Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
no,na mieste kde pomerne často jazdím na bajku vraj pohrýzol medveď človeka (bolo to v správach v telke) akurát že ten chlap mal v krvi 2,2 promile tak neviem čo ho naozaj pohrýzlo
na druhej strane...nedávno blízko toho miesta zrazilo na ceste medveďa auto ...
že, či to nebude ako s tym chlapíkom, čo leží dokrkvaný na ceste a policajti sa ho pýtajú, čo sa mu stalo. - Zrazilo ma to na zem. - A zapamätali ste si značku? - Samozrejme, dezertné jablčné.
myslel som, že lekárska veda by dnes mala vedieť preukázať, či bol človek pohryzený medveďom či psom ... alebo ? a netvrdil by som, že medveďa zrazilo auto ... vieš to, či si len počul ? človeja vraj a medveďa naisto ... potom aj v prípade medveďa doporučujem písať "vraj zrazilo auto" a čo keď, ako píše V. ho zrazili k zemi popadané hrušky z neďalekej záhrady
Medvede sú veľká téma aj na Slovensku. Ako to riešia úrady v Severnej Karolíne?
Tu je to tiež veľká téma, ale v úplne inom kontexte. Berie sa to tak, že medvede sú tu doma a sú súčasťou tohto prostredia. Ak tu chcete žiť, musíte akceptovať, že sú tu medvede. Mestá a verejný priestor sú prispôsobené tomu, že sa tu pohybujú. Úplne všetky smetné koše sú zatvárateľné. Keď sa stane nejaký incident, médiá opíšu, čo sa stalo. Nikoho neobviňujú, ale dajú ľuďom vedieť, ako sa treba chrániť a čo treba robiť. Mali sme tu napríklad incident v turistickej oblasti na Blue Bridge Parkway, na vysokohorskej ceste s panoramatickými výhľadmi. Bolo tam medvedie mláďa a turisti sa s ním fotili. Úrady medvedicu nezastrelili, ale uzavreli cestu, aby sa k medvediemu mláďaťu a jeho matke ľudia nedostali. Rangeri tam robili opatrenia, aby medvede odplašili. Polícia podľa kamier našla turistov, ktorí sa s medvedím mláďaťom fotili, a dostali pokuty. Médiá vydali niekoľko článkov o tom, aké hlúpe bolo správanie týchto turistov, a vysvetľovali, prečo nie je v poriadku sa fotiť s malým medveďom.
keby sa u nás nepodarilo otvoriť smetný kôš medveďovi, podarí sa to spoluobčanovi; u nás sa vylamujú zamknuté dvere na obmurovanom so strechou stojisku kontajnerov na odpad;
poviem ti tak - ja ich akceptujem. ale ... v piatok som bol v Javornikoch a s takym kludom sa tam motkal. v nedelu tu u nas po miestach kam casto nejazdim lebo tam je maly pohyb a su tam. cely cas som bol taky nekludny. musel si obcas pokrikovat pre istotu a pod. nemal som tam taky ten svoj pokoj. prijemnejsie sa citim v lese kde viem ze niesu, prip. je par kuskov na pohorie, ako ked viem ze na pomerne malom uzemi ich je zo desat.
Nebojte sa, tak ako sa riesi zdravotnictvo, kultura, pravo, ekonomika, ... tak ti isti ludia vyriesia aj medvedov/zvierata a slovenske lesy. Ludia chceli, ludia maju.
dnes som dostal od vedúceho spolku záhradkárov info, že v osade sme mali medveďa .. . ... to, že sme mali pred pár rokmi v osade jeleňa, sme vedeli všetci bez toho, aby nám musel ktosi čosi povedať ... obžraté všetko
Vcera som si to tiez tak vsimol a pomyslel si, ze by stacilo ponuknut ich za odvoz a urcite by tie kopy ktosi zobral do suda. Ale radsej nech im to tam hnije a ***** pod nosom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
na druhej strane...nedávno blízko toho miesta zrazilo na ceste medveďa auto ...
https://korzar.sme.sk/c/23400729/tvrdi-ze-ho-napadla-medvedica-vypatrali-ho-po-vystreloch-stopy-po-zvierati-nenasli.html
Tu je to tiež veľká téma, ale v úplne inom kontexte. Berie sa to tak, že medvede sú tu doma a sú súčasťou tohto prostredia. Ak tu chcete žiť, musíte akceptovať, že sú tu medvede. Mestá a verejný priestor sú prispôsobené tomu, že sa tu pohybujú. Úplne všetky smetné koše sú zatvárateľné. Keď sa stane nejaký incident, médiá opíšu, čo sa stalo. Nikoho neobviňujú, ale dajú ľuďom vedieť, ako sa treba chrániť a čo treba robiť. Mali sme tu napríklad incident v turistickej oblasti na Blue Bridge Parkway, na vysokohorskej ceste s panoramatickými výhľadmi. Bolo tam medvedie mláďa a turisti sa s ním fotili. Úrady medvedicu nezastrelili, ale uzavreli cestu, aby sa k medvediemu mláďaťu a jeho matke ľudia nedostali. Rangeri tam robili opatrenia, aby medvede odplašili. Polícia podľa kamier našla turistov, ktorí sa s medvedím mláďaťom fotili, a dostali pokuty. Médiá vydali niekoľko článkov o tom, aké hlúpe bolo správanie týchto turistov, a vysvetľovali, prečo nie je v poriadku sa fotiť s malým medveďom.
???
https://dennikn.sk/4260024/slovenka-v-severnej-karoline-ktoru-zasiahol-nicivy-hurikan-ludia-tu-maju-rozdielne-nazory-a-hodnoty-ale-pomahaju-si-navzajom/?cst=9702da73bd908a8d63c8489c89ebf3b7d16c4cdd3e8260f477a233100e2f3360