vsetci ludia okolo mna piju kofolu.. vsetci zahranicni co kofolu pili prvy krat az po 20ke ju nedokazu ani citit.. Tak co Vy? pauzicka pri kole or kofolke?
pocas mojho pobytu v statoch sme ako najucinnejsi pripravok na cistenie grilu pouzivali "pink lemonade" => tiez post-mixovy napoj ucinnejsi ako kola amikom celkom chutil neamici to po ucinkoch prezentovanych na grile odmietali pit
Vsetky uvedene myty prednedavnom overovali mythbustery na Discovery chanel. Zaujimave, ze zopar z nich vazne potvrdili (napr. to s krvou po nehode alebo s cistenim chromovanych casti naraznikov). Viacere vsak zostali ako vyvratene. Mna hlavne zarazil ten udaj o pH. Neviem ci tym mysleli colu alebo kyslinu fosforecnu. Urcite ani jedno z nich nema take pH. A velmi zaujimavy je aj ten poznatok o rozpustani kosti. V zaludku mame tusim 3 % HCl (kazdy inak), no urcite je koncentrovanejsia ako H3PO4 v cole. Stale verite tym kecom?
A velmi zaujimavy je aj ten poznatok o rozpustani kosti. V zaludku mame tusim 3 % HCl (kazdy inak), no urcite je koncentrovanejsia ako H3PO4 v cole. Stale verite tym kecom?
To je asi trochu iná situácia. Žalúdok má podľa mňa vnútorný povrch prispôsobený tak, aby ho jeho vlastná kyselina a iné tráviace šťavy nezničili. Keby to tak nebolo, žalúdok by po chvíli strávil sám seba. Tým pádom HCl ostáva v žalúdku a neprichádza do styku s inými časťami tela (napr. kosti). Ale keď sa do žalúdka dostane cudzí predmet rovnakého zloženia ako sám žalúdok, tak ho to rozloží.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pocas mojho pobytu v statoch sme ako najucinnejsi pripravok na cistenie grilu pouzivali "pink lemonade" => tiez post-mixovy napoj ucinnejsi ako kola
To je asi trochu iná situácia. Žalúdok má podľa mňa vnútorný povrch prispôsobený tak, aby ho jeho vlastná kyselina a iné tráviace šťavy nezničili. Keby to tak nebolo, žalúdok by po chvíli strávil sám seba.