otazka teda znie: dostanem sa s bikom cez horne diery po modrej? alebo ist zo stefanovej po zelenej a dalej po zltej a napojit sa na horne diery vyssie?
alebo existuje nejaka rozumnejsia varianta? ze prakticky celu cestu budem musiet bike tlacit alebo niest si plne uvedomujem a som na to odhodlany. jedine coho sa bojim su nejake dlhsie rebriky ktore by mohli znemoznit prechod, preto prosim o radu skusenejsich. dakujem
posledný komentár: 16. 5. 2012 o 16:38
Od chaty by mal viest takmer cisto severnym smerom chodnik do sedla. Je to cca 2,2 km. Chodnik by mal viest prvych 1500 m mimo les, potom lesom a tesne pod sedlom zase mimo. Nevidim tam ziadne prudke stupania. Chata je v 1150 mnm a sedlo v 1190.
Pripojil som aj vysek z mapy. Cervenou som oznacil usek chata-sedlo. Modrou zvaznice k chate.
U nas je podobne napr. chata pod Velkym Bokom. Hoci chatu vypalili Nemci cez povstanie, stale sa to miesto vola Chata pod VB a vedie tam nadherna cesta zo sedla Priehyba a dalej siroky chodnik az na hlavny hreben a Homôlku. Ja robim presne taketo tury. Ziskat mozes vela, stratit nic. Nanajvys sa vratis.
Nedalo mi to a brnkol som byvalym kolegom z HzS Mala Fatra a vec sa ma takto: cesta k chate pod Rozsutcom v pohode, lepsia na bike vsak z Lucivnej. Chodnik od chaty do sedla existuje, cast by bolo vsak pravdepod. treba tlacit-uzky. Zatial vsak vsade sneh.
Inak cislo na dispecing Horskej sluzby MF je 0903 624 028. Tito chlapi vedia vsetko o cestach vo svojom reviri.
jo a pekna skratka horska sluzba MF