Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
presne na cerovke som tak v noci vletel do criedy svin, zastal som, stare zdrhli a na mlade pasikave sa uplne vykaslali... tie tam chvilu splasene poskakovali kym sa vydriapali hore na svah a zmizli za starymi... tie povery o nebezpecnych diviakoch su urban legends ktorymi polovnici strasia laicku verejnost aby im ludia neplasili zvery v lese
Ja ked som isiel z Chvojnice na Chropov cez lesy, tak zrazu len hrmot a dupot a obiehalo ma asi 12 diviakov tak 2metre vedla mna Normalne sa mi asi srdce zastavilo Ale potom pohoda aj ked ma uz kazdy podozrivy zvuk vystrasil
PhilJ - to by som az tak netvrdil. Sice tiez som si to myslel este pred nejakym casom, no treba zazit viac takych stretnuti, a nie je to vzdy taka pohoda, tabacek.
inak kde si ich stretol na tej cerovke? ja skoro vsetky stretka na tom singli mam v juznej casti, zhruba od pisaneho kamena po juzny koniec.
tiez to bolo v tej casti od Veroniky po asfaltku, v tej druhej casti som ich este myslim nevidel... ked ich uz ale vidis je to vpohode, horsie to je ked vsade okolo seba pocujes krochkanie a funenie a nic nevidis
mna raz nahanala mala svinka nad Dubravkou, nad starym kostolikom.... isla normalne za ludskym hlasom, tak som ju vyplasil ale ona pribehla zas ku mne, par metrov odo mna
som sa bal ze vybehne stara a zautoci ze jej zjapem po decku ...
Nedávno som na severnej časti Cerovky stretol líšku. Nebola nejaká plachá oproti iným, čo som v MK pár zažil. Postávala tak 15m a pózovala. Chvost mala ohryzený / oholený pri zadku, normálne som si nebol istý, či po mne nevybehne... 🤔
Taky jeden nepodarok z minuleho vikendu. Reku co to vedla mna snori, a hla. Moj objekt zaujmu bol inde. Nechcel som ich vyplasit tak som pomalicky otocil celu zostavu a cvak. Odzoomovat som nestihal. Tak troska zlozitejsie. Fotka je panorama zo 6tich foto a na extremne vysokych hodnotach. Nastastie som ich nevyplasil, a v dialke bolo pocut kohuta ako ich vola(asi). Pre mna ako dokumentacne foto staci.
Tú na Rainerke som mal šťastie vidieť asi 2 roky po sebe, bola už tak zvyknutá, že udržiavala odstup max 2-3 metre. Ani neviem, či tam ešte chodí. Poslednú jeseň nebola 😐
presne na cerovke som tak v noci vletel do criedy svin, zastal som, stare zdrhli a na mlade pasikave sa uplne vykaslali... tie tam chvilu splasene poskakovali kym sa vydriapali hore na svah a zmizli za starymi... tie povery o nebezpecnych diviakoch su urban legends ktorymi polovnici strasia laicku verejnost aby im ludia neplasili zvery v lese
Tie zvery sa inak chovaju v MK, kde si zvykli na ludi a nemaju kam ujst a inak povedzme niekde na Polane alebo Muranskej planine. V MK vysoku alebo diviaky stretnem da sa povedat kazdy den, lebo sa nemaju kde skryt. V horach na strednom Slovensku stretavam lesnu zver velmi zriedkavo, lebo je placha a vyhyba sa trasam s ludskym pachom(maju moznost byt mimo v odlahlych oblastiach) a ako mi hovoril kolega polovnik(na vychode), tak s tymi diviakmi to nie je az taka selanka ako v MK. Ale on asi myslel, ze ked netrafi...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
inak kde si ich stretol na tej cerovke? ja skoro vsetky stretka na tom singli mam v juznej casti, zhruba od pisaneho kamena po juzny koniec.
som sa bal ze vybehne stara a zautoci ze jej zjapem po decku
Nedávno som na severnej časti Cerovky stretol líšku. Nebola nejaká plachá oproti iným, čo som v MK pár zažil. Postávala tak 15m a pózovala. Chvost mala ohryzený / oholený pri zadku, normálne som si nebol istý, či po mne nevybehne... 🤔
Tie zvery sa inak chovaju v MK, kde si zvykli na ludi a nemaju kam ujst a inak povedzme niekde na Polane alebo Muranskej planine. V MK vysoku alebo diviaky stretnem da sa povedat kazdy den, lebo sa nemaju kde skryt. V horach na strednom Slovensku stretavam lesnu zver velmi zriedkavo, lebo je placha a vyhyba sa trasam s ludskym pachom(maju moznost byt mimo v odlahlych oblastiach) a ako mi hovoril kolega polovnik(na vychode), tak s tymi diviakmi to nie je az taka selanka ako v MK. Ale on asi myslel, ze ked netrafi...
cca 50m
vypadalo to na 2 mlade..stara bola niekde schovana zrejme