Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
Prezuvanie sa pomalicky blizi, resp. uz ma vela ludi aj prezute, tak taka otazka na niekoho kto tomu trochu rozumie. Cim nakonzervovat pneu pred uskladnenim po zhodeni z auta? Pouzivam na to nejaku klasicku sracku z obchodu s nazvom "Ozivovac pneu" alebo take nieco, ale mam skor pocit, ze to je urcene len ako wow efekt aby guma chvilu pekne vyzerala. Neviem ci realne pomaha spomalit starnutie atd. V minulosti a asi este aj dnes sa na niektore gumene prvky pouzival glycerin, na gufera na vidlici sa zas odporuca silikon, ale v tom spreji na pneu samozrejme nie je ani jedno, ani druhe.
tulenik, Ty by si ma mohol vediet nasmerovat. Co by mal ten pripravok na pneu obsahovat, aby realne tu gumu aj nejak chranil / konzervoval?
Osobne si myslim, ze nebude nic co predlzi zivotnost pneu. Iba ak doda lesk ak je auto na vystave ako exponat. Pneu starne aj zvnutra a to urcite nebudes vyzuvat a znova nahadzovat.
Nie je guma ako guma, na to, aby "vyzerala" a dokonca aj na aké-také znovuobnovenie nejakej vláčnosti sa dá použiť povedzme glycerín, ale to sa bavíme o klasike, vulkanizovanom kaučuku, zatiaľ čo väčšina dnešných pneumatík sú rôzne kopolyméry, ktoré sa budú asi v odozve na "vonkajší zásah" líšiť (a celkove sa budú snažiť s "regenerátorom" skôr nič nemať).
Čiže je to tak, ako tu už padlo, reálna účinnosť tých prostriedkov na údržbu pneumatík je problematická.
No a teda nevies povedat, co maju tie kopolymery radi? Napr. nemohlo by fungovat nastriekanie silikonovym olejom ktory ma konzervovat / chranit / udrziavat pruznost?
Hehe, no to je tak, že pri návrhu zmesí sa práve snažia pokiaľ možno zabrániť akýmkoľvek reakciám s environmentom a spomaliť starnutie ako sa len dá. Jasne že to je vždy o nejakom tradeoffe - guma, ktorá vydrží na pulte 5 rokov a dá 10 kkm nebude zrovna trpieť vysokou priľnavosťou a naopak.
FeroR: To, ze to pouzivas, nie je pre mna dokaz, ze to konzervuje a chrani gumu lepsie ako to, co pouzivam ja. Dam Ti sem 10 roznych znaciek takychto pripravkov. Na to som sa vobec nepytal (ze kto aku znacku pouziva). A tulenik je zrazu ticho...
matvej: No tak zjazdi na mestskom presuvadle zimne v BA za ledva trojmesacnu zimnu sezonu. A ano, aj o tomto su celorocky. Lenze to niektori nevedia pochopit.
Tak z mojho pohladu menit zimne gumy po 4-5 rokoch kvoli "starobe" je prilis skoro. To ani nahodou este nie su prestarnute. Hlavne ak su väcsinu roka dobre uskladnene a osetrene, tak musia zvladnut aj 6-7.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tulenik, Ty by si ma mohol vediet nasmerovat. Co by mal ten pripravok na pneu obsahovat, aby realne tu gumu aj nejak chranil / konzervoval?
Čiže je to tak, ako tu už padlo, reálna účinnosť tých prostriedkov na údržbu pneumatík je problematická.
tulenik, cakam na odpoved ohladom toho silikonu.
Ale skoda to dalej riesit, bo potom napise astro, aby sa oproti mne postavil kamion...
debata o celorocnych gumach!
matvej: No tak zjazdi na mestskom presuvadle zimne v BA za ledva trojmesacnu zimnu sezonu.