Lokalizácia
Formulár sa odosiela
V NAY maju teraz daku akciu na splatky bez navysenia ale tovar musi byt nad 500 ojro. Tato akcia mi dala chrobaka do hlavy, ze ak by mi teda dali splacat fotak tak by som asi zobral NikonD5000 co by mi hadam malo ako zaciatocnikovi stacit :)
Skoda len ze ho maju len s jednym objektivom a nemaju set s 2 pripadne to nemaju na stranke.

Ak mi nedaju tak budem musiet kupit kompakt a bude to:
http://www.pixmania.sk/sk/sk/7984250/art/panasonic/lumix-dmc-fx700-eierny.html#pix-review

Tu na Pixmanii ma potesila cena ale uz ked som ho dal objednat mi vyskocila akasi 40 ojrova dodatocna zmluva na dake reklamacie, vratenie penazi ci co + postovne co vychadza na cca 370 a to je uz celkom dost :) Tak snad sa podaria tie splatky :D

je to poriadna kravina :tmi: 370 by som za to urcite nedal :shake:
Zobraziť komentár 10.01.2011 - 18:04:28
00
tak by som asi zobral NikonD5000 co by mi hadam malo ako zaciatocnikovi stacit :)
Ak mi nedaju tak budem musiet kupit kompakt

Nuz hlavne si ujasni preco a co vlastne chces, pretoze medzi tymi dvomi fotoaparatmi je obrovsky rozdiel. A co sa tyka objektivu 18-55 k Nikonu, na zaciatok s nim bohate vystacis. Ak chces kompakt od Panasonicu Tak si pozri tento Lumix DMC-TZ8
Zobraziť komentár 11.01.2011 - 07:28:20
00
aj toto je v poho kompaktik
http://www.pixmania.sk/sk/sk/4810028/art/nikon/coolpix-s8000-uhlikovo-ei.html#pix-review
Zobraziť komentár 11.01.2011 - 09:15:58
00
Nuz hlavne si ujasni preco a co vlastne chces, pretoze medzi tymi dvomi fotoaparatmi je obrovsky rozdiel. A co sa tyka objektivu 18-55 k Nikonu, na zaciatok s nim bohate vystacis. Ak chces kompakt od Panasonicu Tak si pozri tento Lumix DMC-TZ8

Ano mne je to jasne ze je to obrovsky rozdiel.

Povodny zamer bol ku komapktu kupit zrkadlovku. Ale kedze sa mi kompakt pokazil tak som chcel za neho nahradu kvoli tomu ze kompakt je malicky kdezto zrkadlovka je ovela vacsia a na niektore veci sa proste ju neodvazm brat ako napr na bajk. Kdezto kompakt hodim do dresu, kapsicky a je to.

Preto som chcel aj kompakt a aj zrkadlovku.
Tolko prachov ale nemam na zrkadlvku tak som si povedal ze tak kupim kompakt a mozem setrit na zrkadlovku a v tom sa objavila akcia na splatky takze to sa mi prehnulo hlavou ze by som sa teoreticky aj na ten kompakt vysral ked je takato prilezitost na zrkadlo.
Zobraziť komentár 11.01.2011 - 11:03:35
00
aalebo kup kompakt s parametrami zakladneho zrkadla.... tiez nad tym uvazujem dlhsie
http://www.pixmania.sk/sk/sk/3622177/art/canon/powershot-g11.html
Zobraziť komentár 11.01.2011 - 11:18:25
00
parametre byť môžu ale rozdiel je to stále veľký...
Zobraziť komentár 11.01.2011 - 11:28:16
00
aalebo kup kompakt s parametrami zakladneho zrkadla.... tiez nad tym uvazujem dlhsie
http://www.pixmania.sk/sk/sk/3622177/art/canon/powershot-g11.html

No, za 550-600e sa uz da zohnat entry level skutocna zrkadlovka s doma objektivmi .. Pentax K-X , to by som skor bral, napokon nad nou uvazujem ja :?:
Zobraziť komentár 11.01.2011 - 12:23:55
00
no jo ale vlect zrkadla plny batoh na vyjazdoch alebo vysokohorskych turach? :tmi:
takto za 2/3 zrkadla nas vykonny kompakt s vyslednymi fotkami ako zo zrkadla... :nod:
;) akurat tam nemas manualne ostrenie, ktore pouzijes veeelmi zriedkavo...ostatne manualne funcie ma...
uz niekolko rokov vlacim velky fotak a je to dost otravne...
Zobraziť komentár 11.01.2011 - 12:40:06
00
Tak, to hej, fotak 650g , objektiv 350g, tele objektiv 500g :D .. ten setovy,teda. No ale ja myslim, ze tam bude stale obrovsky rozdiel , ci ?
Zobraziť komentár 11.01.2011 - 13:00:49
00
skor velmi maly ak zoberieme zakladne zrkadla, pri strednej triede s kvalitnejsim objektivom sa uz rozdiel zvecsuje....
Zobraziť komentár 11.01.2011 - 13:03:43
00
tu nejde o objektívy, ale o vlastnosti tela a to hĺbku ostrosti, dynamický rozsah, šum, rýchlosť snímania, optický hľadáčik.. to su veci v ktorých kompakty nemajú šancu - a teda ani vo výslednej kvalite, proste keď chce niekto dokumentačné fotky aby mohol ukázať "tu som bol" a podobne, kúpi kompakt, kto chce kvalitné fotky nemá na výber
Zobraziť komentár 11.01.2011 - 13:11:50
00
pridam recenziu g11
samozrejme vzdy je to kompromis, velkosti a kvality
http://www.digineff.cz/art/jakejeto/canon_g11.html
Zobraziť komentár 11.01.2011 - 13:14:37
00
no jo ale vlect zrkadla plny batoh na vyjazdoch alebo vysokohorskych turach? :tmi:
uz niekolko rokov vlacim velky fotak a je to dost otravne...

Je to otazka zvyku asi. Zrkadlo vlacim aj na turistiku aj na bike. Nemam s tym problem. Mam aj kompakt Nikon ale ten pouzivam strasne nerad kvoli tomu, ze nikdy neviem ako ta fotka nakoniec bude vyzerat. A nieje nic horsie ako pokazeny zaber, ktory sa uz neda zopakovat. A v poslednej dobe vlacim standardne uz aj stativ ;)
tu nejde o objektívy, ale o vlastnosti tela a to hĺbku ostrosti, dynamický rozsah, šum, rýchlosť snímania, optický hľadáčik.. to su veci v ktorých kompakty nemajú šancu - a teda ani vo výslednej kvalite, proste keď chce niekto dokumentačné fotky aby mohol ukázať "tu som bol" a podobne, kúpi kompakt, kto chce kvalitné fotky nemá na výber
Suhlas :y: A este podotknem rozdiel v rozmeroch snimaca a moznosti zapisu do RAW, hoci kompakty vyssej triedy uz tymto disponuju, ale v ich cene sa da uz kupit aj zrkadlo. Takze je to iba o priorite, co kedy a cim fotit.
Zobraziť komentár 11.01.2011 - 14:43:18
00
Jj, hlbka ostrosti, alebo naopak tele zoom, to kompakty proste nemaju. Ked je dostatok svetla a nie je potreba sa pohrat s rozmazanym pozadim, ci velke priblizenie, tak slusny kompakt staci. Akonahla je svetla menej, nastava brutalny prepad .. kedze CCD snimac (bezny v kompaktoch) nema linearne dynamiku v snimacich bodoch. Inak povedane, cim menej svetla tym menej odtienov je schopny odcitat, takze s klesajucim mnozstvom svetla geometrickym radom klesa prave dynamika, resp. kresba toho, co sa foti. Co je obzvlats vidno v neskorych jesennych dnoch za svetla, ci pri foteni dalekych objektov. Aspon tolko som vycital zatial , a skusenosti tiez mam take s kompaktom ( a to mam celkom dobry fotak, FZ18ku). AKonahle klesa mnozstvo svetla, je koniec. A vyssie ISO je este horsie samozrejme. Ale napriklad, ak je svetlo super, tak aj mobil mi spravi dobru fotku (dokumentacnu) .. len to skompresuje tak, ze sa s tym nic neda spravit :D
Vsimol som si ale, ze vyrobcovia zacinaju vymyslat kompakty s vymenitelnimi objektivami, ale imho to neni cesta, ale 4/3 by mohla byt, len musi ist cena este dole...
Zobraziť komentár 11.01.2011 - 16:30:11
00
Mal som asi 2 tyzdne G11 pozicanu. Ako nie je to zly fotak, ale oproti mojej CANON D30+24-104/L4 to kresli o dost horsie. Na bezne kazdodenne bikovanie taktiez nepouzitelne. Skor sa priklanam k Canon S95, ma to RAW+, kopec modov a cena/vykon lepsia. Dalsi extrem je nejaky IXUS :)

PS: nahovno fotku spravis aj s zrkadlovkou, len sa viac natrapis :)
Zobraziť komentár 11.01.2011 - 16:52:25
00
keyboard_arrow_up