Lokalizácia
Formulár sa odosiela
angel, mi hovor, ja som si uz zoparkrat zabudol rolnicku a som zistil, ze mam medzery, repertoar bol znacne obmedzeny
Zobraziť komentár 08.06.2012 - 12:49:08
00
K tým rolničkám som počul zaujímavý príbeh od kamaráta.
Chodil s jednou takou, kúpenou tuším z Kanady, na miestne medvede. Na jednej túre vraj zbadali v dolinke pod sebou jedného macíka, tak začali s tou rolničkou zvoniť, nech sa zľakne. Macko sa obrátil k nim a začal pomaly kráčať tým smerom (asi ešte necítil a nevidel len počul). Začali teda vrieskať, na čo sa maco zľakol a utiekol.
Na konci to vyhodnotili, že si ich na začiatku zmýlil podľa zvuku s ovcami a rolničku už nenosí... :rofl:
Zobraziť komentár 08.06.2012 - 14:47:26
00
ak bola kanadská .. tak nečudo že slovenský maco jej nerozumel :)
Zobraziť komentár 08.06.2012 - 14:49:33
00
Minuly rok na jesen som nasiel lajna od medvedov aj za domom, co sa predtym nestavalo a to byvam pri pomerne rusnej ceste a pri zeleznici. Inak k tej rolnicke, kamarat si to velmi chvalil, vravel, ze pokial si ju nekupil tak stretal medvedov dost casto. Tento rok som zatial mal stastie na diviaka, ale tiez to bolo pomerne blizko obyvanej oblasti :)
Zobraziť komentár 08.06.2012 - 15:10:09
00
Jan Kopka písal v jednej knižke, že na preteku v USA išli teritóriom, kde žili dva druhy medveďa. Ako prevenciu nosili paprikový sprej a rolničku. Jeden ten druh nenapádal ľudí, ale druhý- čierny ľudí napádal.
Medzi miestnymi sa hovorila bájka, že keď nájdeš medvedie hovno, tak ak je cítíť paprikou a je v ňom rolnička, tak to bol Medveď čierny...
Zobraziť komentár 08.06.2012 - 15:44:44
00
s medvedmi sa treba hned skamaratit a je po probleme ;-)

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=EI1IWOLl5YU&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=O6Xo21L0ybE
Zobraziť komentár 08.06.2012 - 16:17:17
00
No to tak este .. horalky mu budem hadzat :shake:, nech si sam natrha cucoriedky
Zobraziť komentár 08.06.2012 - 20:42:15
00
Kde sa da kupit taka rolnicka/zvoncek proti tym zverom? :D Uz dlhsie nad tym uvazujem.

Rolničky sa používajú pri love sumcov...takže RYBÁRSKE POTREBY...
Zobraziť komentár 08.06.2012 - 21:29:50
00
Kde sa da kupit taka rolnicka/zvoncek proti tym zverom? :D Uz dlhsie nad tym uvazujem.

...a obcas sa daju najst aj v medvedich hovnach....tie su potom zadara :P :P
Zobraziť komentár 09.06.2012 - 06:10:26
00
Rolnicky roznych velkosti najdete v lepsich textilnych galanteriach.
Zobraziť komentár 09.06.2012 - 18:56:53
00
angel, pripadov je viac, ja inak zbonujem, ludi, ktorich porani medved, a zacnu vyplakavat, ze by ich mali strielat a, ze ludsky zivot znamena viac atd. Jednoducho sme si, myslim tym species ludia, zvykli nato, ze maloktory zivot je nedozity, prisun stravy idealny, nemusime nic lovit, proste si zijeme ako v perinke a najvacsie riziko zranenia je pri otvarani postovej schranky na ostrej hrane. Zijeme v luxuse, ktory uz ani nevnimame. Ked si predstavim, kolko ludi z mojho okolia by prezilo tak mesiac v divocine tak mi je smiesne.
A co sa tyka stupajucej agresivity, medvede reaguju podrazdene, ved nemaju kde chodit. Je to velke zviera, ked sa rozbehne tak vidi, ze nema kde. Vsade beton, polia, domy, cesty. Myslite, zeby sa ludia dobrovolne vzdali aspon kusku luxusu aby ustupili zvieratam? Vacsine je z toho smiesne, hodnoty su naruby..

Jogcar - absolútny súhlas. :y: Veľa hodnôt je naruby. Ja osobne by som nechcela byť v dnešných časoch medveďom. Životný priestor sa zveri ukrajuje tak rýchlym spôsobom, že si viem predstaviť bezradnosť takého medveďa, ktorý sa jedného dňa zobudí, lesné plody má vykosené, zver, ktorú loví je "zredukovaná" a namiesto životného pľacu má pod nosom ďalšie dve zjazdovky. Ako dieťa som bola "malý horal" - vždy aspoň jeden víkendový deň som trávila v Karpatoch a každé prázdniny sa jazdilo na pobyt do Nízkych Tatier. Keď som po rokoch videla známe miesta a hrebene, bola som v šoku a plakala som ako decko. Obrovské jazvy v národnom parku v podobe nových vznešených zjazdoviek, holoruby a otvorené planiny namiesto lesov, parkoviská, a všade špina a smeti... A aj keď podľa istej náuky a podľa nemenovaného "svätca" T.A. zvieratá nemajú dušu a sú stvorené na to, aby slúžili človeku, to, čo sa deje, je iba dôsledok. Ľuďom podľa nových "hodnôt" už nestačí skromné zabezpečenie, ani súlad s prírodou. A medvede ani iná zver nemá kam ísť. Nemôže si kúpiť lístok na vlak, ani iné teritórium - a keď sa stane nepohodlným, jediné riešenie je bumbác z pušky. Medveď ale NIKDY neútočí bezdôvodne - a je fakt mizivé percento prípadov, KEDY vôbec. A ja osobne by som sa viac bála stretu so zlým človekom, ako stretu s medveďom. Človek dokáže viac ublížiť a býva častokrát tak krutý, že nazývať ho slovom "zverský" je urážkou pre zvieratá.

Ja osobne stojím za konsenzom - za zamyslením, kam sa až ľudia smú rozpínať a komu ešte okrem nás dáme šancu a životný priestor. :bow:
Zobraziť komentár 11.06.2012 - 09:40:46
00
zani :) minule bolo v telke že ak ľudstvo zmení viac ako 50% povrchu Zeme tak tá skolabuje ... neviem síce koľko už je zmenené ... ale myslím že tú chvíľu to už vydržíme s tými mackami
Zobraziť komentár 11.06.2012 - 09:58:50
00
medvede blafuju, netreba sa ich bat :-D

http://www.youtube.com/watch?v=Bkwy0scRXBU
Zobraziť komentár 11.06.2012 - 10:17:40
00
Zani : s tym zlym clovekom a medvedom naozaj suhlasit nemozem je jasne ze aj clovek ti moze ublizit ale ked ta napadne medved sa to porovnat naozaj neda! Stretol som v hore uz 7x medveda sem tam aj s mladatami a uz po nas aj vystartovala a poviem ti vymenil by som to za 100 zlych ludi ...
Zobraziť komentár 11.06.2012 - 10:26:43
00
heh nevymenil.. medveď ak ťa chce zabiť ťa zabije jednou ranou (resp rýchlo) čo o človeku povedať nemožeš..
Zobraziť komentár 11.06.2012 - 10:51:40
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up