Lokalizácia
Formulár sa odosiela
CVT? to je ta kontinualna sranda? ma to nejake vyhody oproti tym klasickym starym automatom (4 rychlostnym a podobne)? :)
Zobraziť komentár 17.01.2016 - 00:50:15
00
Ja o žiadnej neviem Pre mňa je vôbec záhadou, kto vymyslel takú kombináciu - relatívne veľkoobjemový štvorvalec s bezstupňovou prevodovkou do SUV
Zobraziť komentár 17.01.2016 - 01:26:19
00
Bezstupnova sa dava aj do subaru levorg co je v podstate impreza prezlecena za kombik takze asi to az take nebude. Akurat ten nissan je zniceny francuzmi :)
Zobraziť komentár 17.01.2016 - 08:04:25
00
CVT som jazdil, nieco hrozne. Musis pridavat plyn aj dole kopcom. Ked nemas nohu na plyne tak to ma velmi velky brzdiaci efekt.
Zobraziť komentár 17.01.2016 - 08:52:31
00
S CVT dokáže motor zaberať v ideálnom spektre otáčok, čiže počas zrýchľovania máš vždy dostupný max. krútiaci moment, resp. výkon, a moderné CVT mávajú režim klasického automatu s prevodovými stupňami. Aj tak to všetko záleží od toho ako je systém vyladený v danom aute s konkrétnym motorom.
Zobraziť komentár 17.01.2016 - 10:11:07
02
No ako som písal, toto je ročník 2014, jeden z vôbec posledných kusov predchádzajúcej generácie X-trailu, pred tým sme mali rovnaký, a ja medzi nimi nevidím žiadny rozdiel. V podstate sa prevodovka chová tak, že pri akcelerácii ide zbytočne do otáčok, a teda neskoro radí, z čoho vyplýva nehospodárnosti jazdy. ((( Auto samo osebe je fajn, až na tento aspekt
Zobraziť komentár 17.01.2016 - 12:22:25
00
no niekde je chyba, lebo cvt sa montuje aj do subar a chalani s tym jazdia za 5-6 litrov nafty ci 6-7 benzinu
Zobraziť komentár 17.01.2016 - 12:40:34
01
To ze to pracovalo v otackach bola jedna vec. Ale co mne najviac vadilo, bol fakt, ze auto nemalo ziadnu zotrvacnost. Ked som dal nohu z plynu tak to hned zacalo brzdit. Ako ked podradis na trojku v 100km rychlosti.
Zobraziť komentár 17.01.2016 - 12:43:45
00
Takto sa chova aj fabiacka 1.2 htp ... pustis plyn a auto brzdi
Zobraziť komentár 17.01.2016 - 12:54:49
00
matka má Qashqai 2,0i CVT a myslím že tam má priemernú spotrebu medzi 9-10 l, chodí s tým väčšinou krátke trasy.. úroveň toho vytočenia motora závisí od toho ako človek stupí na plyn, čo je myslím dobre, lebo inak by ťažko to auto mohlo vedieť kedy chceš akcelerovať normálne a kedy potrebuješ vypáliť aby si mohol predbiehať.. čiže keď ide človek tak 50 km/h a dáš tomu plyn na podlahu, tak ten motor vytočí takmer na maximálne otáčky za veľmi príjemnej zvukovej kulisy a krásne a plynule to auto akceleruje, na 1,5 t až moc dobre... čo sa mi na tom páči že tempomat vie v kombinácii s tým automatom udržovať rýchlosť aj dolu kopcom, lebo si vie podradiť...ale inak je to nuda auto, také pre tú staršiu generáciu, kde sa im lepšie nastupuje a lepšie sedí, keď je to celé vyššie, pre ženy ideálne, bezpečné a v zime nemajú problém, aj keď nevedia jazdiť :D i keď v niektorých situáciach vie byť aj nebezpečné, keď máš 4x4 v režime auto a ideš napríklad po zasneženej križovatke kolmo doprava a dáš tomu na podlahu, tak automaticky predné kolesá strácajú trakciu a pripne zadnú nápravu, nadbytok výkonu ale spôsobí, že zadok začne predbiehať predok.... ale tak ženy jazdia s citom a im takéto nehrozí :D
Zobraziť komentár 17.01.2016 - 12:59:52
00
Ospevovany elektromobil je to iste :-) bud noha na pedale alebo to brzdi/rekuperuje
Zobraziť komentár 17.01.2016 - 13:06:45
01
arrow_leftHosť napísal:
pre ženy ideálne, bezpečné a v zime nemajú problém, aj keď nevedia jazdiť :D
... D

S tvrdením, že ženy nevedia jazdiť by som bola opatrnejšia :)
https://youtu.be/kR9MU8v1Wng
https://youtu.be/c_rUn-dX5og
Zobraziť komentár 17.01.2016 - 13:11:12
00
To si zle pochopila, nemyslel som vsetky ale vacsinou im to problem v zime robi, pisal som hlavne o mojej matke, viem ako jazdila po snehu ked mala prednohrab :D
Zobraziť komentár 17.01.2016 - 13:46:32
00
až teraz som si pozrel tie videá, a príde mi zvláštne že ten inštruktor jej tam rovno nestupí na spojku a brzdu... alebo to v hentých krajinách nemajú zdvojené? takže najskôr je to celé fake.. inak mal som inštruktora, ktorý si rád prevzal riadenie bez toho aby čosi povedal, čiže v pohode sme si šli mestom, nič som nerobil zle, inštruktor zbadal nejakého známeho, zabrdzil si a strhol mi volant ku krajnici, stiahol okienko, pozdravil ho a šli sme ďalej, tiež robil také pranky :D
Zobraziť komentár 17.01.2016 - 14:50:22
00
Tak si pozri video ešte raz a zistíš, že ona prišla vlastným autom. takže tak asi žiadne iné pedále ako v aute z autoškoly nie sú ;)
Zobraziť komentár 17.01.2016 - 15:15:56
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Nosiče na auto)
keyboard_arrow_up