Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Nie som znaly roznych bzuciacich potvor, ale toto velmi pripominalo mlade cmeliaky. Par ich lietalo v okoli, viac ich bolo v blizkosti lezmo naveky a ten zbytok robil toto. Vyzeralo to ako bitka o kralovnu, alebo ina sexualna cinnost:)
Nie som znaly roznych bzuciacich potvor, ale toto velmi pripominalo mlade cmeliaky. Par ich lietalo v okoli, viac ich bolo v blizkosti lezmo naveky a ten zbytok robil toto. Vyzeralo to ako bitka o kralovnu, alebo ina sexualna cinnost:)
tak dnes som aj ja nesiel 2 cmeliaky sa oddavat takejto cinosti ...vyzeralo to ako keby trpaslik chcel daku obrinu
Radek: vyzera to tak podla zobaku (a sfarbenia), ale musela to byt mega-vrana aspon ak sa dobre pamatam, to bolo znacne vacsie ako byva vrana , a fotka je tiez taka ako je
Som sa pokusil trochu nieco s tym spravit, hlavne teda teplotu farieb, ale tazko z tohto nejaky detail vyzistit (je to kompaktom fotene na dost dlhe ohnisko). Ani by som sa nespoliehal, ze je to cierne .. v kazdom pripade je vidno zretelne mohutnu hrud, vidno pazure (samotny pzaru dlhy ako zobak), zobak na konci zahnuty do spicky , chvost. Dalej sedi na dost tenkej vetvicke, co je typicke pre dravce (neviem preco to robia, asi chcu spadnut a zabit sa ), zdrhol ked videl, ze sa blizim (a to sedel pekne vysoko) a co si este pamatam matne, tak odhadujem vysku tak na 40cm na vysku. Neviem .. z takejto fotky asi tazko nieco jeden moze vyzistit. Imho celad jastrabovita si myslim ja... lietava tam nieco take.
No vyzera to rovnako, co sa tyka zahnutia zobaka tak som myslel to zakoncenie, kde sa mi zda, taky ostry kusok, ale to moze byt blurring. Je mozne, ze sa nasuchoril a vypol hrud .. v kazdom pripade bolo to slusne velke. Dnes som videl dalsie 2 kusky, aj rovnako sedeli na konariku, ale to som rozpoznal okamzite, ze ide o vranu. Tak neviem .. vran som videl a nafotil vela, tak ich rozpoznavam , tato ale velkostne nesedela (ale sedi vcelku farba, hlava, zobak a to ako otvara zobak). Skor krkavec, ale ten je cely cierny a na zobaku ma perie .. no mozno nejaky mutant .. kedze vedla je skladka odpadu. Alebo proste som mal vypadok zameriavaca No kazdopadne dik za pomoc .. bude to moj zmutovany vrani dravec
Dneska som zase objavil trasochovosty, prestahovali sa do redkvickoveho pola (alebo inej kapusty) a tam vypiskovali
.. Imho celad jastrabovita si myslim ja... lietava tam nieco take.
páni....to je jasná vrana....prídte sa pozriet do KE, miesto najhustejsieho osídlenia vrán...v zime to je katastrofa s nimi.....dobre ze vam na hlavu nesadnu....nie nadramo nás volajú vraňáre...
to ti neviem povedať, ale viem, že nedávno som ho zase videl sediet na tráve, neďaleko mojej bytovky....čiže už asi dlhšiu dobu sa tu "obšmieta".....čo je zaujímavé, tak je dosť krotký....minule som k nemu prišiel do bezprostrednej blízkosti a včera som zase stál vedľa neho a pozerali sme si do očí ...po chvíľke nemotorne odletel....neviem, či sa stratil, alebo zablúdil, ale určite taký vták nemá čo hľadať na sídlisku
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tak dnes som aj ja nesiel 2 cmeliaky sa oddavat takejto cinosti ...vyzeralo to ako keby trpaslik chcel daku obrinu
http://www.naturephoto-cz.eu/vrana-obycajna-pic-2878.html
ten zobak ma mierne zahnutie no nenechaj sa ooklamat, az tak dramaticke ako jastraba to nema
Dneska som zase objavil trasochovosty, prestahovali sa do redkvickoveho pola (alebo inej kapusty) a tam vypiskovali
páni....to je jasná vrana....prídte sa pozriet do KE, miesto najhustejsieho osídlenia vrán...v zime to je katastrofa s nimi.....dobre ze vam na hlavu nesadnu....nie nadramo nás volajú vraňáre...