Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Ale prd. V Cesku na Vysocine je klud. Hory ako na Prasivej a na Bykove ale vies, ze za zakrutou bude prinajhorsom traktor v protismere A turisti by aj na Slovensko sli, ale "mate tam ty medvedy".
Keby cigáni vedeli koľko mäsa je z jedného medveďa, tak by sa medvede nenápadne strácali sami ...
Tvoje pokusy o vtipy posobia ozaj uboho a velmi trapne. Bez ohladu na temu. Myslim, ze aj sam mas tento pocit, kedze sa to zakazdym snazis "zachranit" smajlikom na konci.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
❗MIMORIADNY OZNAM - MEDVEĎ ❗
Dnes v skorých ranných hodinách v záhrade nášho občana strhol medveď 3 ovce. Lokalita: Pri háji.
Žiadame občanov o zvýšenú opatrnosť pri prechádzaní v obci hlavne vo večerných a skorých ranných hodinách❗
Zásahový tím už bol kontaktovaný.--PORUBA
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Volodja Každý máme vyvinutý zmysel pre humor, ale ak ti viac vyhovuje humorne Mr.Bean - je to tvoja vec, mne to nevadí ... nemusíš nasilu čítať moje príspevky a na tvoje vnútorné emocionálne nevyzreté pocity tu nikto nieje zvedavý
Kolegovho bratranca zabili diviaky. Nikoho to nezuajimalo. Diviaky su premnozene, rocne napachaju radovo vacsie skody ako medvede, polovnikom sa leni ich strielat. Nikoho to nezaujima a vsetci sa tvaria ze je to v poriadku.
sice to nie je pravda, ale mohla by byt? uz ti nechyba vela, aby si sa prezliekol do medvedieho kozuchu a siel zautocit na zopar oviec/turistov, aby bol obraz dokonaly...
Michal Haring bol dlhší čas tvárou Zásahového tímu pre medveďa hnedého. Z pozície vedúceho zásahového tímu Sever odišiel po tom, čo sa na usmrtenie medveďa použili klasické a nie uspávacie zbrane. Začal pracovať pre Tatranský národný park, kde mal postaviť samostatný tím pre medveďa hnedého a robiť výskum v rámci cezhraničného Interreg projektu.
V týchto dňoch z TANAP-u odišiel. Jedným z dôvodov bolo ignorovanie, dokonca zákaz robiť preventívne opatrenia zo strany vedenia parku. „Znamená to vyšší počet medveďov v intraviláne, ktoré si následne budú môcť zastreliť. Elektrické ohradníky, osveta, edukácia, zabezpečenie odpadu, hospodárskych zvierat – nič. Dnes už počúvame ako jediné riešenie odstrel. Viem, že je veľký záujem priamo riaditeľa alebo štátneho tajomníka Filipa Kuffu, aby si zastrelili medveďa v TANAP-e.“
Doplním čo zaujalo mňa, plus pridávam link na odomknutý článok.
Zlomom bol projekt LECA. Mali sme obojkovať synantropné medvede. Zavolal mi zásahový tím, že v Hornom Slavkove sa zjavila medvedica a bola v košoch. Zhodou okolností som tri dni predtým vyrokoval s Mendelovou univerzitou telemetrické obojky, lebo z envirofondu nám ešte neprišli, ale medvede už boli prebudené zo zimného spánku.
Zavolal som riaditeľovi Olexovi, že sa zjavila medvedica v odpade a mám pripravené obojky, môžeme ju chytiť so zásahovým tímom a budeme ju sledovať. Keby robila ďalej problémy, už bude mať na sebe obojok a v prípade potreby ju chytím veľmi rýchlo.
Povedal mi, že môžem ísť kade ľahšie s celým svojím výskumom, že tá medvedica nie je vhodná a má byť zastrelená aj s troma mladými. Na to som povedal, že ďakujem, táto informácia mi stačí a to bol u mňa break point, keď som si napísal výpoveď a odniesol ju na sekretariát.
Ak je tu nejaky entomolog, mohol by mi rozsirit obzory, ze co je toto za cuda.
1. nejaka nasrata osicka - ked si date zvuk dost nahlas, tak budete pocut co za zvuky vydavala, ked bola nespokojna, ze ju vyrusujem (inak bola ticho) https://streamable.com/yd3fh4
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tvoje pokusy o vtipy posobia ozaj uboho a velmi trapne. Bez ohladu na temu. Myslim, ze aj sam mas tento pocit, kedze sa to zakazdym snazis "zachranit" smajlikom na konci.
Dnes v skorých ranných hodinách v záhrade nášho občana strhol medveď 3 ovce. Lokalita: Pri háji.
Žiadame občanov o zvýšenú opatrnosť pri prechádzaní v obci hlavne vo večerných a skorých ranných hodinách❗
Zásahový tím už bol kontaktovaný.--PORUBA
(ako ukážka toho, ako rýchlo sa šíria neoverené a skreslené informácie je toto dobrý príklad)
Edit, ps: veľmi mi to pripomenulo starý školský vtip, skrátene, mali sme ísť do kina na americký erotický film, išli sme na sovietsky historický
sice to nie je pravda, ale mohla by byt? uz ti nechyba vela, aby si sa prezliekol do medvedieho kozuchu a siel zautocit na zopar oviec/turistov, aby bol obraz dokonaly...
V týchto dňoch z TANAP-u odišiel. Jedným z dôvodov bolo ignorovanie, dokonca zákaz robiť preventívne opatrenia zo strany vedenia parku. „Znamená to vyšší počet medveďov v intraviláne, ktoré si následne budú môcť zastreliť. Elektrické ohradníky, osveta, edukácia, zabezpečenie odpadu, hospodárskych zvierat – nič. Dnes už počúvame ako jediné riešenie odstrel. Viem, že je veľký záujem priamo riaditeľa alebo štátneho tajomníka Filipa Kuffu, aby si zastrelili medveďa v TANAP-e.“
Zlomom bol projekt LECA. Mali sme obojkovať synantropné medvede. Zavolal mi zásahový tím, že v Hornom Slavkove sa zjavila medvedica a bola v košoch. Zhodou okolností som tri dni predtým vyrokoval s Mendelovou univerzitou telemetrické obojky, lebo z envirofondu nám ešte neprišli, ale medvede už boli prebudené zo zimného spánku.
Zavolal som riaditeľovi Olexovi, že sa zjavila medvedica v odpade a mám pripravené obojky, môžeme ju chytiť so zásahovým tímom a budeme ju sledovať. Keby robila ďalej problémy, už bude mať na sebe obojok a v prípade potreby ju chytím veľmi rýchlo.
Povedal mi, že môžem ísť kade ľahšie s celým svojím výskumom, že tá medvedica nie je vhodná a má byť zastrelená aj s troma mladými. Na to som povedal, že ďakujem, táto informácia mi stačí a to bol u mňa break point, keď som si napísal výpoveď a odniesol ju na sekretariát.
https://dennikn.sk/3977069/odbornik-na-medvede-haring-v-tanap-e-mi-branili-robit-vyskum-aj-prevenciu-olexa-a-kuffa-si-chcu-zastrelit-medveda/?cst=694c97fdd469e861a1f4c85951702eb122f4057cf8f515f100bff06e83bb7e54
1. nejaka nasrata osicka - ked si date zvuk dost nahlas, tak budete pocut co za zvuky vydavala, ked bola nespokojna, ze ju vyrusujem (inak bola ticho)
https://streamable.com/yd3fh4
2. nejaka divna mucha so sosakom, co sa snazila oplodnit hlinu alebo co
https://streamable.com/s7wg6p
https://www.nahuby.sk/obrazok_detail.php?obrazok_id=102140
https://sk.wikipedia.org/wiki/Chlpa%C4%8Dka_ve%C4%BEk%C3%A1