Lokalizácia
Formulár sa odosiela
prvé je určite Krížna, druhé je Čierny kameň a to tretie zjazd do Vyšnej revuce... inac nice photo... trosku vam zavidim, hlavne vam paradne vyslo pocasie... trosku aj banujem, ze som s vami nesiel, namiesto toho som behal po Žiline... :cry:
Zobraziť komentár 15.09.2007 - 12:02:03
00
prvé je určite Krížna, druhé je Čierny kameň a to tretie zjazd do Vyšnej revuce... inac nice photo...

To tretie je asi archív autora, keď píše, že z hiadeľského. Abo im bolo Krížna s Ploskou málo , tak ešte cez Korytnicu hore vybehli? hmmm. v tom prípade smekám a závidím. Ja si tu ležkám so zápalom priedušiek a antibiotikami a vy si takto. :cry:
Zobraziť komentár 15.09.2007 - 21:08:30
00
asi citam rychlo, stava sa :lol: ...
Zobraziť komentár 15.09.2007 - 21:15:18
00
Z polomu po modrej

pocuj zigo, ja som si vcera myslel, ze si sa sekol, ale jak kukam tie fotky, tak sa chcem spytat, kade vedie ta modra. ja ju na mapach nemam. ake to je? da sa?
Zobraziť komentár 15.09.2007 - 23:06:24
00
Na pesiu turistiku sa da. Na bajku je to horsie. Zaciatok je pekny singlik ale potom sa to zvazuje do predsieho zjazdu s par popadanymi stromami takze treba prenasat. Ked vyjdes z hory na zvaznicu prides k nejakej roztrhnutej hradzi, potom maly vyjazdik a si kusok nad lomom. odtial sa dostanes este po modrej na nejake razcestie, z ktoreho sme my isli po zltej do strecna. Tam uz to bolo pre bajk zas o dost horsie. Prudke zjazdy a hned za tym este prudsie vyjazdy. Ale vyzeralo to nadherne nizka makka travicka riedka borovicova hora, paradne vyhlady z hrebena. Ked sme dosli na koniec hrebena chodnik zmizol a pred nami bola len luka a po nej sme zisli do strecna. Proste viedlo to nikam. Chodnik bol znaceny celkom slusne ale myslim ze sme po nom isli ako jedny z prvych tuto sezonu. Bolo to dost zarastene a chodnik nevyjezdeny az sa stracal(hlavne v tme). Ako som napisal na zaciatku skor na peso ako s bajkom.
Zobraziť komentár 16.09.2007 - 08:20:12
00
To tretie je asi archív autora, keď píše, že z hiadeľského. Abo im bolo Krížna s Ploskou málo , tak ešte cez Korytnicu hore vybehli? hmmm. v tom prípade smekám a závidím. Ja si tu ležkám so zápalom priedušiek a antibiotikami a vy si takto. :cry:

Ked uz sme dali autom 400km, tak sme chceli pobikovat poriadne :)
Trasa bola:
Ulanka - Dolny Harmanec - K.Studna - Krizna - Ploska - Vysna Revuca -Lipt. Osada - Korytnica - Hiadelske Sedlo - Donovaly (Bully) - Ziare - Spania Dolina - Ulanka.
85km, asfalt cca. 30km z toho 20km statne cesty.

Ten zjazd po zltej do Revuc je technicky nenarocny. Ide zvacsa mimo les po lukach. To bol aj dovod, preco sme ho uprednostnili pred zltou z lokality Kysky a tlacili sme na Plosku. Prvy usek cca. 1/3 je chodnik. Potom travnate alebo kameniste lesne cesty. Dojazd do Revuc hodne kamenisty a pomerne strmy. Na vyjazd nevhodne.
Zobraziť komentár 16.09.2007 - 15:13:55
00

Ked uz sme dali autom 400km, tak sme chceli pobikovat poriadne :)
Trasa bola:
Ulanka - Dolny Harmanec - K.Studna - Krizna - Ploska - Vysna Revuca -Lipt. Osada - Korytnica - Hiadelske Sedlo - Donovaly (Bully) - Ziare - Spania Dolina - Ulanka.
85km, asfalt cca. 30km z toho 20km statne cesty.

Dobre som tipol. Pekný výlecík.
Ja som raz išel z korytnice do hiadeľského nie po tej vrstevnicovej ceste, ale aby sme si to "skrátili" :roll: tak rovno popod stožiare. Tak tamaď nikdy nechoďte. Pod heslom: "Skratka je to síce dlhšia, ale o to menej priechodná." :lol:
Zobraziť komentár 16.09.2007 - 15:21:37
00
Na pesiu turistiku sa da. Na bajku je to horsie. Zaciatok je pekny singlik ale potom sa to zvazuje do predsieho zjazdu s par popadanymi stromami takze treba prenasat. Ked vyjdes z hory na zvaznicu prides k nejakej roztrhnutej hradzi, potom maly vyjazdik a si kusok nad lomom. odtial sa dostanes este po modrej na nejake razcestie, z ktoreho sme my isli po zltej do strecna. Tam uz to bolo pre bajk zas o dost horsie. Prudke zjazdy a hned za tym este prudsie vyjazdy. Ale vyzeralo to nadherne nizka makka travicka riedka borovicova hora, paradne vyhlady z hrebena. Ked sme dosli na koniec hrebena chodnik zmizol a pred nami bola len luka a po nej sme zisli do strecna. Proste viedlo to nikam. Chodnik bol znaceny celkom slusne ale myslim ze sme po nom isli ako jedny z prvych tuto sezonu. Bolo to dost zarastene a chodnik nevyjezdeny az sa stracal(hlavne v tme). Ako som napisal na zaciatku skor na peso ako s bajkom.

ja len doplnim ze technicky zdatnejsi by nemali mat s touto modrou znackou problem (sry zigo ).zjazdy su prudsie ale nieje problem aj s veckami ubrzdit (kamos na authore impulse). tetno usek poznam uz dost dlho, este skor nez bol znaceny ale schadzali sme ho inakade. ked clovek vybehne prvy krat na luku z lesa staci sa na krizovatke kam modra znacka odbocuje nalavo pod kojsovu holu dat napravo. je to tiez pekne a netreba tlacit. vyusti to na zjazdovke nad strecnom. inak na luke kde zigo spominal ze stratili znacku tak ona odbocuje doprava do lesa a prudkymi serpentinami klesa do dediny. nieje problem ju ale samozrejme minut kedze na luke je celkom slusny speed.
Zobraziť komentár 16.09.2007 - 17:10:31
00
no zltu zo strecna do stranav poznam, siel som tadial peso niekolko krat a hore na Kojsovej je snad jedno z najkrajsich miest ktore v okoli ZA poznam. ale priznam sa, stale neviem, ako sa z polomu dostat na modu a kadial vlastne vedie. i ked uz zacinam tusit. ale skuste este popisat, alebo zakreslit do mapy.
Zobraziť komentár 16.09.2007 - 18:44:40
00
skoda ze som nemal pri sebe fotak :cry: , tak aspon takto...

z Martina na Martinske hole, dalej po hrebeni az do sedla Maríkova a potom cez Valciansku dolinu, Trnovo, Trebostovo,..., Martin...

48,...km

Prílohy:

mala fatra - martinske hole.jpg
mala fatra - martinske hole.jpg 595.47 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 17.09.2007 - 19:56:59
00
Charlie: Skoda, ze si nesiel dalej po hrebeni. My sme to isli toho roku s Robom a chalanmi zo Ziliny. V zivote som nesiel krajsi a zaroven tazsi singlik ako je hrebenovka na martinkach.
Zobraziť komentár 17.09.2007 - 21:45:59
00
Charlie: Skoda, ze si nesiel dalej po hrebeni. My sme to isli toho roku s Robom a chalanmi zo Ziliny. V zivote som nesiel krajsi a zaroven tazsi singlik ako je hrebenovka na martinkach.

mas na mysli az na kľak?...
Zobraziť komentár 17.09.2007 - 21:51:15
00
Dal som dohromady vyber najlepsich fotografii zo svojej "kultovej" trasy na Jahodnu. Ako obvykle k najdeniu cez novinky.
Zobraziť komentár 18.09.2007 - 08:22:44
00

mas na mysli az na kľak?...

Na Mincol. A potom dole na Strecno. Ale nepamatam aka znacka tam ide.
Zobraziť komentár 18.09.2007 - 09:02:46
00
Z polomu po modrej

pocuj zigo, ja som si vcera myslel, ze si sa sekol, ale jak kukam tie fotky, tak sa chcem spytat, kade vedie ta modra. ja ju na mapach nemam. ake to je? da sa?

Rišo keď si kukneš foto pochopíš hneď kde hľadať 8)

Prílohy:

PICT2233.JPG
PICT2233.JPG 208.11 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 18.09.2007 - 10:32:23
00
keyboard_arrow_up