Lokalizácia
Formulár sa odosiela
A preco by to tam nemohli dat? Inde to ide. Stacilo by tam uviest, ze zisk z ich predaja je oslobodeny od dane, pripadne aplikovat zjednodusene zdanenie par percentami... Keby si mal napr. zisk 100k €, tazko by sa ti skryval :D
Zobraziť komentár 27.12.2017 - 14:13:34
00
neviem prečo by mali niečo kontrolovať ... kým sa hráš s kryptomenami tak nemáš ofiko zisk ... ale ako náhle to zmeníš na menu platíš daň ... nič netreba meniť ... to že niektorí obchodníci ti za "nič" predajú tovar je už ich problém
Zobraziť komentár 27.12.2017 - 16:13:52
00
init ale toto by muselo prejst citanim v parlamente a odsuhlasenim,nedaju sa len tam menit zakony zo dna na den,riesia sa dolezitejsie veci ako danenie nejakych kryptomien.V nabjlizsej dobe nic take ani nebude

lapaloma neplatis ziadnu dan,jedine transakcne poplatky banke
Zobraziť komentár 27.12.2017 - 16:17:51
00
arrow_leftlapaloma napísal:
neviem prečo by mali niečo kontrolovať ... kým sa hráš s kryptomenami tak nemáš ofiko zisk ... ale ako náhle to zmeníš na menu platíš daň ... nič netreba meniť ... to že niektorí obchodníci ti za "nič" predajú tovar je už ich problém

Min. treba do prislusnych paragrafov dodefinovat kam vlastne kryptomeny patria, aby ludia vedeli ako maju zdanit prijem z ich predaja. Ak mas zisk z predaja 100k €, je rozdielal mat zaplatit 19% zo zakladu dane do 32k € + 25% zo zakladu dane zo zvysnych 68k € + 14% odvody za zdravotne poistenie, a 19% zo zakladu dane pri ciastke nad 500€ + 14% odvody za zdravotne poistenie. Nehovoriac o tom, ze prijmy z predaja cennych papierov pri ich drzbe dlhsej ako rok su oslobodene od dane (Netusim ako je to v tomto pripade s odvodmi na zdravotne poistenie).
Zobraziť komentár 27.12.2017 - 17:39:23
00
arrow_leftcanopus napísal:
init ale toto by muselo prejst citanim v parlamente a odsuhlasenim,nedaju sa len tam menit zakony zo dna na den,riesia sa dolezitejsie veci ako danenie nejakych kryptomien.V nabjlizsej dobe nic take ani nebude

Este raz si prosim ta precitaj datum odkedy existuju kryptomeny a daj mi vediet, ci to nie je dostatocna dlha doba na zavedenie zmien do zakona.
Mimochodom, nejde mi o ich danenie, ale o danenie prijmu z ich predaja a pri zlozeni nasho parlamentu, bud si isty, ze do zakonov boli pridane aj ovela menej podstatne veci ako kryptomeny.
Zobraziť komentár 27.12.2017 - 17:45:43
00
kryptomeny su uplne ale uplne nepodstatne: EU vydala prehlasenie,ze kryptomeny nie su ceninou,takze asi tak, a neviem co tu spamujes: daju sa topicy aj zlucovat kriste pane,co si 1x na internete ci co
a nechapem,ktory paragraf bude na kryptomeny,lebo ziadny sa na ne nevztahuje,nebud smiesny a naivny :tmi:
tieto hovadiny nebude nikto danit,lebo nemaju na to dosah ziadny,to ti cestne slubujem :rofl:
Zobraziť komentár 27.12.2017 - 17:55:07
00
canopus ...ze kto je naivny. No ved pockaj, raz ti ta bublinka v ktorej sa nachadzas, praskne. :D
Ano, som prvy raz na internete. Na ziadnom inom fore nie som zaregistrovany.
Zobraziť komentár 27.12.2017 - 18:11:04
00
Taká teoretická otázka: Na blšáku kúpim staré husle za 50€. Po roku zistím, že sú to Stradivárky. Predám za milión euri. Musím zaplatiť daň z príjmu?
Zobraziť komentár 27.12.2017 - 19:21:58
00
Ano nakolko si prisiel k zisku. Ale aj nie, ze by si predal pod rukou a nikto ta nebonzol :D
Zobraziť komentár 27.12.2017 - 19:22:46
00
Vynechajme úvahy o tom, že nikto na to nepríde, tak to netreba priznávať. A rozšírme otázku: Ktorá vec, ktorú som niekde kúpil a potom predal za vyššiu cenu, nepodlieha zdaneniu?

Jednu odpoveď mám – napr. byt, ktorý vlastním a užívam vyše 5 rokov. Čo ešte?
Zobraziť komentár 27.12.2017 - 19:28:04
00
Platis dane z nehnutelnosti a dalsie poplatky. A tie sa pokial viem neznizuju :)
Zobraziť komentár 27.12.2017 - 19:34:15
00
Ale už nie zo zisku. To už nechajme tak, bavíme sa o dani zo zisku, resp. z príjmu.

Ale čo ďalšie by bolo oslobodené?
Zobraziť komentár 27.12.2017 - 19:35:51
00
Pozri ak ta neosklbe stat tak zdravotna poistovna urcite :D
Zobraziť komentár 27.12.2017 - 19:40:15
00
Stat by najradsej zdanil kazdy prd. No ale plat dane ochotne, ked vidis ako sa naraba s prostriedkami v statnom rozpocte :D.
Zobraziť komentár 27.12.2017 - 19:45:23
00
a ked nic nekupujem len proste mam (vytazil som napr) ? ked to predam tak aky zisk? bo predam to za hodnotu aku to ma, cize pridem o x v btc a ziskam x v usd napr, x-x =0 ci?

cele je to na hlavu, aby som platitl zdravotne poistenie z kryptomeny? wtf?
Zobraziť komentár 27.12.2017 - 20:26:01
00
keyboard_arrow_up