatra 000.jpg 720.09 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 03.08.2007 - 21:44:00
00
To pista:
dostal už do spomínaného Dolného Harmanca. Tu som sa zastavil pri rozcestníku aby som doplnil tekutiny. Z toho bodu som pokračoval po žltej trase, ktorá viedla na horský hotel Kráľova studňa. Asi také 2/3 mala táto cesta asfaltový charakter, ostatok bol kamenistý povrch. Asi po takých dvoch hodinách som sa dostal na spomínaný horský hotel. Tu som hodil

Tuto cast poznam. Na zaciatku tych serpentin sme z lyzi urobili sane a vliekli hore jedneho co sa mu uz nechcelo zit. Boli sme na to dvaja. Po pas v snehu. Na to sa nezabuda. I ked to bolo v roku 1957. Asi by som si to mal skusit bikom. Tie casti kde bike vystupuje skor ako prekazka ma uz nelakaju. Mam svoju dostojnost a nebudem tu svinu vlacit. :P
Zobraziť komentár 03.08.2007 - 22:51:49
00
jooooooooj ten hreben, to je krasa, potom by sa slo krasne, az mi srdce zaplesalo, ze aj taketo nieco krasne mame na Slovensku :)
Zobraziť komentár 04.08.2007 - 00:58:51
00
je to krasna hrebenofka ale nemal si problémy so zelenymi lebo tam to je tusim zakazane :?:
Zobraziť komentár 04.08.2007 - 09:46:36
00
je to krasna hrebenofka ale nemal si problémy so zelenymi lebo tam to je tusim zakazane :?:

chvalabohu som ziadneho zeleneho muzicka nestretol... a mas uplnu pravdu je to tu zakazane, ale ked to clovek chce prejist, tak aj na zakaz kasle... ale chcel som to urobit este teraz kym je to ako tak kludne, lebo od septembra plati ten saleny zakon a to som uz nechcel riskovat...
Zobraziť komentár 04.08.2007 - 12:17:22
00
keyboard_arrow_up