Lokalizácia
Formulár sa odosiela
im je jedno ci sa otravi sova alebo orol jastrab misiak atd. navnada -napusteny kus masa jedom(karbofuran) moze zjest bars co
Zobraziť komentár 18.11.2014 - 21:16:10
00
poľovníci strieľajú do všetkého čo sa hýbe, aj sami do seba niekedy.. hentakého vtáka by ale netrafili, preto ho radšej otrávia... kedysi dávno ešte ako chalan som bol v lese na pionieri a cez cestu mi prebehol jastrab, nenapadlo ma vtedy nič lepšie ako ho ísť chytiť, bol to také odrastené mláďa, ktoré vypadlo z hniezda a ešte nevedelo samé loviť, bol strašne ľahký - hladný, tak som ho zobral domov a zavrel do zajačníka a začal ho vykrmovať, asi na tretí deň, že ho pustím, nech si trocha pobehá (myslel som si že lietať nevie, keď sa dal vtedy chytiť) no ako nabral silu spravil dva kroky, zamával krídlami a bol fuč... no ale k pointe zhodou okolností bol u nás vtedajší predseda miestneho PZ a ten hneď, že vďaka mne teraz budú mať o jedného škodcu viac a podobné reči.. inak ten človek s obľubou strieľal všetky mačky a psov čo videl z posedu, vôbec ho netrápilo, že je to napríklad susedov pes, ktorý im len ušiel.. napríklad odstrel tých mačiek argumentoval tým, že im jedia mladých bažantov a pod. a to podotýkam, že u nás poľujú pár sto metrov od domov, nie niekde hlboko v horách.
Zobraziť komentár 18.11.2014 - 22:16:10
00
to su vymlete zelene mozgy, on takych nemozes cakat nic ine, ako to, ze este vynadaju malemu chlapcovi za to, ze zachranil mlada :tmi: a tie otravy pre chranenych vzacnych dravcov - ved to su obycajni pytliaci!
ale nevadi, karma je svina, a vsetkych takychto hajzlov raz dobehne. najlepsie vo forme gulky v bruchu od podobne ozrateho kolegu.
Zobraziť komentár 18.11.2014 - 22:47:47
00
tiež sa na karmu spolieham, síce nemám na to žiadny dôkaz, ale som presvedčený, že mi v lete psa zastrelili, tak dúfam, že ten čo mal to srdce a nemal problém páliť do zdravého psa v top kondícii, ešte k tomu do poľovného plemena (čo im myslím sám poľovný zákon zakazuje strieľať..) tak dúfam že mu to život vráti. inak ako česť výnimkám, myslím si že ešte je stále malé percento tých čo to povolanie berú poctivo... ale bohužiaľ väčšina je banda lovcov vybavená terénnymi autami, nočnými videniami a podobnou technikou a ide im len o to ukojiť si svoje ego zabíjaním a plnými mraziacimi boxami..
Zobraziť komentár 18.11.2014 - 23:31:37
00
Uz som sem myslim raz pisal, ze zver nasadena do obory s cielom, ze bude v buducnosti lovena na mäso, ma podstatne kvalitnejsi zivot ako nejake kura / prasa / tela / jahna vo velkochove na farme. Cize lov nie je nehumanny sposob ziskavania potravy. To uz tie velkochovy, ktore drviva väcsina z nas takmer denne podporuje nakupom mäsa a vyrobkov z neho v obchodoch, su podstatne nehumannejsie. Doslova sa da povedat, ze tam tie zvierata ani neziju, ale len cakaju na smrt v hroznych podmienkach. Takze vlastne kazdy z nas ma na rukach krv ked to prezenieme a teda lov kvoli mäsu nie je az taky zasadny problem, aj ked ja by som teda byt tym katom nechcel (platim za to, ze to spravi niekto iny). Za problem ale povazujem to, ze pri love polovnici casto ohrozuju turistov, sportovcov a ich psy. Zabezpecenie reviru nie je vzdy dostatocne. O tych, co si este aj vypiju, ani nehovorim. To je na basu. Ale este väcsi problem je trofejne a sportove polovnictvo. To uz nejde o ziskavanie potravy, ale o ukojenie ega resp. o zabavu. Proste neopodstatnene cielene vrazdenie. Za to by som pokojne tych "ludi" zatvaral. Ked uz je mozne "sediet" za tyranie domaceho zvierata, preco by sa nemohlo ist "sediet" za zabitie volne zijuceho zvierata typu liska, vlk, medved a co ja viem co vsetko este vrazdia ti polovnici len tak zo zabavy a nie na mäso.
Zobraziť komentár 19.11.2014 - 01:33:07
00
iron.hide : neviem preco to robia, ale minuly rok bola afera, kedy tuna v okoli BA niekto nastrazil specialne jedove navnady a uhynulo zopar orliakov morskych. Ak si teda dobre pamatam.
Zobraziť komentár 19.11.2014 - 08:11:27
00
tak ja som tiež neni proti humánnemu zabíjaniu zvierat, však nie som nejaký pomýlený vegán, alebo tak podobne.. ale zasa spôsob akým zabíjajú napríklad bažantov v obore mi príde tiež riadne chorý, že si nejaký pánko zaplatí a pustia mu tých vykŕmených bažantov, čo ledva lietajú a on do nich perie broky z brokovnice, pričom jeden jedinec je schopný takto zabiť aj 500 ks, viem to lebo sa s tým radi chvália.. no a tým pádom to mäso aj čiastočne znehodnotia, keď je plné olova potom. pritom by sa dali tí bažanti zabíjať podobne ako sliepky, ale chápem že keď je to takýmto odstrelom, že to tým oborám prináša prachy navyše. každopádne keď to riadne preženiem, tak mi pozícia toho poľovníka príde podobná ako keď strielali nacisti do židov v koncentráku..
Zobraziť komentár 19.11.2014 - 08:11:52
00
... tak mi pozícia toho poľovníka príde podobná ako keď strielali nacisti do židov v koncentráku..

Čo robili nacisti je oproti tomu, čo robila moja stará mama, jeden obyčajný prd. Tá si bežne chytila na dvore nejakú hus a bez mihnutia oka jej ostrým nožom podrezala krk. ... presne tak isto, ako to robia bojovníci Islamského štátu zajatým americkým novinárom. No teda, nie celkom, nenakrúcala to na video, to vtedy ešte nebolo.

Chudák husi, ako len museli trpieť. A ešte ma to nútila jesť s lokšami a kapustou. Bolo to zverstvo, skrátka.

P.S.: Hlavne treba udržiavať paniku.
Zobraziť komentár 19.11.2014 - 09:16:37
01
Laco viem, že si robíš srandu, ako vo väčšine tvojich príspevkov. Ja samozrejme viem čo je to podrezávanie, aj osobne, keďže bývam na dedine a v minulosti sme tiež čo to chovali. však aj sliepky vo veľkochove idú na páse a v istom momente im to urezáva hlavy. len som chcel poukázať na to že je to podľa mňa rozdiel či si niekto vychová pár kusov hydiny pre vlastnú spotrebu a sám si ich podrežie a spracuje, ako keď si niekto zaplatí za to aby mohol napustiť olovom pár sto bažantov, ktoré ani nepotrebuje... príde mi to taký divný rozmar, ale je to len môj názor, nikomu ho nevnucujem. samozrejme že sa teraz kvôli tomu nepôjdem uviazať za reťaze niekde na námestie (aj takí sú) :D PS: želám si svetový mier :D
Zobraziť komentár 19.11.2014 - 11:05:45
00
dnes sa mi podarilo cvaknut vydru v vodnom kanali vedla cyklotrasy Jurava

Prílohy:

IMG_2222.JPG
IMG_2222.JPG 983.34 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 19.11.2014 - 11:56:42
010
silva si si ista ,ze to je vydra? chvost si videla? :) http://www.google.sk/imgres?imgurl=http://kocurovazvie.wbl.sk/vydra-riecna.jpg&imgrefurl=http://www.glogster.com/albert-szabo1/vydra-riecna-projekt-biologia/g-6kqvh93t20mkna5ldgu0ca0&h=188&w=268&tbnid=x-riPRYHHfgvKM:&zoom=1&tbnh=140&tbnw=199&usg=__oYQ6gFNoluhleo-tH6wM9UchOgY=&docid=QsQATLAHfAaPiM&itg=1&ved=0CIoBEMo3&ei=23tsVMHVDYH8ygOh5oLICg

"krasny" vyraz ,ze :"humanne zabijanie " :puke: :)
Zobraziť komentár 19.11.2014 - 12:18:09
00
Ano,ked zdrhala pod vodu
Zobraziť komentár 19.11.2014 - 12:22:01
00
Nie je to ondatra ? Aj ked, asi je to jedno, z oboch bude dobra capica
Zobraziť komentár 19.11.2014 - 12:23:24
03
ne ne toto nieje vydra :)
pri zeleznici v jazere som videl bobra a popri Malom Dunaji je vela ondatier/nutrii. aj v surskom kanali su.
inak su plache nedaju sa tak lahko cvaknut :y:

Naposledy upravil matvej11 dňa 19.11.2014 - 12:31:46, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 19.11.2014 - 12:30:10
02
alebo nejaky "krizenec" ,mutant ...nezda sa mi ten tvar hlavy atd.,ale odbornik nie som...no vydra to podla mna nie je...chrup nevidno :)
Zobraziť komentár 19.11.2014 - 12:31:30
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up