Dees problem je, ze ty stale operujes primarne so strachom a hausnumerami coby keby. Jasne som ti napisal, ze system je nastaveny tak, ze cim viac bude utokov, tym viac bude odstrelov, az to moze dopadnut aj preventivnymi. Pretoze kazdeho medveda co zautoci automaticky idu odstrelit, rovnako ako kazdeho co sa nauci liezt do dediny alebo smetnych kosov, alebo niekam pri chatu.
Utoky (a nepodstatne odstrely polovnikmi) mas tu, plus v 2022 bolo utokov 9.
zasahovytim.sopsr.skJasne vidiet, ze ich nijak dramaticky nepribuda. Jedine co pribuda, je strach. Ked sa v mediach omielali utecenci, tak sa ich ludia tiez bali, kto sa dnes boji nejakych syrskych ci afganskych utecencov? Par kotleba fans, inak nikto, lebo sa o tom prestalo hovorit. Pritom ich do eu prisli miliony, ale vacsina slovakov ich videla presne tolko, kolko medvedov = 0, ziadneho.
Takze nie, mna nezaujima nejake hypoteticke zvysovanie poctu medvedov. Ak tvrdis ze su hrozba, musis to dokazat tvrdymi datami. Nie co by keby o 5 ci 15 rokov, ale cisla poctu poctu utokov, maticu analyzy rizik. Na zaklade tohto sa robia kvalifikovane rozhodnutia, nie na zaklade toho, ze ujco z balogu sa boji vyjst na dvor. Ja sa bojim ze ma zbije/zabije chlap v rifliach. Chlapi v rifliach uz zbili/zabili kopu ludi, sledujem media a deje sa to "stale viac", aj na ulici ich stretam "stale viac". Asi ich treba "regulovat". Ved co ked o par rokov nezabije chlap v rifliach mna, ale nebodaj daku zenu a dieta?! Ty sa chlapa v rifliach nebojis? Ako by sa mal tento problem riesit podla teba? Vazne skus odpovedat, aj moja tetka z detvy uz nechodi ani do obchodu, ako sa boji chlapov v rifliach. A vsimni si filmy a dokumenty o seriovych vrahoch, skoro vsetci mali rifle minimalne v skrini. Ako to vysvetlis, preco sa chlapi v rifliach stale mnozia a stale viac nas ohrozuju? Ci teba nie, iba mna?