Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Nemáš k tomu nejakú diskusiu? Toto asi nie je úplne normálne chovanie.
Tak ako pisu v clanku co si nasiel, aj mna hned napadol velmi pravdepodobny dovod - medviedata.
Inak naproti tomu - uz viackrat sa mi podarilo nechtiac vletiet medzi malicke diviaciky, a dospele svine akurat zafucali, zdrhli a nechali malinke na mieste, tie sa horko tazko tmolili za nimi na svojich kratuckych nozickach
slašťanov odhad je až do 3 tisíc a nie 1200 medveďov.pamätám si jeho názory pár rokov naspäť.toto je otočka o 180 stupňov.ideológia raz dobehne každého.
Ja nechápem celkom z čoho vychádzajú tie odhady.....to raz dakde trepli vraj poľovníci a teraz to všetci verklikujú.... nehovorím, že medveďov nie je 3000, možno je ich aj 4000, možno len 1200, ale bez toho , aby sa ich niekto pokúsil spočítať ako tí Češi ,tak to sú len také "z brucha" čísla.
hlavne ked zverenia mapku a v pohori kde roky pobehuju desiatky medvedov sa podla nej nenachadza ani jeden.
ale vidim to tak ze pri scitani boli schovane za hrubymi stromami tak ich nebolo vidiet. ked sa vypilia, nebudu sa mat kde schovat a aj scitanie bude presnejsie
Ale no, zas tie zbytocne cisla. 1. Pocty medvedov nekoreluju s utokmi. Uplne zbytocne debaty o poctoch. 2. Ak by sme mali verit polovnikom, tak momentalne by na slovensku malo byt aspon 50 000 medvedov. Staci pozriet nejake vyjadrenia spred 10-20 rokov ako medved nema predatora a mnozi sa nekontrolovane (uplne ako lykozrut, ten uz tiez zozral vsetky slovenske lesy 10krat). 3. Ked uz polovnici tolko potrebuju onanovat nad cislami, preco nedaju spravit vlastnu DNA studiu? Nevedia pozbierat dostatok hovien? Sak ked je tu tolko medvedov, tak to nemoze byt ziadny problem. Nech nazbieraju hoc aj 10K vzoriek poslu na rozbor a pohoda. Vytru s ochranarmi podlahu. Ibaze by to bolo inak a dobre vedeli ze trepu sprostosti a skoncilo by to hanbou...
Zase raz musime vymyslat slovenske pseudoriesenie ktore nic nevyriesi, lebo bozechran sa pozriet do sveta co funguje a co nie.
slašťanov odhad je až do 3 tisíc a nie 1200 medveďov.pamätám si jeho názory pár rokov naspäť.toto je otočka o 180 stupňov.ideológia raz dobehne každého.
Prečítal som článok....trocha si to prekrútil....hovoril že jeho odhad je medzi 2000 a 3000😉
Slašťana poznám aj osobne a medveďmi sa zaoberá skoro celý život. Tu nejde o otočku, lebo ho osvietilo, ale na základe reálnych skúseností. Ak niečo iné tvrdil v minulosti, tak to bolo preto, že to tak aj bolo. Iná situácia bola pred 5+ rokmi a iná je teraz.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
nezmysel slašťan bol názorový extrém.a to že celé budajovo sčítanie medveďov bol podvod vyvrátili viacerí vedci.hlavne slašťanove názory,že medveď sa nemôže premnožiť lebo je to vrcholový predátor.No evidentne sa môže keď prestane byť regulovaný a pochopil to neskoro.proste ho dobehla realita ktorá tu nie je včera,ale niekolko rokov.
nie som, som gramotny, dokonca viem aj citat s porozumenim, nekonspirujem a v spanku ma nestrasi Budaj a Biden, co ocividne nie je samozrejmost, ked tak citam tvoje prispevky 🙂
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
lepšie s mackom ako s nackom (tak zle som to na prvýkrát prečítal)
predstavte si namiesto v aute byt tam na bicykli
Nemáš k tomu nejakú diskusiu? Toto asi nie je úplne normálne chovanie.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Tak ako pisu v clanku co si nasiel, aj mna hned napadol velmi pravdepodobny dovod - medviedata.
Inak naproti tomu - uz viackrat sa mi podarilo nechtiac vletiet medzi malicke diviaciky, a dospele svine akurat zafucali, zdrhli a nechali malinke na mieste, tie sa horko tazko tmolili za nimi na svojich kratuckych nozickach
https://www.postoj.sk/154975/skusenost-z-terenu-zmenila-moj-nazor-chranit-musime-aj-ludi-nielen-medvede?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3zl5_7XdjfVhdhJJ5MQEHnmwlPaGriDAiAKR9vvr1YBBC48Y46nQJX3s0_aem_AUTDDLEd7aHm0rei9r19JIO_iIuY_X5SY5CSQFgA6uGvkZsUggUTNieASUI2Jdn0MJlu5UhJ0STtKOGDCRk5EIL7
ale vidim to tak ze pri scitani boli schovane za hrubymi stromami tak ich nebolo vidiet. ked sa vypilia, nebudu sa mat kde schovat a aj scitanie bude presnejsie
Zase raz musime vymyslat slovenske pseudoriesenie ktore nic nevyriesi, lebo bozechran sa pozriet do sveta co funguje a co nie.
Prečítal som článok....trocha si to prekrútil....hovoril že jeho odhad je medzi 2000 a 3000😉
Slašťana poznám aj osobne a medveďmi sa zaoberá skoro celý život. Tu nejde o otočku, lebo ho osvietilo, ale na základe reálnych skúseností. Ak niečo iné tvrdil v minulosti, tak to bolo preto, že to tak aj bolo. Iná situácia bola pred 5+ rokmi a iná je teraz.
https://myhornanitra.sme.sk/c/22436705/jaroslav-slastan-medvede-si-nezasluzia-aby-sme-ich-demonizovali-foto.html