Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Podla mna na kolobezke nema odpruzena vidla co robit (sorry fokel, nedalo mi... :)). Ved naslap ma byt aj tak co najnizsie, a ked nie je vidla naozaj spickova, pri slapani ta pohupuje a tym pohlcuje energiu ktora by ta mala posuvat dopredu. Ak kolobezku do terenu, tak radsje hrubsie plaste ktore vychytaju nieco z mensich nerovnosti. Preto vzdy lepsia obycko pevna ako shitna kvazi odpruzenka... Podobne ma to irituje aj na detskych bicykloch... Urobia bicykel pre vacsie deti ktore maju cca 25 - 30kg vahy a vidlica je tak tuha ze ju neprepruzim ani ja... zbytocna zataz ...
Zobraziť komentár 10.06.2016 - 07:55:15
00
arrow_leftddemo napísal:
Podla mna na kolobezke nema odpruzena vidla co robit (sorry fokel, nedalo mi... :)). Ved naslap ma byt aj tak co najnizsie, a ked nie je vidla naozaj spickova, pri slapani ta pohupuje a tym pohlcuje energiu ktora by ta mala posuvat dopredu.

Ty ddemo, ty neryp do mojho kamosa. ;-)
V podstate s Tebou suhlasim. Pre nas, co sa pri pohybe odrazame je vyhodnejsie mat naslap nizsie a tym padom nam je odpruzena vidla na prd. Argument ze sa da zamknut neberiem, lebo naco ju potom mam mat.
Jediny zmysel vidim pre downhillistov, ktorych je vsak velmi malo a skutocnych musherov, ktorych tahaju psiska a tym padom sa tak velmi neodrazaju a povlacia ich mimo ciest.
Pre vacsinu off-roadistov fakt stacia normalne kolobezky na odpovedajucom obuti. Ale nech si kazdy da, co mu vyhovuje a jemu sa paci.
Zobraziť komentár 10.06.2016 - 10:18:01
00
Tak to vyzera, ze sa nam rysuje dalsi partak na vikendove pojazdnia. Na detskom ihrisku (kde inde...) som stretol tatina s Kostkou Street fold, ktory by sa rad pripojil na vyjazdy nasho typu. Takze dufam, ze ked sa spamata z radostnej udalosti, ktora ho v blizkej dobe caka, mame konecne v partii aj male kolesa ;-)
Zobraziť komentár 15.06.2016 - 01:01:20
00
arrow_leftfokel napísal:
Tak to vyzera, ze sa nam rysuje dalsi partak na vikendove pojazdnia. Na detskom ihrisku (kde inde...) som stretol tatina s Kostkou Street fold, ktory by sa rad pripojil na vyjazdy nasho typu. Takze dufam, ze ked sa spamata z radostnej udalosti, ktora ho v blizkej dobe caka, mame konecne v partii aj male kolesa ;-)

Za mna mozem povedat, ze kazdy je vitany. LENZE...
Ak tou radostnou udalostou myslis narodenie dalsieho potomka, tak nezacne jazdit skor ako o dva-tri roky. Dovtedy bude lietat s kocikom po Strkaci a na kolobezke tak maximalne pre Sunar. :!:
Zobraziť komentár 15.06.2016 - 05:39:55
00
Ja by som to az tak pesimisticky nevidel... jedno decko uz ma, tak snad vie do coho ide ;-) A koniec-koncov, co su v plynuti Vsehomira 2-3 roky...

Aby moj post mal aj informacnu hodnotu - tusim uz vyse dva tyzdne jazdim s pevnou vidlou. Najprv s mojou 26-tkou kolesom, poslednych 10 dni vdaka ddemo s 28ckou kolesom vpredu. A teda, treba povedat, ze to stoji za to.

Sam za seba (je to moj osobny problem, ktory nikomu nevnucujem) mam pocit, ze hranica zabavy pre jazdenie po meste konci pri 50 mm svetlej vysky. V intervale 40-50 mm sa to da prezit, ale uz to pre mna prestava byt zabava. Pod 40 mm si to radsej ani nepredstavujem. Ak sa chcem rychlo a zabavne prepravit z bodu A do B ( kedze kolobezka a radost, tak idem cez C a D ), naozaj ma otravuje skrtanie tam kde nemusim ( napriklad asi 1/2 bezbarierovych najazdov v Ruzinove), zastavovanie pred obrubnikmi a podobne. Jasne ze nemusim zastavit a mozem si nahodit kolobezku hore nohou, bohuzial moj chrbat celkom intenzivne po tomto protestuje.

Vacsie je lepsie ! Toto plati nielen pri autach, motoroch a zenach, ale aj prednych kolesach. (opat, je to moj nazor, verim ze niekoho uspokoji aj Octavia III 1.0 TSI). Na 26tke s mojim 1,5 palcovym Onza plastom som sa celkom intenzivne blizil k tym 40mm a po meste som trpel. Na hradzi samozrejme super, ale pre mna to na denno-denne cestovanie nie je. Zmena predneho kolesa na 28 palcov priniesla spat svetlu vysku, subjektivne vacsi klud do rozdrncanej prednej vidlice a vyssiu priemerku. To vsetko s trekkingovym plastom 42-622. Ten klud je jasny, vacsi objem viac odpruzi, ale ta rychlost... Po vymene za 1,3 palcoveho Kojaka dopredu aj dozadu nie je co riesit. Stal sa z toho tichy** zabijak cyklistov.

S Kojakmi som zatial dal asi 65km, vratane klasickej trasy Kopcany-Kitsee-Berg. Svetla vyska je s nimi rozumne vysoko-nizka, ale pravdepobne to nebude pre mna ta spravna kombinacia. Postupne narastajuce bolesti chrbatu, ktore mozu byt zapricinene prave tym krasnym tvrdym plastom vzadu ma asi prinutia dat naspat moju Onzu (1,75) alebo najst nieco hladke, ale tucnejsie. Mozno Marathon Racer ako stredna volba. Tej Onze dam este sancu, najprv prehodim zadok a v predu este necham Kojaka, ale mam pocit, ze prave ona ma brzdi na hladkom asfalte.

Vo vysledku mozno prekvapujuci zaver - najlepsia Vendeta s pevnou vidlou asi bude Sportka. (Monzu neratam, to uz je ina liga)

** zasrata zadna brzda po kure vazelinou vydrzala cca 2 tyzdne a uz zase mlati jak besna, takze jej dni su pomaly spocitane. Skusim prehodit prednu so zadnou, ale vela ocakavani tomu nedavam. Reklamacii tiez nie. Shimano 416 čo teraz mam v predu na pevnej vidlici je fajn, ale je tazka a trci strasne do priestoru, takze dozadu sa nehodi vobec. Ak ma niekto typ na dobru / lahku / zaplatitelnu hydrauliku sem s nim ( ponuky na predaj kludne tiez )
Zobraziť komentár 16.06.2016 - 15:36:02
00
vidis fokel, ty doladujes detaily a ja riesim vystuze...:)

Prílohy:

Fotografia0618.jpg
Fotografia0618.jpg 134.12 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 16.06.2016 - 16:39:45
00
arrow_leftddemo napísal:
vidis fokel, ty doladujes detaily a ja riesim vystuze...:)

To stavias uz tretiu, alebo opravujes tie, co si uz postavil? Pri zbeznom pohlade som si povedal, ze si sa dal na zeriavy, ale to asi ne-e.
Zobraziť komentár 17.06.2016 - 19:41:28
00
Juraj, to je tretia.ale toto su vnutorne vystuhy ktore nebude vidiet...
a budem musiet opravit aj tu prvu..lebo opat som sa zasekol na tej ostrej hrane (fokel ma foto v mobile) a opat preletel cez riadika... v pondelok rezem, do piatka hadam bude opravena
Zobraziť komentár 18.06.2016 - 18:21:48
01
Heh, ddemo je obdivuhodny clovek, nielen ze vyraba uzasne kolobezky, ale z nich aj velmi sikovne pada :-) ja by som si uz organizoval odvoz na Kramare, on pricvakol naspat silt na helme, dal sa odfotit na tej hrane a pokracovali sme :-D

Co sa tyka predvadzacky Morxesu - kolobezky super, nalada tiez, miesto menej... Takze verim se nabuduce uz "u nas" a bude to super.

Minule som pisal svoje zistenie, ze najlepsia Vendeta je Sportka. Po vcerajsku viem, ze je to inac. Najlepsia Sportka je Monza ;-) nie je univerzalna, to logicky 7 kilova kolobezka kusok nad zemou nikdy nebude, ale je krasna, ladna, ide ako blesk. Ak niekto chce rychlu cestnu kolobezku, nemal by okrem Racemaxa a GT vynechat z vyberu ani Monzu...

A este fakty - 20,8km z domu po most Chucka Norrisa. Cesta tam 1:08, naspat 1:09, priemerka tusim 17,7 km/h. Mohla byt aj vacsia, keby som si "neskracoval" cestu cez centrum ;-)

P.S. Ten usek Riviera-Devin je fakt nahovno :-(
Zobraziť komentár 19.06.2016 - 12:00:32
00
@fokel, ked uz si spomenul ten moj pad a nedal fotku... tu je z toho miesta svedectvo. Hrana kolobezky, (ktoru mimochodom tento tyzden idem prerobit do mierneho stupania dohora) sa pekne zasekla za navareny plech, ktory si pekne trcal do protismeru nad mostom. Na bajku sa ti nic take nemoze stat, ze z rychlosti zrazu stojis uplne na fleku. Uz je to druhy krat co som preletel, takze je najvyssi cas sa zaoberat pricinou a tu odstranit...

Prílohy:

IMG_6155.JPG
IMG_6155.JPG 727.33 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 19.06.2016 - 18:06:41
00
arrow_leftfokel napísal:
Najlepsia Sportka je Monza ;-) nie je univerzalna, to logicky 7 kilova kolobezka kusok nad zemou nikdy nebude, ale je krasna, ladna, ide ako blesk. Ak niekto chce rychlu cestnu kolobezku, nemal by okrem Racemaxa a GT vynechat z vyberu ani Monzu...

Zabudni na to, ze budem kvoli kolobezke chudnut! Jej maximalna nosnost je pod mojou vahou, nie vela, ale predsa. :x :wasntme:
O useku Riviera-Devin som Ti vravel, ale to sa chlapec musi presvedcit na vlastnej kozi. Nikomu uz nic nebudem radit, nech si kazdy jazdi kde chce, ako chce a s kym chce. :x
A nikde nepises ako sa jazdi na tom krpatom Morxesovi.
Zobraziť komentár 19.06.2016 - 22:07:41
00
arrow_leftddemo napísal:
Uz je to druhy krat co som preletel, takze je najvyssi cas sa zaoberat pricinou a tu odstranit...

Tak Ti ma napada, ze by si si okrem vylepsenia kolobezky mal vyrobit aj nejaky kryt na chrbticu.
Zobraziť komentár 19.06.2016 - 22:18:29
00
arrow_leftddemo napísal:
@fokel, ked uz si spomenul ten moj pad a nedal fotku... tu je z toho miesta svedectvo. Hrana kolobezky, (ktoru mimochodom tento tyzden idem prerobit do mierneho stupania dohora) sa pekne zasekla za navareny plech, ktory si pekne trcal do protismeru nad mostom. Na bajku sa ti nic take nemoze stat, ze z rychlosti zrazu stojis uplne na fleku. Uz je to druhy krat co som preletel, takze je najvyssi cas sa zaoberat pricinou a tu odstranit...

Chlape, sledujem to tu a poviem, že kašlem na taketo nizko položene kolobky. Radšej sa nadrem ako osol, ale bezpečne bez urazov. ;)
Zobraziť komentár 20.06.2016 - 15:07:44
00
duves... to len ta moja je taka "specialna", resp zle navrhnuta s tou ostrou hranou vpredu. Uz sa to chystam prerobit, takze bude to v poho... aj nizka seriovka so sikmym nabehom sa mozno poskriabe o prekazku, ale nezasekne. Takze take moje male specifikum ako "prototypova" dan...
Zobraziť komentár 20.06.2016 - 16:50:04
00
arrow_leftfootbike napísal:
O useku Riviera-Devin som Ti vravel, ale to sa chlapec musi presvedcit na vlastnej kozi. Nikomu uz nic nebudem radit, nech si kazdy jazdi kde chce, ako chce a s kym chce. :x
A nikde nepises ako sa jazdi na tom krpatom Morxesovi.

Mna by to nesralo vobec, keby som si nepredstavoval, kusok povedla by mohol ist krasny a bezpecny chodnik cez Sihot :-/
Narovinu priznavam, ze som vlastne vyskusal len tu Monzu. Koniec-koncov Adventure R, aj diskovu Vendetu a Sportku mam doma ;-)
Na Strade som bol chvilu. Isiel som na nej popri panovi tovarnikovi ku autu ( takze rychlost chodca) a potom naspat ku stanku s tromi novymi zazracnymi blatnikmi pod ramenom. Takze nic poriadne, zatial ale prijemne prekvapeny ovladelnostou (tie tri blatnky este v bublinkach pod ramenom, po beznej ulici a potom dolu briezkom ku mostu a pohodicka. Na druhej strane, ale to si este overim, pocit ze male kolesa nebezia az tak hladko a chyba mi ta zotrvacnost velkeho predneho.
Zobraziť komentár 20.06.2016 - 23:04:33
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu ()
    keyboard_arrow_up