poľovníci strieľajú do všetkého čo sa hýbe, aj sami do seba niekedy.. hentakého vtáka by ale netrafili, preto ho radšej otrávia... kedysi dávno ešte ako chalan som bol v lese na pionieri a cez cestu mi prebehol jastrab, nenapadlo ma vtedy nič lepšie ako ho ísť chytiť, bol to také odrastené mláďa, ktoré vypadlo z hniezda a ešte nevedelo samé loviť, bol strašne ľahký - hladný, tak som ho zobral domov a zavrel do zajačníka a začal ho vykrmovať, asi na tretí deň, že ho pustím, nech si trocha pobehá (myslel som si že lietať nevie, keď sa dal vtedy chytiť) no ako nabral silu spravil dva kroky, zamával krídlami a bol fuč... no ale k pointe zhodou okolností bol u nás vtedajší predseda miestneho PZ a ten hneď, že vďaka mne teraz budú mať o jedného škodcu viac a podobné reči.. inak ten človek s obľubou strieľal všetky mačky a psov čo videl z posedu, vôbec ho netrápilo, že je to napríklad susedov pes, ktorý im len ušiel.. napríklad odstrel tých mačiek argumentoval tým, že im jedia mladých bažantov a pod. a to podotýkam, že u nás poľujú pár sto metrov od domov, nie niekde hlboko v horách.