Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Ten strach z lesnej zvery je prosty strach z neznameho. Kto zver videl a zazil z blizka sa jej neboji. Vie totiz, ze je v prvom rade placha.
Bat sa treba v prvom rade ludi, potom psov...
z blizka...
ja ti neviem., ked sa oproti mne diviak rozbehol filozoficka rovina toho ci mam strach z neznameho sla doprec velmi rychlo. a to mam zver radsej jak ludi.
iron.hide kde presne si stretol?? ja som stretaval pravidelne diviacikov na kobyle, raz slapal jeden vedla mna do kopa....
a raz na maratone bezal jelen oproti mne s parohami, ale asi 3 metre predomnou skocil do krikov
Rumakk - bolo to na zltej znacke medzi Skalou a Lozornom. Tam inak stretavam vzdy vela vysokej, ale diviaky prvy raz.
Na diviaky mam ine miesta, jedno z najistejsich je nocna cerovka, ale nie vsade, ale iba v useku medzi juznym koncom a krizovanim zltej znacky. Niekedy iduc od Maleho Slavina na to stretnutie nemam naladu, tak vtedy odbocim prave nadol po tej zltej
btw, tento stvrtok a piatok som mal dovolenku, a to v spojeni s Velkou nocou spravilo 8 vyjazdov za 10 dni vcera som uz ledva isiel, ale kvôli tymto svinkam sa to oplatilo.
Tomas vypada ze si mal dobru poziciu fukalo od nich k tebe. Je pekne vidno ako vetrili aby mohli vyhodnotit situaciu. Paradne si ich vystihol.
Ja som bol pozriet jelene aj ked som natrafil na asi 30ks criedu na fotenie to v tej hustine nebolo. Co cert nechcel prekonal som osobny rekord v zakopavani o parozie. 5ks za poldnovy vylet... Tolko dubakov nenajdem za rok co zhodov
Jasne že ano ,musiš mať normalne zapisane v povolenke a povolenku ma len polovnik ktory v danej lokalite ma revir takže ak by si nejakeho stretol a maš paroh v ruke može to byť problem zaleži na akeho polovnnika trafiš a zarobok ano ale to by si musel mať aspon 100 kil vykupuju to vyrobcovia nabytkou.toť vsjo som polovnik ale len sympatizant a kvoli chovu psov nestrielam a nepolujem.
Viem o nasich zakonoch. Kto sa tula v lokalitach kde ja sledujte aj koruny stromov. mozno tiez nejaky najdete
Pamatam si ako dnes ked som nasiel prvy na hubach bolo to vzrusujuce a zaujmave. Teraz to nejak vyprchalo. Potesi ma viac fotka na pamiatku. Za ten cas flakania a fotenia po lese clovek zisti lokality a miesta nalezu zhodu, uhynu, vrhu a podobne. Keby som nemal hlad/smäd a nebolo by mi zima/teplo ja uz by som sa z lesa do mesta nikdy nevratil
stevo flintosi maju nepisane pravidlo ktokolvek z nich najde kdekolvek zhod patri mu. za predpokladu ze ma polovny listok a patri do polovnej organizacie. To co pises je samozrejme pravda.
mne sa tiež pár krát podaril stret starej s mladými a vždy pohoda, išli sme si každý po svojom.. možno aj to že som so psom hrá svoju rolu.. každopádne nebezpečné sú, aj zopár poľovníckych psov už zmasakrovali... možno vedia vycítiť kto má aký úmysel s nimi, či len fotka alebo guľka medzi oči..
som teraz isiel vecer domov vysiel z brusnicovej zo zakruty ty co poznate. neradno tam chodit rychlo dost prudka a zvyknu aj auta tam behathttp://dopice.sk/juN a na ceste male svinky z hustia pri ceste iba zakrochkala velka zaradil som hrubu a tak som upaloval doel kopcom ze az.. velku som nevidel iba pocul.. ako vecsinou tam stretavam male bambi a tak ale toto ma dnes dost prekvapilo kedze je to dost blizko domov
Jeleň. Neviem prečo sa teraz motajú okolo trate. Mníšek - Nálepkovo je nepretržitá výluka tak sme išli autobusom a šofér musel dávať bacha lebo boli všade ... aj po Mníšku po ceste chodili...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bat sa treba v prvom rade ludi, potom psov...
z blizka...
ja ti neviem., ked sa oproti mne diviak rozbehol filozoficka rovina toho ci mam strach z neznameho sla doprec velmi rychlo. a to mam zver radsej jak ludi.
a raz na maratone bezal jelen oproti mne s parohami, ale asi 3 metre predomnou skocil do krikov
Na diviaky mam ine miesta, jedno z najistejsich je nocna cerovka, ale nie vsade, ale iba v useku medzi juznym koncom a krizovanim zltej znacky. Niekedy iduc od Maleho Slavina na to stretnutie nemam naladu, tak vtedy odbocim prave nadol po tej zltej
btw, tento stvrtok a piatok som mal dovolenku, a to v spojeni s Velkou nocou spravilo 8 vyjazdov za 10 dni
Ja som bol pozriet jelene aj ked som natrafil na asi 30ks criedu na fotenie to v tej hustine nebolo. Co cert nechcel prekonal som osobny rekord v zakopavani o parozie. 5ks za poldnovy vylet... Tolko dubakov nenajdem za rok co zhodov
Pamatam si ako dnes ked som nasiel prvy na hubach bolo to vzrusujuce a zaujmave. Teraz to nejak vyprchalo. Potesi ma viac fotka na pamiatku. Za ten cas flakania a fotenia po lese clovek zisti lokality a miesta nalezu zhodu, uhynu, vrhu a podobne. Keby som nemal hlad/smäd a nebolo by mi zima/teplo ja uz by som sa z lesa do mesta nikdy nevratil
stevo flintosi maju nepisane pravidlo ktokolvek z nich najde kdekolvek zhod patri mu. za predpokladu ze ma polovny listok a patri do polovnej organizacie. To co pises je samozrejme pravda.
http://www.bike-forum.cz/foto/detail/45151-svinky
a vraj to nebola mamina, ale len starsia sestricka
inak ludia tam maju z toho hrozu, ako keby to boli medvede