Potrebujem vyriešiť jeden problém.
Mám CPU Intel Core 2 Duo E6600 (default 2400 MHz; 65nm; násobič 9)
Keď som pretaktoval CPU z 3000 MHz na 3330 MHz, tak hry sekajú (cca 8 fps)
Zvýšil som fsb z 333 na 370 (370 x 9 = 3330MHz) a násobič na RAM je 2, čiže 370 x 2 = 740 MHz (ramky su 800MHz, čiže pohoda, časovanie som nemenil)
a benchmarky na CPU dali vyššie výsledky, čo je samozrejmé.
čiže problém v CPU a RAM by som nehľadal
no začína mi byť podozrivá položka v biose pod názvom PCI Express Frequency. Je nastavená na hodnotu 100
či to nebude v komunikácii zbernice PCIe a zbernice procesora
zostava:
MB: Asus P5B Deluxe
CPU: Core 2 Duo E6600 (2,4 GHz) @ 3,00 GHz 1,2375 V + Noctua NH-U9B
GPU: ATI X1950 GT 512 MB
RAM: 2x1GB DDR2 800 MHz (5-5-5-12) Patriot
HDD: 250GB WD2500AAKS + 640 GB WD6400AAKS
LCD: 19" LG LCD L1982U
edit: pridám screen config. biosu: http://obrazok.eu/files/kfi1yjq48n17i9atvge4.jpg
2.) vyšší výkon 3.) z druhého bodu vyplýva ušetrený čas (napr. pri renderovaní videa, alebo pri samotnej práci s videom je to dosť citeľné)
má to aj nejaké nevýhody: zvýšenie spotreby, väčšia produkcia tepla - vyššie nároky na chladenie
no ale naspäť k téme. kto vie s tým pomôcť?
2.) má to aj nejaké nevýhody: zvýšenie spotreby, väčšia produkcia tepla - vyššie nároky na chladenie
tieto body sa dost vylucuju
ale viem ze u AMD X2 procesorov, bol tiez problem, ze napr pri CS1.6 hra sekala, malo fps
neskor sa vydal taky optimizer na jadra, a ten to vyriesil
pri core 2 duo, ani ma nic nenapada, skus nastavit tu hru na maximalnu kvalitu grafiky...
2jaro: pri komprimacii sa hlavne vyuziva tem procesor takze ked ti to bude z 2GHz trvat 1min tak pri 3GHz ti to bude trvat 40 sekund pokial budu pamete stihat (to je vecinom zabezpecene) a hdd.
JAro, chceš grafy? maš ich tu!!
- prvá je frekvencia CPU a druhá frekvencia za lomítkom je freq. RAM
Test SuperPI - je to výpočet čísla pí (3,14...) na 1 milión desatinných miest (nezáleží na počte jadier, ale na frekvencii) čím menej sekúnd, tým lepšie
Test x264 HD - komprimácia videa v HD kvalite do kodeku x264; čím menej sekúnd, tým lepšie
Test RAR - komprimácia 113 súborov (mp3, doc, jpg, bmp, exe, zip, iso,...) o veľkosti 345 MB (WinRAR 3.7, metóda komprimácie najväčšia. Tu vidno, že je to dosť závislé od rýchlosti pamätí
Sú to moje grafy
a tam si klikni na diskusiu, je tam toho dost, ale aj v clankoch su postupy OC
PROBLÉM SOM VYRIEŠIL
S konfiguráciou procesora a pamätí to nemalo nič, ako som predpokladal. Pes bol zakopaný v PCI Express Frequency. Pri predošlých hodnotách FSB jej stačila 100, no teraz nie. Dal som ju na 101 a všetko ide OK.
Fajne, teraz mi GTA-čko ide lepšie
http://obrazok.eu/files/n2pscu59v7dyd47j3mv9.jpg
mailer: tam chodím každý deň