MiroSurin... s tym olietani na Spitfire si mi pripomenul moje davne modelarske obdobie... V Prahe som v roku 1989 kupil vtedy cerstvu novinku P47 Thunderbolt v neskutocnej mierke 1/32, co v tej dobe bolo nevidane. Bol som na vojencine, mal som tam dielnicku a staval som to pol roka... Len mesiac som patinoval motor. Povrchovku vo vtedy znamej striebrenke od DDR VEB produkcie, ktory to davali do stavebnic velkych dopravnych masin. V Modelari vysla rada, ze staci nechat tuto farbu (dodavanu v takej malej tubicke bez uzaveru) odlezat, zliat olej a zostavajuci hlinikovy prasok napatlat-rozotriet po povrchu - kludne aj prstami. Nasledne s nastruhanou tuhou z versatilky "olietat" panely ktore sa odnimali s lietadla castejsie do jemne tmavsieho odtienu. A fakt to fungovalo. A ked uz som mal tuhu v ruke, tak som z nej vyrobil aj kanony..na kazde kridlo tri. Zubarskym vrtacikom vysustruzil presne priemer podla kalibru, smirglom obrusil vonkajsi priemer a papierom vylesti do krasneho kovoveho lesku. Vsetko nahradne postupy, lebo taketo specialne farby vtedy neboli dostupne. Skoda ze nemam ziadne foto, olietani a patina bola tak verna, ze sa mi podarilo s tym modelom vyhrat celoarmadne kolo v sutazi plastikovych modelov. Nakoniec som ten modle predal , co mi je doteraz luto. Uz nikto potom som nemal cas sa takto hrat s detailami...
Ako dieťa som lepil rôzne modely len ako biele,sivé teda len tak ako boli výlisky spravené, bez môjho zafarbenia, maximálne som bol rád ak som nalepil správne nálepky a neroztrhol ich, a aj som bol som so sebou spokojný, tak na toto sa nechytám už vôbec. Tie detaily sú neskutočné a to robí tieto všetky modely pre mňa veľmi zaujímavé. Koľko času a práce je za tým. Oceňujem.
Keď už si si s tým dal toľko roboty, tak si mohol nanovo pretrieť krídla, čo ti pilot zošlapal farbu bagančami.
Gurtne na pleciach pilota špinavé.
Priestor pre nohy podvozku zkorodovaný okolo nitov...
Fušerina, odfláknuté. Dal by som ti to celé nanovo vypucovať a pretrieť, nech to vyzerá.
jj nechcel som mu priveľa nakladať. Lebo to vyzerá tak, že aj kryty motora cigáni na káričke do zberu odviezli.
Verím, že sa chlapec spamätá a zjedná nápravu.
Trochu mi na tom vzhlade nesedi to ze su vsetky plechy ako nove, nezohybane, neodtrhnute, ale z farby vidno ze je ten stroj pouzivany. Nemyslim to zle. Nie som ale modelar.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Keď už si si s tým dal toľko roboty, tak si mohol nanovo pretrieť krídla, čo ti pilot zošlapal farbu bagančami.
Gurtne na pleciach pilota špinavé.
Priestor pre nohy podvozku zkorodovaný okolo nitov...
Fušerina, odfláknuté. Dal by som ti to celé nanovo vypucovať a pretrieť, nech to vyzerá.
Verím, že sa chlapec spamätá a zjedná nápravu.
Z-326 1:48 Eduard