Lokalizácia
Formulár sa odosiela
cipo11 aká je dostupnosť dielov pre ssangyong. Je celkom dosť aj druhovýroby alebo je to náročnejšie?
(doteraz som mal koncern a na ten sú diely aj v kauflande pomaly)
Zobraziť komentár 21.01.2022 - 00:10:40
00
arrow_leftzihadlo 5 napísal:
nechápem prečo do tých velkých tažkých aut berete užraný benzínový motor... ved to potrebuje krutak ked to naložíš . čo jednoznačke lepšie ponukne naftak

Mne sa napríklad nechce počúvať to dieselové tidlitidli ?. Čo sa týka kruťáku, benzíny majú iné sprevodovanie ako diesle, kruťák na kolesách tam máš.
Zobraziť komentár 21.01.2022 - 00:11:43
01
arrow_leftmisung napísal:
cipo11 aká je dostupnosť dielov pre ssangyong. Je celkom dosť aj druhovýroby alebo je to náročnejšie?
(doteraz som mal koncern a na ten sú diely aj v kauflande pomaly)

No po pravde na SY ako značku problém nie je. Aj staré Rextony a iné modely jazdia takmer bez porúch do teraz a diely sú. Korando je vo výrobe iba niečo cez 2 roky ale už sú v ponuke aj OEM diely a náhrady na základné opotrebuvávajúce sa diely. Ale v Kauflande ich zatiaľ nekúpiš:-)
Zobraziť komentár 21.01.2022 - 00:24:02
01
inak SY ziskal domaceho investora, ktory ho zachranil pred bankrotom, ktory tu bol v minulosti spominany. Akurat bude musiet radikalne pozmenit ponuku, tj. ovela viac baterkovych aut ako doteraz. Cize znacke ako takej nehrozi nic, (okrem elektriky)
Zobraziť komentár 21.01.2022 - 08:43:19
01
ohľadom studených štartov a krátkych jázd,benzínový motor ešte ponúka istú výhodu oproti dieslom,ale tiež už to nie je tak smerodatné,ako kedysi. Skrátka a jasno : mesto/studené štarty je problém aj pre nový benzín. Riešením je v oboch prípadoch častejšie menenie oleja ,a športovejšia jazda pri zahriatom motore.
Zobraziť komentár 21.01.2022 - 09:59:49
01
kamos objednaval Korando ( automat,stvorkolka )v septembri,a dodanie ma v januari 2022.Doteraz jazdi Passata B 6.,zo spotrebou 6litrov nafty. Neviem,ako to bude prezivat,ked s nim urobi na plnu 50l nadrz 500km.A on je riadny drz gros.Ja mam Karoq,automat,dlhodoba spotreba 6,4 l.Tak take nechcel,ze je to drahe.
Zobraziť komentár 21.01.2022 - 10:08:13
00
cipo11 A čo ten pohon, v teste vyšiel dosť zle. To by mňa osobne odradilo a šiel by som do trochu menšieho nového S-crossu/Vitary.
Zobraziť komentár 21.01.2022 - 10:47:24
01
Inak k pohonu 4x4 som sa chcel spýtať majiteľov modernejších Škoda/VW/Audi: V nejakom videu človeka čo kontroluje autá bol test 4x4 na Octavii 3: Chlapík našiel mokrú trávu a snažil sa rozbehnúť. Pretočili sa predné kolesá a potom sa pripli aj zadné. Subjektívne z toho videa to vyzeralo ako cca 0.5 sekundy. To som naposledy videl na susedovom XC90, len to bol rok 2008. Následkom toho som vtedy kúpil Forester. Bol som v tom že moderný Haldex reaguje v rozsahu milisekúnd a teda by sa mali zadné kolesá pripojiť cca hneď, resp. s nebadaným preklzom. Ako to teda funguje v reále?
Zobraziť komentár 21.01.2022 - 11:34:06
01
Audi nepouziva Haldex ale Quatro (teda mozno krpate modely), co bola prave permanentna stvorkolka. Myslim, ze nove Quatro ultra uz pripaja, ale urcite rychlejsie ako Haldex.
Zobraziť komentár 21.01.2022 - 12:27:44
00
arrow_leftskynet napísal:
cipo11 A čo ten pohon, v teste vyšiel dosť zle. To by mňa osobne odradilo a šiel by som do trochu menšieho nového S-crossu/Vitary.

do mesta mu to stačí
Zobraziť komentár 21.01.2022 - 13:16:48
01
Veď do mesta áno, ale ja chodím na chatu aj cez brod :) Zatiaľ najlepšie to šlo na Forestri. Ten má pohon zďale najlepší + redukcia, tak sa spojka nepáli. Vitara má tiež dobrý pohon, len jednotku má dlhú. Pohon sa ani na snehu neprehreje.
Zobraziť komentár 21.01.2022 - 13:24:47
00
Kup si automat a nemusis riesit palenie spojky.
Zobraziť komentár 21.01.2022 - 13:37:03
00
nie je automat ako automat, pokial to bude 2spojka so suchou spojkou tak to bude tiez zle pri plazeni :)
Zobraziť komentár 21.01.2022 - 13:40:24
00
Predpokladam istu uroven vedomosti u niekoho kto riesi auto do terenu, cize mal by vediet aky typ automatu je vhodny a aky nevhodny. :)
Zobraziť komentár 21.01.2022 - 13:43:24
00
hehe.
Som mal krasnu ukazku haldexu alebo nejakej podobnej blbosti a k tomu neznaleho sofera. Uz si nepamatam co to bolo, ci koncern, alebo X6 ale bola to nejaka SUV krava. Trochu snieziku, vychadzal do brany - bol tam strmsi kopcek, tak isiel pomalicky.
Predne kolesa prehrabli a kym zadne zapli, tak si to predne pekne na mieste vysmykali a uz iba stal a tocil kolesami.
Ani ho nenapadlo cuvnut 10 m - miesta mal dost - a rozbehnut sa. Len tam zufalo krutil kolesami a cakal. A potom cuvol a odisiel. :)

Bolo to strmsie, ale len par metrov - keby cuvol a rozbehol sa trosku, tak vyjde bez problemov aj s predokolkou.
Zobraziť komentár 21.01.2022 - 13:53:52
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Nosiče na auto)
keyboard_arrow_up