Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Tento rok došlo zatiaľ k piatim útokom medveďa hnedého na človeka. Stali sa v lokalitách Môlča, Komornícka dolina, Ludrovská dolina a Liptovská Kokava. Posledné napadnutie medveďa sa stalo v auguste v lokalite Horná Štubňa.
Povedal to Marián Hletko zo Zásahového tímu pre medveďa hnedého zo Štátnej ochrany prírody.
Ochranári vlani evidovali tri útoky medveďa na človeka. Dvom poškodeným bolo za škodu na zdraví vyplatených 5184 eur. „Jeden napadnutý nežiadal o náhradu škody a udalosť neohlásil,“ podotkol Hletko. Dodal, že k útokom došlo v katastrálnych územiach Pod Dudášom, Domaniža a Liptovská Porúbka.
Hletko konštatuje, že útoky medveďa na človeka na Slovensku nestúpajú, a preto ich ani nie je možné spájať s nárastom jeho populácie. „Zároveň je však potrebné zdôrazniť, že na Slovensku nebol doposiaľ zaznamenaný prípad usmrtenia človeka medveďom,“ hovorí.
Nedávna štúdia o útokoch medveďov na ľudí uvádza, že v rokoch 2000 až 2015 bolo u nás zaznamenaných 54 útokov, čo je v prepočte 3,5 útoku za rok, priblížil Hletko. (tasr)
100 m za obcou KOBYLY. !!!9.8.2020 čas 5:30 hod . Keď ich počuješ vetriť a postavia sa ti chlpy aj tie ktore nemáš. Najbližšia vzdialenosť 62 metrov. !!! Keď sú rana zvláštne tiche, a revír čudne prázdny. Ráno ako každé iné no zároveň vzláštne. Posledne dni v a čas strávení v revíry sa mi stavajú osudnými, časte streti s vlkmi. Zver v podobe srnčej zvláštne opatrná, diviakov ani nechyrovať jelenia len zbežne aj to prebehuje.
a ďalší
komentár spod videa: Pred časmi zviera opradene povesťami v dnešných dňoch už denno denná realita. Boli traja, točene na veľkú vzdialenosť. Od 4 rana vyčkávam na strnisku a okrem vtáctva nič revír akoby vymrel. Otočim sa za chrbtom a cez luku čosi kľučkuje. Vrátim sa pohľadom a dumem veď to srnčia nebude takéto pohyby nemáva. Zapínam foťák a hľa ten prvý prebehol, a ďalší dvaja sa vliekli ako hmla. Už mi došlo, kto tu cele dni a noci hospodári.
Líšky považujem za najplachejšie a najopatrnejšie zvieratká v našich lesoch, takže so zvedavosťou a kamarátstvom psovitých potvoriek to určite nemá nič spoločné.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Povedal to Marián Hletko zo Zásahového tímu pre medveďa hnedého zo Štátnej ochrany prírody.
Ochranári vlani evidovali tri útoky medveďa na človeka. Dvom poškodeným bolo za škodu na zdraví vyplatených 5184 eur. „Jeden napadnutý nežiadal o náhradu škody a udalosť neohlásil,“ podotkol Hletko. Dodal, že k útokom došlo v katastrálnych územiach Pod Dudášom, Domaniža a Liptovská Porúbka.
Hletko konštatuje, že útoky medveďa na človeka na Slovensku nestúpajú, a preto ich ani nie je možné spájať s nárastom jeho populácie. „Zároveň je však potrebné zdôrazniť, že na Slovensku nebol doposiaľ zaznamenaný prípad usmrtenia človeka medveďom,“ hovorí.
Nedávna štúdia o útokoch medveďov na ľudí uvádza, že v rokoch 2000 až 2015 bolo u nás zaznamenaných 54 útokov, čo je v prepočte 3,5 útoku za rok, priblížil Hletko. (tasr)
100 m za obcou KOBYLY. !!!9.8.2020 čas 5:30 hod . Keď ich počuješ vetriť a postavia sa ti chlpy aj tie ktore nemáš. Najbližšia vzdialenosť 62 metrov. !!! Keď sú rana zvláštne tiche, a revír čudne prázdny. Ráno ako každé iné no zároveň vzláštne. Posledne dni v a čas strávení v revíry sa mi stavajú osudnými, časte streti s vlkmi. Zver v podobe srnčej zvláštne opatrná, diviakov ani nechyrovať jelenia len zbežne aj to prebehuje.
https://www.youtube.com/watch?v=WjVjB2YHi2U&feature=emb_logo
komentár spod videa: Pred časmi zviera opradene povesťami v dnešných dňoch už denno denná realita. Boli traja, točene na veľkú vzdialenosť. Od 4 rana vyčkávam na strnisku a okrem vtáctva nič revír akoby vymrel. Otočim sa za chrbtom a cez luku čosi kľučkuje. Vrátim sa pohľadom a dumem veď to srnčia nebude takéto pohyby nemáva. Zapínam foťák a hľa ten prvý prebehol, a ďalší dvaja sa vliekli ako hmla. Už mi došlo, kto tu cele dni a noci hospodári.
https://www.youtube.com/watch?v=L-aMBdf9y90
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Kri%C5%BEiak_p%C3%A1sav%C3%BD
inac neviem ci poznas, existuje appka od Google co sa vola Google lens a ta ti urci skoro vsetko a na 100% presne. ZIvocichy, rastliny a dokonca aj produkty co sa predavaju. Taky vyssi level obrazkoveho google search. Tu je: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.ar.lens&referrer=utm_source%3Dlanding%26utm_medium%3Ddownload
Dalej to vie napriklad prekladat odfoteny text, najst miesta na zemi podla fotiek atd. celkom uzitocna appka
dokonca aj toho tvojho Kriziaka mi to urcilo a to len z displeja monitora
toto?
https://www.youtube.com/watch?v=Q3ZIkfXEriE
Pytala jest, no vsecko som uz sezral