juju_pepe, niektoré veci sú fakt jasné už z kontextu a človek, ktorý chodí do medvedích biotopov, ich pozná: pri pohybe mimo turistického chodníka a voľne pusteným psom je fakt stretko s medveďom oveľa vyššie.
Ale pán s tým asi aj počítal, inak by nemal so sebou sprej.
V každom prípade z toho videa vyzerá, že reagoval dobre, ja by som sa asi posral a odovzdal sa do rúk osudu a medvedice

Ja som reagoval len na nezmysel, že je to bububu. Chápem, že strach zatemnuje mozog, ale aj tak. 🖖
Žiadne vnadisko tam nie je, ten chlap je aspirant na polovnika, sekeru má na čistenie chodnikov. Ohľadom psa, medveď na psa neútočil, ale môže byť.
Reagoval skvelo, keby sa spoliehal len na sprej, tak ho nestačí vytiahnuť.
Samozrejme, medvedice mi prislo ľúto, ale s tým nikto nič neurobí. Možnosti boli také, že buď skončí dochramany on alebo to skončí takto.
Blbé je, že medveď ťa nenápadne len mimo turisistickeho chodník, ale kľudne aj na ňom, ak sa tam náhodou stretnete a jemu sa zazda, že si pre mladé hrozba. Blbé je, že väčšinou sekeru pri sebe nemas
Ak si človek myslí, že sa to môže stať len mimo chodnika/cyklotrasy, tak si to len nahovára.