tak bral som to tak ze na tom
bicykli chce jazdit aj mimo trip..
Ano tak je - povodne pred tym ako som sa obratil na forum som premyslal ze iba vymenim stary MTB ktory je teda riadny polsky shit a pomaly sa uz rozpada (Specialized rockhopper) za nejaky novsi nie MTB, ale trekovy bike. Potom som ale zbadal tie fitness Meridy a dost sa mi ten styl zapacil a zacal som sa uberat tym smerom, ze to by bolo fajn aj na bezne pouzivanie len tak tu vybehnut po meste, alebo do prace a tak. A Specialized prehodim na terennu verziu a dorazim ho uz niekde v terene za par rokov, No ale s fitness bicyklami, ani cestnymi, gravelmi atd nemam skusenost a tak som zacal premyslat, ze ci to je dobry napad potom v lete to nalozit batozinou a vyrazit na trip s tym, lebo od MTB viem co mozem cakat, ze ma budu bolet nohu a zadok, ale pri tomto netusim - bolest chrbta uz moze byt neprijemnejsia zalezitost,
Nakoniec som skoncil pri rozhodovani medzi fitness Giant FastRoad AR 1 (AR 2) / Merida speeder 900 (500) alebo trek Giant ThoughRoad SLR 1 (Roam 1). Crossway XT uz vypadol z hry, lebo velkost M uz nie je k dispozicii.
--------------
Co ma dost mrzi je fakt ze vidiet tie
bicykle niekde nazivo je takmer nemozne a vyskusat si ich, to uz ani nehovorim. Kamenne predajne to velmi nedrzia skladom, maju skor nizsie modely dostupne.
Tie XT komponenty uputali moju pozornost hlavne preto ze mam traumu z toho Specialized, ktory bol vyrobeny z papiera a hladkej muky, ale jasne suhlasim treba si to zvazit a porovnat rozdiely s nizsou triedou trebars.
PS: ta Kralova Hola nie je podmienka, tu mozem kludne absolvovat aj na RockHopperi, na nom viem ze to videm, ale uviedol som ju ako cca priklad ze co by bolo dobre keby sa da zrealizovat aj na novom
biku aspon co sa prevysenia tyka, odhliadnuc od terenu.
PS 2: gravel som si vyskusal a bol som celkom nadseny, ale cenovo sa hybu niekde uplne inde ked to chce clovek mat osadene najakymi slusnejsimi komponentami