Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zase osobné útoky a nie predmet diskusie ... tipujem ... ľavicovo orientovaný ochranár prírody .
Zobraziť komentár 18.05.2023 - 21:11:59
00
Vieš čo znamená prd vo vetre?
Zobraziť komentár 18.05.2023 - 21:21:38
00
Nie je to útok, úprimne myslím že svoj problém by si mal riešiť. Už som ti navrhoval prášky, to si odignoroval, toto je ďalšia možná alternatíva ...
Zobraziť komentár 18.05.2023 - 21:21:53
00
Dnes som pri kopaci stretol asi 5 velkych divocakov a tak 7 malych. V lese najprv v strede cesty prasnica s malymi, vobec ju netrapilo ze chcem prejst a kricim 😁 tak som to otocil ze to radsej strelim po asfalte a tam toto. Na foto neni vidiet ale za nim v jarku dalsi 2 poriadny divocaci.

Prílohy:

IMG_3799.png
IMG_3799.png 120.79 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 18.05.2023 - 21:26:21
04
Poľovníci boli včera zaneprázdnení. Mali protest pred NRSR.
Zjavne dal niekto divočákom echo a tak si vybehli zamachrovať. :muscle:
Zobraziť komentár 19.05.2023 - 08:27:38
02
relyful - pekne, tam je to dost bezne

--
inak to je ale macek :o
https://twitter.com/zelenavlna/status/1659473980510568448/photo/1

pbs.twimg.com
Zobraziť komentár 19.05.2023 - 15:51:45
00
arrow_leftiron.hide napísal:
relyful - pekne, tam je to dost bezne

--
inak to je ale macek :o
https://twitter.com/zelenavlna/status/1659473980510568448/photo/1

Hej hej viem chodim tadial kazdy druhy den ale vcera bola aktivita najvyssia za posledne mesiace :D

Edit: Velmi pekny macko
Zobraziť komentár 19.05.2023 - 21:12:38
00
Dees problem je, ze ty stale operujes primarne so strachom a hausnumerami coby keby. Jasne som ti napisal, ze system je nastaveny tak, ze cim viac bude utokov, tym viac bude odstrelov, az to moze dopadnut aj preventivnymi. Pretoze kazdeho medveda co zautoci automaticky idu odstrelit, rovnako ako kazdeho co sa nauci liezt do dediny alebo smetnych kosov, alebo niekam pri chatu.
Utoky (a nepodstatne odstrely polovnikmi) mas tu, plus v 2022 bolo utokov 9.

zasahovytim.sopsr.sk
Jasne vidiet, ze ich nijak dramaticky nepribuda. Jedine co pribuda, je strach. Ked sa v mediach omielali utecenci, tak sa ich ludia tiez bali, kto sa dnes boji nejakych syrskych ci afganskych utecencov? Par kotleba fans, inak nikto, lebo sa o tom prestalo hovorit. Pritom ich do eu prisli miliony, ale vacsina slovakov ich videla presne tolko, kolko medvedov = 0, ziadneho.

Takze nie, mna nezaujima nejake hypoteticke zvysovanie poctu medvedov. Ak tvrdis ze su hrozba, musis to dokazat tvrdymi datami. Nie co by keby o 5 ci 15 rokov, ale cisla poctu poctu utokov, maticu analyzy rizik. Na zaklade tohto sa robia kvalifikovane rozhodnutia, nie na zaklade toho, ze ujco z balogu sa boji vyjst na dvor. Ja sa bojim ze ma zbije/zabije chlap v rifliach. Chlapi v rifliach uz zbili/zabili kopu ludi, sledujem media a deje sa to "stale viac", aj na ulici ich stretam "stale viac". Asi ich treba "regulovat". Ved co ked o par rokov nezabije chlap v rifliach mna, ale nebodaj daku zenu a dieta?! Ty sa chlapa v rifliach nebojis? Ako by sa mal tento problem riesit podla teba? Vazne skus odpovedat, aj moja tetka z detvy uz nechodi ani do obchodu, ako sa boji chlapov v rifliach. A vsimni si filmy a dokumenty o seriovych vrahoch, skoro vsetci mali rifle minimalne v skrini. Ako to vysvetlis, preco sa chlapi v rifliach stale mnozia a stale viac nas ohrozuju? Ci teba nie, iba mna?
Zobraziť komentár 19.05.2023 - 21:45:54
32
Ti to trvalo. Padla skala pod Strečnom na auto ? Zabila niekoho ? Nie. Tak prečo miliony na siete ? na záchranu jedného dvoch životov ? aha... lebo môže spadnúť . Ale nemusí. Napriek tomu opatrenia robíme. Či keď spadne budeme riešiť ? Vy proste nevidíte neúnosnosť počtov medveďov na na dané územie a opierate sa o počty z KU. Veselo v BA a z regionov si urobíme zoo. Na víkend.
Zobraziť komentár 19.05.2023 - 22:18:49
04
Napr. taka Malatina by sa mohla oplotit a trvalo udrziavat sneh ako v skanzene. Nech to vyzera :lol:
Zobraziť komentár 19.05.2023 - 22:52:57
01
arrow_leftlto napísal:
Napr. taka Malatina by sa mohla oplotit a trvalo udrziavat sneh ako v skanzene. Nech to vyzera :lol:

Ľubooooooo :tmi: :x ;)
A ešte turistom robiť divadlo budeme si zabudol napísať :lol: :hug:
https://youtu.be/kmAv2nycX8w
Zobraziť komentár 19.05.2023 - 23:17:28
02
https://www.sopsr.sk/web/?cl=21019

Poznáte túto stánku? Krásne zábery medveďov a vlkov z fotopascí v našich lesoch. To posledné video je parádne :y:
https://www.facebook.com/PralesDetom
Zobraziť komentár 20.05.2023 - 06:45:53
11
arrow_leftdees napísal:
Ti to trvalo. Padla skala pod Strečnom na auto ? Zabila niekoho ? Nie. Tak prečo miliony na siete ? na záchranu jedného dvoch životov ? aha... lebo môže spadnúť . Ale nemusí. Napriek tomu opatrenia robíme. Či keď spadne budeme riešiť ? Vy proste nevidíte neúnosnosť počtov medveďov na na dané územie a opierate sa o počty z KU. Veselo v BA a z regionov si urobíme zoo. Na víkend.

Vyborne a vies preco tu skalu fixuju? Na zaklade merani, ktore bez pochyb preukazali, ze sa posuva a doslova sa na tu cestu sype. Nie na zaklade nejakeho medialneho "strachu". Ved si zober ze takych skal nad cestami mame vela a robime s nimi len to, ze ich monitorujeme. A na zaklade dat zasahujeme. To iste napriklad mosty. Vies co je inak krajne riesenie ked sa chcu zachranit zivoty ludi? Obmedzit, pripadne uplne zabranit LUDOM na ten most ci pod tu skalu chodit. Presny opak toho, co chces ty. Ty chces odstrelit vacsinu mostov a kopcov, lebo ved je len otazka casu, kedy niekoho zabiju. A mas samozrejme pravdu, raz niekoho zabiju. Daval som ti tu cisla, pady zabili 253x viac ludi ako medved, dokonca aj levy na slovensku uz zabili viac ludi ako medved. Preto je fascinujuce, ze 253x zapalenejsie nebojujues proti skalam a stromom, ale zrovna proti medvedovi, ktoreho si v zivote nevidel. A o tom to prave je. Bojime sa hlavne toho, co nepozname. Po mostoch chodis kazdy den xkrat, tak isto ako autom a cez cestu, preto si toto riziko akceptoval, zvykol si si, aj ked je objektivne nasobne vacsie ako medved. O tom nevies nic, len ze keby ta napadol, je tvoj osud v jeho rukach. Zakladna psychologia strachu...
Zobraziť komentár 20.05.2023 - 09:46:08
411
skaly sa fixuju vsade sietami,nielen tam,kde sa meria
Zobraziť komentár 20.05.2023 - 19:15:50
00
cokupit - nepochopil si nič z toho, čo ti tu vypisujem; ty si nepochopil, že nie som proti medveďom, a bojujem za lajdácky, amatérsky a nekonštruktívny prístup k ich stavom, ktoré tu v 19-20 storočí neboli; rozťahuje sa človek, kúp si bike, štvorkolku, traily, na zimu skuter, a rozťahuje sa aj medveď - tak ako to ide skončiť ? nie som spokojný, a kto je ? s metodiku ich sčítania; proste vy ste tu generácia pozitivistov a inému s iným názorom predpisujete tabletky; som iná generácia, s iným prežitým; takže cokupit maj sa fajn, nebudem si tu s tebou vypisovať jak s frajerkou, ktorá si dupe nôžkou a vyplakáva, že chce plyšového medvedíka ... ;)
a medveďom nech sa darí, nie som proti; keby tak ochranári bojovali s motokrosármi, štvorkolkármi, oslavami Silvestra, výstavbou v chránených územiach, čiernymi stavbami ... atd atd ... Škoda rečí, priatelia ...
Zobraziť komentár 20.05.2023 - 20:22:37
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up