Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Našiel som zaujímavý projekt, ide o domácu výrobu oceľového rámu kolobežky, je to dosť podrobne popísané.
https://forum.runnersworld.de/forum/threads/105055-Stahlrahmen-28-28-Projekt-2016
Zobraziť komentár 30.04.2019 - 18:13:33
00
Podrobne to je popísané, ale rečou mne neznámou 🙄
Zobraziť komentár 30.04.2019 - 18:35:18
00
Treba kliknúť myšou na ikonu prekladu.
A tu je jeho predošlý projekt https://forum.runnersworld.de/forum/threads/96267-Stahlrahmen-28-28
Zobraziť komentár 30.04.2019 - 18:41:38
00
BezkaKolo z toho krátkeho predstavca usudzujem, že budeš na kolobežke viac vzpriamený, tým že sa poloha dlaní posunie dozadu a tým bude menej záťaže na rukách, ale zasa viac na nohách.
Zobraziť komentár 30.04.2019 - 19:15:02
01
No áno ruky mi strašne tŕpnu tak chcem trocha uľaviť rukám a krčnej chrbtici. Predstavec som kúpil 90mm ale to len tak lebo som si myslel, že to asi bude dobré. Zatiaľ som len skusmo nahodil ..... 😉😎
Zobraziť komentár 30.04.2019 - 20:59:18
00
arrow_leftPerun napísal:
Príloha:
IMG_20190430_152029.jpg

Tuning..... :wasntme:

Ja momentalne cakam na moje riaditka, tiez budu zahnute ku mne, ale nie tak drasticky. Nieco na sposob Ergotec Aerowing 2, ale tie menej zatocene. A uz vobec nie su vyvysene dohora. Sirka 640 mm. Kedysi to mal tu jeden chalan v Ba na Kickbiku a odvtedy mi to nelezie z hlavy. Laska na prve zvezenie.
Tie tvoje su od Kostky? Kostka vyvinula spolu s tym chalanom bez ruky podobne a udajne to maju standartne davat tusim na model Tour.
Zobraziť komentár 30.04.2019 - 23:06:31
00
arrow_leftPerun napísal:
No áno ruky mi strašne tŕpnu tak chcem trocha uľaviť rukám a krčnej chrbtici. Predstavec som kúpil 90mm ale to len tak lebo som si myslel, že to asi bude dobré. Zatiaľ som len skusmo nahodil ..... 😉😎

Pomerne davno, vlastne velmi davno, este v mojich zaciatkoch som cital na nete clanok od holandana, alebo holandanky, ktory pojednaval prave o spravnom drzani riadidiel. Velmi skratene - drzat odporucali velmi, velmi zlahka, vlastne ziadne drasticke opieranie sa dlanou. Mali na to taky cvik, ze pocas jazdy vystierali od prostrednika az po malicek, cim vlastne drzis riadidla iba palcom a ukazovakom a opreni si iba castou dlane. Pomaha aj menit polohu drzania za rohy. No a neklikovat. Hlavne nebyt celou vahou oprety do riadidiel. Takto nejako som si to osvojil a asi to funguje. Mozno to uz dnes neplati, neviem.
Zobraziť komentár 30.04.2019 - 23:18:18
01
arrow_leftfootbike napísal:
Tie tvoje su od Kostky? Kostka vyvinula spolu s tym chalanom bez ruky podobne a udajne to maju standartne davat tusim na model Tour.

Riadidlá sú z Kickbike Cruise Max. Inšpiráciou mi bolo http://www.kolobezkovyportal.cz/cs/clanky/skola-kolobehu-jak-na-riditka-271

Uvidíme ako to bude fungovať ale asi to bude lepšie ako teraz. Nedokážem urobiť kilometer aby som nestál a "nevytriasal" ruky. Lebo karpálny tunel + úraz krčnej chrbtice + manuálna práca je veľmi bolestivá kombinácia pre moje ruky.
A kolobežky sa kvôli tomu nemienim vzdať :shake:
Ináč po každej jazde 15+ km mi minimálne 2 noci netŕpnu ruky! A potom znova bezsenné noci a vytriasanie rúk :(
Zobraziť komentár 01.05.2019 - 00:58:40
00
Kokpit prehodený! Asi nemusím vravieť že zmena polohy a uchopu je drastická. Teším sa na skúšobnú jazdu ??????

Mimochodom riadidlá pôsobia veľmi subtilne ale hrúbka steny 4mm je presne raz toľko čo na pôvodných!!! Nedokázal som do koncov narvať zaslepky!

Ináč aj ja som chcel Aerowing2 od ergotec-ku ale potom som napísal na Kickbike CZ či náhodou nepredávajú riadidlá na Cruise Max keďže mi boli vzorom a veľmi ochotne a rýchlo mi boli poslané. Cena riadidiel bola 400 KČ ????
Zobraziť komentár 01.05.2019 - 01:42:07
00
Urcite neexistuje univerzalny tvar riaditok. Je to ako v horskej cyklistike. XC biky to maju riesene inac ako napr enduro alebo biky pre DH. Skratka kazdy tip biku si ich vyzaduje ine. A toto plati aj u kolobeziek. Ak je kolobezka postavena na race tak riaditka budu rovne a nizko ak to bude kolobezka rekre alebo expedicna tam najdu uplatnenie lastovicky. A k tomu je to este aj individualne. Bezkakolo verim, ze ti to problem s trpnutim ruk aspon ciastocne vyriesi. Treba skusat a hladat pre teba idealnu polohu tak aby si ruky a krcnu chrbticu zatazoval co najmenej.
Zobraziť komentár 01.05.2019 - 01:58:43
00
Teraz stojím úplne vystretý, tak logicky predpokladám že aj tlak na ruky by mal byť menší. Závodník ja asi nikdy nebudem, ale do pohody to jo to má baví ?. Ale ak by predsa raz sa ozval pretekár vo mne tak riadidlá sa dajú vymeniť vždy. Poprípade aj nová kolobežka so závodnickou krvou by sa dala poriešiť ???
Niekedy by sme sa mohli stretnúť. Pozerám na tie brzdy a mám pocit že platničky zasahujú tak asi len 2/3 funkčnej plochy kotúča. Budem potrebovať radu odborníka ??
Zobraziť komentár 01.05.2019 - 02:10:54
00
arrow_lefttirov napísal:
Našiel som zaujímavý projekt, ide o domácu výrobu oceľového rámu kolobežky, je to dosť podrobne popísané.
Tak toto je skor pre niekoho kto chce mat svoj vlastny homemade ram. Osobne by som do vlastného oceloveho nesiel, kedze na trhu je dostatok overených ramov. V neprospech ocele bude vzdy vaha a ta limituje konstrukciu s ohladom na tuhost ramu. Dural to riesi ciastocne, ale buducnost je v karbone. Staci sa obzriet za vývojom bicyklových ramov. Od ocele cez HiTen rurky k duralu neskor s performingovou upravou, objavili sa aj titanove ramy a momentalne sa vyvoj zastavil na karbone kde sa neustale hladaju nove formy spracovania karbonu.
Zobraziť komentár 01.05.2019 - 02:15:15
00
To máš pravdu kompozitné materiály to je budúcnosť asi všade.
Zobraziť komentár 01.05.2019 - 02:18:21
00
To mas pravdu. Na riaditka som namontoval plastovy drziak na computer a naposledy ked som sa vracal z Kosiarneho briezka po takej rozbitej ceste tak sa ten drziak ulomil a Wahoo sa porucal k zemi. Utrpel iba kozmeticku vadu ale nas....y som bol aj tak. Musim oslovit ddema ci sa mu nepovaluje kusok rovnej karbonovej dosticky aby som si vyrobil novy pretoze to neviem nikde zohnat a za original zase nemienim platit taku palku ako keby to bolo zo zlata.
Zobraziť komentár 01.05.2019 - 02:39:24
00
Ale ty máš cestnú žiletku! To predsa nemôžeš po rozbitej ceste ničiť 😂😂😂
Zobraziť komentár 01.05.2019 - 02:43:16
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu ()
    keyboard_arrow_up