Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ziadne rozpravky...bohuzial cim drahsie auto, tym viac ide cena dole...kludne aj 70% za par rokov
novy ten bavorak stal tesne pod 2 melony...kolega ho kupil od znameho za 450tis...vtedy isli na bazare okolo 550tis

rozdiel v poistke je zanedbatelny v porovnani s tym, v akych sumach sa pohybujeme
hovorim o zakonnej, havarijnu neriesi

misuge: 730d ...priemerku ma vraj okolo 8
fabia je benzinak a ak zerie 7, tak to nie je ziadny rozdiel

nie je to standardny priklad, ale takych prikladov sa da najst kopec...kupis si radsej novu thaliu alebo 3 rocne mondeo? atd atd
Zobraziť komentár 12.04.2011 - 12:48:01
00
dobre: takze konkretne k tomu jednemu konkretnemu co si dal preco by som to nebral...nie je to "kombi", je to zadny nahon, navyse ma navigaciu inak vybava slabsia...nema niektore asistencne prvky ktore by som jednoznacne chcel...nechcelo by sa mi ani nahodou trepat po neho do nemecka a keby mi to niektor spravil tak jedine za prachy predpokladam...ciernu farbu by som na aute nikdy nechcel (ked si vybrat mozem)...vybavenie uveru by bolo (na 99% drahsie) ako ked to ide cez financne sluzby daneho predajcu (navyse ak mas u neho extra vyhody ale to porovnavat nechcem lebo je to mimo)...
...a teraz vseobecne preco nie ojazdene auto...a toto su subjektivne nazory ktore ako som pisal nie su len ekonomickeho charakteru...nechcel by som auto ktore ma najazdene 50 000 km, jednoducho v to nemam plnu dovoru, neverim ludom pri autach ak nepoznam toho kto to pred tym jazdil, chcem mat auto "poskladane" tak ako to mne vyhovuje (mohol som mat passata za 2 tyzdne, ale chybala tam 1 vec - pre mna nevyhnutna tak cakam 4 mesiace)...niektore veci vyslovene nikdy nechcem, niektore mat musim...na druhej strane maximalne doverujem v trh v ktorom je obrovska konkurencia (co pri autach plati) ze cena je urcena na absolutne najvyhodnejsej urovni tak aby porazila konkurenciu (cize tlacena smerom dole)...cize za svoje prachy maximum co je dostupne...a to je jedno ci pri jazdenych alebo novych...a kedze som vypisal pred tym preco nie jazdene tak mi ostava len to nove...
...staci preco nie???

Naposledy upravil jammin dňa 12.04.2011 - 12:59:27, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 12.04.2011 - 12:57:31
00
tak sa bavme aj o havarijnej, ktoru normalny clovek riesi, pokial nema fakt stary vrak...

tak ked chlapcovi berie 730d 8 litrov, co je dobry liter pod priemer triedy podla spritmonitor.de, tak babenke nech zere fabca 6 litrov... to mas za 3 roky pri 20.000km/rok rozdiel asi 1800e (54.000sk)... a ani sa nemusime bavit o zvysenej cene servisu za dizla, predpokladajme ze bawo sa proste nekazi (inac tiez blud)
to proste musi pripadny zaujemca zaratat do baliku zvaneho 'moje auto'.

skor sa normalny smrtelnik dostava do dilemy typu nova Fobia, alebo jazdena Ochcafka, a tam je to skutocne podla osobnych prefernecii a potrieb daneho sudruha
Zobraziť komentár 12.04.2011 - 12:58:11
00
730D ti v priemere urcite 8 nezozerie ... jedine ak by si jazdil 90% dialnicu predpisovo do 130km/h

Mas pravdu v tom ze cim drahsie auto tym viac strati na cene.. Ale najazd 45 000 za 4 roky?? To uz takej rozpravke by som asi ani ja neveril..

pravidelne servisovane a so servisnou knizkou
to tam bol tak max 1 alebo 2x podla poctu km alebo 4x podla rokov (ale to by slo len o obhliadku voridla) Takze taka servisna knizka je kazdemu tak na2 veci

Tieto auta maju za 4 roky bezny najazd 300000+ a potom sa predavaju za 1/3 ceny co znamena.. tesne pred velkym servisom..

Skus sa pozriet kolko stoji napr take tesneni do dveri na sedmu oproti fabii kedze tvrdis ze servis je rovnaky ,alebo na nejaky podvozkovy diel ktory budes na nasich cestach menit dost casto...
Zobraziť komentár 12.04.2011 - 12:58:51
00
mam vo svojom velmi blizkom okoli majitela 730d....bezna jazda...bezna myslim obcas rychlejsie obcas podla predpisov...vela dialnice ale aj masaker cez slovensko hore dole...za 95 tis km...priemerka podla kompjutra 9,1 l/100 km ...clovek 50+ cize nema potrebu chodit od semaforu k semaforu plny plyn...cize 8l/100km = ekojazda...pochybujem na 730d...ale mozno to mal nejaky strasny kludny panko co jazdil ako labuznik...
Zobraziť komentár 12.04.2011 - 13:04:16
00
jammin: ok ten bavorak bol len priklad, nepoznam tvoje poziadavky...kludne sa mozme pozriet na mercedes e-type v kombi verzii ...ale ok...tvoje dovody beriem :)

misuge: aj keby to boli dva litre...ak nejazdis vela, tak ti to moze byt jedno a ak jazdis vela, tak je rozdiel sa drbat kazdy den vo fabke a v 7mickovom bavoraku

tome: ja napriklad najazdim 10tis km rocne...kopec mojich znamych taktiez...nie kazdy da rocne 50tis km

okrem toho vsetci tu pisete, ako keby sa nove auta vobec nekazili a druha vec je, ze vobec nepozerate na ine parametre...len nove a nove !!!! ked ta sejme nejaky hnup v zakrute, tak urcite neskonci rovnako ten clovek vo fabke ako ten v bavoraku...a co take pohodlie? alebo priestor...ak mam urcity rozpocet, tak si kupim radsej nove a male alebo radsej vacsie jazdene?

zrazu davate vsetci ekonomicke dovody...
to vam nevadi, ze len co vyjdete z predajne, ste splachli kopec penazi do hajzla? :P
Zobraziť komentár 12.04.2011 - 13:07:31
00
este drobny otvarac oci pre tych, co si myslia ze vacsie = bezpecnejsie
http://www.youtube.com/watch?v=86M_fV-1yKY

prosim nevztahovat na debatu fabka vs. bmw7, tam bych si tiez radsej sadol do sedmicky :)
Zobraziť komentár 12.04.2011 - 13:13:05
00
tie porovnavacky vo 5th gear su tiez riadne halusky
nech porovnaju modus so sucasnym modelom V70 ...alebo potom to volvo so starym Cliom z tej doby....
minule som kukal porovnanie a vyslo im, ze Superb kombi je najlepsie kombi vsetkych cias...lebo ma vacsi kufor ako M-B E-type, lebo je tichsie ako M-B kombik z roku 1990 a ma lepsie zrychlenie ako Volvo 850R ...co je na tom objektivne, porovnavat nove auto s 20 rocnymi autami a na zaklade toho ho vyhlasit za najlepsie kombi vsetkych cias
Zobraziť komentár 12.04.2011 - 13:20:27
00
tome: ja napriklad najazdim 10tis km rocne...kopec mojich znamych taktiez...nie kazdy da rocne 50tis km

okrem toho vsetci tu pisete, ako keby sa nove auta vobec nekazili a druha vec je, ze vobec nepozerate na ine parametre...len nove a nove !!!! ked ta sejme nejaky hnup v zakrute, tak urcite neskonci rovnako ten clovek vo fabke ako ten v bavoraku...a co take pohodlie? alebo priestor...ak mam urcity rozpocet, tak si kupim radsej nove a male alebo radsej vacsie jazdene?

To je pekne ze najazdis 10 ja tiez nenajazdim viac :) ale myslis ze si kupi clovek co najazdi 10 rocne 7 bavor?

Nikde som nenapisal ze je bavor horsia varianta :) Jasne ze jazda v 7 sa neda porovnat v jazde vo fabke... ja som len reagoval na tvrdenia ohladom toho ze prevadzka 7 = prevadzke fabie cize sa koli tomuto oplati viac.. :)

Je jasne ze clovek ktory si kupi premiovku od ktorejkolvek znacky musi mysliet aj s velkou rezervou na pripadny servis. Viem o 7 a podobnych vozoch ktore stoja mesiace na parkovisku alebo na zahrade s tym ze majitel skrabe na servis :)

Takze mi z toho celeho pomeru : (cena/bezpecnost/kvalita) vychadza najlepsie stredna a vyssia stredna trieda 8)
Zobraziť komentár 12.04.2011 - 13:24:27
00
si nepochopil ze to porovnanie bolo presne o tomto? ze starsie-vacsie kontra novsie-mensie?
novy modus proti novej V70 posielat netreba, tam je to jasne predsa ;)
Zobraziť komentár 12.04.2011 - 13:35:31
00
este drobny otvarac oci pre tych, co si myslia ze vacsie = bezpecnejsie

tato veta znela skor v tom zmysle, ze vacsie sa nerovna bezpecnejsie...teda u sucasnych modelov :)
Zobraziť komentár 12.04.2011 - 13:39:39
00
nj, mohla :) ale nechcela...
aj ked, je to otazne... male auta su lepsie vo vyhybani sa buracke... napriklad kratsou brzdnou drahou... alebo zoberme si uz len klasicky losi test: necakana prekaza, mrnava fabka sa vyhne, zavravora, zapiskaju gumy, manik da dva krat kontru a pomaly to rozdycha... iny manik na korejskom SUV strhne volant a ked nejde na strechu hned, tak s velkou pravdepodobnostou pri naslednej kontre :)
iste, zase pripad od pripadu, ale stava sa...
Zobraziť komentár 12.04.2011 - 13:55:09
00
Astrička:
lh4.googleusercontent.com
lh5.googleusercontent.com
lh5.googleusercontent.com

1.7DTi (r.v.:2004) 215000km a slape ako hodinky ,ziadna porucha ,az na klasiku (tlmice ,tycky stab a pod )

neni to ziadna raketa ,ale nedal by som ju za nic :) Auto je od nova v rodine takze viem ako bolo jazdene :)
Zobraziť komentár 12.04.2011 - 14:00:42
00
a este jedna s novsim prirastkom vdaka ktoremu mozem astricku naplno vyuzivat :P
lh6.googleusercontent.com
Zobraziť komentár 12.04.2011 - 14:06:23
00
na obe auta by som hned nahodil folie :)
(minimalne qoli prevazaniu bikov)
Zobraziť komentár 12.04.2011 - 14:11:25
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Nosiče na auto)
keyboard_arrow_up