Téma by sa mala venovať nie len high fidelity a ich komponentov ale domácim kinám 5.1, 7.1, 7.2 a iných zostáv.Teda všetkým audio zariadeniam.
Určite tu je veľa audiofilov, ktorým čo to už cez ruky prešlo a vedia objektívne porovnať jednotlivé komponenty prípadne poradiť ľudom, ktorý nemajú možnosť si audio osobne vypočuť alebo sa do toho nejak nemajú.
A to je aj v podstate dôvod, prečo som založil tému. zvažujem kúpu 7.2 kina a neviem sa rozhodnúť nad receiverom. Podmienka je aby podporoval bi-amp a čo najlepší pomer cena/výkon. Tým výkonom myslím čo možno najlešiu kvalitu zvuku za cenu do 550 eur. Internet a iné aple prkotiny nepotrebujem.
Do úvahy mi prišli tieto.:
http://www.shoppie.sk/onkyo-tx-nr515-black/d-123266-c-1521/
http://www.shoppie.sk/pioneer-vsx-922s/d-131752-c-1521/
http://www.shoppie.sk/yamaha-rx-a820-titan/d-128186-c-1521/
http://www.shoppie.sk/yamaha-rx-v675-black/d-139218-c-1521/
Najviac sa mi pozdáva yamaha rx-v 675. Aj keď neviem ako sú na tom kvalitou zvuku. ten pioneer je síce 922 je síce nabitý funkciami ale vraj kvalitou zvuku oproti yamahe zaostáva. Ešte tam je ten rx-a820. aky je rozdiel medzi týmto a rx-v triedou?
A nakoniec Onkyo. je za najlepšiu cenu. Príde mi ale trochu v pozadu za jamahami, aj keď onkyo je onkyo.
A aby som nezabudol, repro je Jamo S 628 HCS. (je to pre domáce kino, nie na počúvanie hudby) myslím si že na toto použitie je dostačujúce.
Za vaše rady a skúsenosti Vám budem veľmi vďačný.
posledný komentár: 11. 2. 2024 o 11:31
posledný komentár: 24. 3. 2023 o 3:04
AK chces domace kino, a zrovna neoplyvas neobmedzenym rozpoctom, tak to sprav ako som to uz poradil mnohym. Kup jeden normalny klasickyj starsi AV receiver 5.1 s HDMI plus poriadne regalove reproduktory (doporucujem Dynaudio Audience 42 ci 52). K tomu vies zapojit aj to Magio ako aj nejake standartne DVD. Po case ked sa ti to bude pozdavat, dokupis vacsie bedne a center a tie male das dozadu ako surroundy. Hento niekomu daruj..
Cez Scart to nefunguje. Nechápem prečo..
Hlavný dôvod, prečo som to chcel zapojiť bol práve výstup z TV...mám nahrávanie, HBO GO....púšťam si hudbu cez Spotify v TV. Prioritne na tento účel.
Ak raz budem bohatý, audio si nechám urobiť v Nisel Audio. Je to môj ujo.
vonmil áno, je tam audio composite.
slusny AV receiver mas cca za 100 - 120E a Dynaudia A40 boli teraz nedavno vydrazene na eBay za 260 eciek...
za 360 mas stereo ako vino... postupne dokupis cele kino.. takto som zacinal aj ja az som sa dopracoval k rade Dynaudio Contour 1.3 s modifikaciu Esotarmi T330.
A Adam.. Nisel aj s majitelom poznam doverne, len pokial viem venuje sa hlavne vyssim triedam...
za 360 mas stereo ako vino... postupne dokupis cele kino.. takto som zacinal aj ja az som sa dopracoval k rade Dynaudio Contour 1.3 s modifikaciu Esotarmi T330.
A Adam.. Nisel aj s majitelom poznam doverne, len pokial viem venuje sa hlavne vyssim triedam...
Pravda je, ze Dynaudia maju nizsiu citlivost a su narocnejsie na vykonny zosilnovac, ale zase maju tak analyticky presny prednes ze mozes tie zosilnovace podla nich vyberat. Osobne mam dobre a rokmi odskusanu kombinaciu Dynaudio a starsie receivre Harman Kardon ktore vykonom zrovna nesetria. Aj ked maju uvedene 60 - 80 W
na kanal tak prikon ide cez kilowat (merane pri plnom zatazeni vsetkych kanalov) Maju vlastny udaj HCC (high current capability) co znamena aky prud vedia v danom momente dodat zdroje do koncakov. U vyssich modelov to byva cca +/- 50A az 70A. A to je parameter ktory Dynaudia potrebuju...
Zato mnohe komercne japonske masinky s deklarovanym vykonom 120W (a viac) na kanal maju prikon 300-400W... a k cislu 120 W sa dostali pri merani jedneho kabnala s kratkym pulzom so skreslenim signalu 10 %...
Takze da sa aj za relativne lacny peniaz pocuvat kvalitna muzicka. Len to chce najst starsie a osvedcene masiny na ktorych sa nesetrilo. Nie tie digitlne klumperty s uzasnou vybavou ale mizernym zvukom co sa produkuju dnes...
Aj tak nakoniec vacsina ludi pocuva hudbu cez notebook alebo cez mobil,...
dávať na youtobe ukážku, čo ako hraje je dosť nepoužiteľné, keď to aj tak počúvaš na svojom aparáte
keď pripojím synťák - má dva vstupy 6,35 - čiže stereo, lepšie to hraje ako klávesové kombo.
sila dostatočná - dcéra s tým urobila pre partiu aj diskotéku v priestoroch 7x10m
ešte dodám, napriek tomu že to je near field, aj na ďiaľku stále použiteľné